Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat

A kérdés

Mi lehet az oka, hogy a fiam ennyire nem tud nekem megnyílni?

20 éves fiam van ès azt kell róla tudni, hogy èrzelmi dolgokban nagyon ritkàn nyílik meg nekem, legfőkèppen baràtnő tèmàban nem. Ovodàs koràban mèg őszintèn elmondta, hogy ki tetszik neki, de kisiskolàs koràban màr kevèsbé, sőt utàlta, ha erről kèrdezgetjük, ès úgy voltunk vele, hogy majd kinövi. Kb 7-8 èves lehetett, amikor az osztàlyfőnöke elmondta, hogy van egy làny akièrt oda van a fiam. Anyàmnak elkezdetem dicsekedni a fiam előtt, hogy szerelmes lett, hàt erre a fiam olyan düh rohamot kapott, hogy elkezdett törni-zúzni, úgy kellett őt lefogni, nem tudtuk hova tenni, ezt a megnyílvànulàsàt. Amikor felsőtagozatos lett, volt olyan, hogy az egyik tanàrjától tudtam meg, hogy együtt van valakivel (persze gyerek szerelem volt mèg). Megkèrdeztem tőle, hogy ezt nekem miert nem mondta el, erre ő flegmàn azt vàlaszolta, hogy semmi közöm hozzà. Akkoriban vetettem fel az apjának, hogy nem-e kène vele elbeszèlgetni a szexről, de a fèrjem hallani sem akart róla, úgy volt vele, hogy a mai gyerekek megtudnak mindent az internetről. Próbàltam vele èn beszèlgetni vele, de szóba sem akart velem àllni ezzel a tèmàval kapcsolatban. Kèsőbb amikor màr olyan 15 èves volt, volt egy komolyabb kapcsolata, de azt is akkor tudtam meg, amikor már pàr hete együtt voltak. Hónapok teltek el, amikor màr vègre bemutatta nekünk. Egyszer anyàm megkèrdezte tőle, hogy vèdekeznek-e, erre ő úgy kiborult, màrmint a fiam, hogy azonnal eltávozott ès hetekig nem àllt szóba a nagyanyàval. Közèpiskolàs koràban is voltak komolyabb kapcsolatai, akkor is elèg keveset beszèlt a baràtnőjèről, úgy kellett belőle mindent kihúzni. A szex tèmàt, akkor màr nem mertem előhozni. Jelenleg ugyanitt tartunk. Múltkor megtudtam az egyik ismerősömtől, hogy làtta a fiamat együtt sètàlni egy kislànnyal ès mèg ismerem is azt a lànyt egy nagyon aranyos làny, de a fiam teljesen màst mondott nekem, hova megy. A múltkor egy kicsit ittasan jött haza, olyankor valamennyire megnyílik. Megkèrdeztem tőle, hogy ugyan mièrt nem tud hozzàm őszinte lenni. Azt a vàlaszt kaptam, hogy èn anyàmmal mindíg azt èreztettük vele, hogy szègyenbe akarjuk őt, hozni a szerelem tèma kapcsàn.

Nem tudtam hova tenni a dolgot. Vègigondootam az èn gyerekkoromat ès arra jutottam, hogy engem is mindig kikèrdeztek ès viccelődtek velem, ezügyben, de engem ez soha nem frusztrált ès az öcsèmnèl is ugyanez volt.

A màsik meg amièrt haragszok a volt fèrjemre (azóta szèt mentünk), hogy amikor itt van kèt főtèmàjuk van a fiammal, a politika ès a munka. Mondtam neki, hogy miert nem kèrdezi meg, hogy miujsag a csjokkal, erre csak annyit mondott, ha akar róla beszèlni, akkor úgyis felhozza ő a tèmàt.

Egyèbkènt nem rossz ember a fiam. Mindenhonnan szinte csak pozitív visszajelzèst kapok róla.

Ezzel kapcsolatban viszont teljesen tanàcstalan vagyok.

50/NKeress kérdéseket hasonló témákban: kapcsolat, anya, apa, szex

  okt. 9. 12:04  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Őszintén sajnálom a fiad.

Borzasztó lehet ilyen családban felnőni.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/31Időpont okt. 9. 12:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Elnèzèst, a helyesírás hibàkèrt, a telefonom màr a vègét jàrja.

# 2/31Időpont okt. 9. 12:09 Privát üzenet

Miért kell neked a fiad magánéletéről tudnod?

Téged más nem érdekel csak, hogy csajozik-e?


Tudja, hogy pletykás vagy, ezt már akkor bebizonyítottad neki amikor 7-8éves volt.


Nem mondja el,mert te világgá kurtölöd.

Én sem mondanám el.A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/31Időpont okt. 9. 12:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mert egy kamaszodó fiú nem akar felnőttekkel a lányokról beszélni, főleg nem az anyjával. Ezt el kell fogadni.

Igaza van, úgy értelmezik a gyerekek, hogy zavarba hozod, kellemetlen helyzetbe hozod.

Hagyd békén. Majd elmondja azt, amit szeretne. 20 évesen sem veled fogja ezeket megbeszélni, hanem a haverokkal, barátokkal.

Ha nem piszkáltad volna ennyit, akkor valószínűleg felnőttként normálisabban tudna veled beszélgetni, több mindent elmondana. De inkább úgy van, hogy nem mond semmit, csak hagyd békén.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/31Időpont okt. 9. 12:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ne haragudj, de ezt nagyon elrontottad. A háta mögött érdeklődni az ofőtől a szerelmi élete felől, aztán kibeszélni őt a nagyinak, hát ezt nem is nagyon tudod már helyrehozni.

Nekünk is 20 éves fiunk van, de kamaszkora óta maximálisan tiszteletben tartjuk a magánéletét, főleg a szerelmi életét. A legtöbb, amit megkérdezek tőle, ha elmegy egy baráti társaságba, hogy vannak-e ott lányok is. Ha igennel felel, abból én már úgyis kombinálok :-) És ha bemutat egy kislányt, akkor max megkérdezem, mivel foglalkozik a lányka, vagy merre lakik. De soha nem faggatom az érzelmi, pláne nem a szexuális élete felől. Bizalmas köztünk a kapcsolat, ha meg akar valamit osztani velem, azt elmondja magától. Ha nem, akkor felesleges faggatni. Szerintem hagyd békén a fiadat, és semmiképp se firtasd a magánéletét. Az a helyzet, hogy igaza van, nincs több közöd hozzá, mint neki a Te szerelmi életedhez.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/31Időpont okt. 9. 12:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves kérdező, sajnos rólam is tudni akart mindent az anyám, és ez rettenetesen megkeserítette még felnőttként is az életem. Rossz volt olvasni. Mindenkinek vannak magánügyei, és nem kell erőltetni, feszegetni a témát. Főleg 20 évesen már pláne az ő dolga, hogy mit, hogyan csinál és kit avat bele.

Nyilván van valami oka, amiért nem nyilik meg, rossz tapasztalata lehetett korábbi megnyilásaival kapcsolatban. Én amikor a komolyabb dolgokról beszéltem anyámnak, mindig elhülyéskedte, elröhögte, sose vette komolyan, ami komoly, pletyka lett belőle, ezt én is utáltam.

Felvilágositani jó lett volna még serdülő kora előtt, kár, hogy ezt se vettétek komolyan.

De most már felesleges eröltetni, 20 éves, felnőtt, meg tudja ő oldani, már a férjednek is teljesen felesleges a csajokról beszélni vele. Most már, gondolom, felvilágosult máshonnan.

Nagyon rossz látni, hogy egyes anyák tárgyként kezelik a gyereküket, mintha a játékszerük lenne, akiről mindent tudni akarnak és irányítani is akarnák.

Bocsánat az ékezetek miatt, a billentyűzet nem mindig irja jól a hosszú betűket.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/31Időpont okt. 9. 12:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Leginkább az a gond, hogy nem tudod elfogadni, hogy minden ember más. Mivel te is a 7-8 éves kori dolgot hozod elö, valószínü rájöttél hogy ez volt neki a sokk. Az hogy te nem éled meg cikiként, ha kikérdeznek, meg elmondják a dolgaidat a megkérdezésed nélkül, nem az jeletni, hogy másnak sem okoz gondot. A legnagyobb gond, hogy erre még 12 év után sem jöttél rá, vagy nem akarod elfogadni, mert még mindig azt bizonygatod, hogy nincs ebben semmi.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/31Időpont okt. 9. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hagyd már békén szegény srácot, nem ajtó, hogy megnyíljon neked! De jó, hogy nem ilyen anyám vokt!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/31Időpont okt. 9. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
6. voltam. Amúgy lehet, hiába írjuk ezt a kérdezőnek egybehangzóan, hogy mi a gond. Az én anyámnak is többen mondták ismerősök, hogy változtasson a dolgokon velem kapcsoaltban, de nem vette komolyan, ráfogta erre-arra, hogy ez az ismerős ezért és azért ezt és azt nem úgy lát, meg nem ismer minket eléggé. De sajnos az összes ismerősnek igaza volt, hogy így kb. tönkre fog menni az életem, sikerült is jól elrontani, jócskán felnőttként is próbálom az életem értelmét megtalálni, de valahogy rohadtul nem sikerül, főleg azért, mert anyám rettenetesen rám telepedett, amit ő sosem akart elismerni, megérteni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/31Időpont okt. 9. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
8 éves volt, mikor eljátszottad a bizalmát, ezt már soha nem fogod tudni helyrehozni, mert utána is csak rontottál a helyzeten.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/31Időpont okt. 9. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Nem tudom fizetni a fiam jogosítványát, mi legyen vele?
Tönkretettem a fiam számítógépét, hogyan magyarázzam el neki?
Miért nem költi a fiam értelmes dologra a diákmunkával szerzett pénzét, miért konditermi bérletre költi?
Más is van ilyen helyzetben a szüleivel? (Nem tudok megnyílni előttük. )
Mit csináljak, hogy a 30 éves fiam visszatérjen a jó útra?
Fiam 9 éves, nem akar előttem megnyílni, nem mondja el az érzéseit csak nagyon, nagyon ritkán. Apjával 1,5éve külön élünk van egy öccse, hogy tudnám elérni, hogy a problémáit megossza velem?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Szülő-gyermek kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!