Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Mikor lesz már unokánk" -...

"Mikor lesz már unokánk" - téma. Le lehet állítani valahogy a szülőket, vagy kötelességem örökké ezt hallgatni?

Figyelt kérdés

Mióta a párommal élek és dolgozok, azóta MINDEN találkozáskor, és néha még találkozások között, online is ezzel nyomasztanak a szüleim, hogy mikor lesz már unokájuk. Ezerszer közöltem velük, hogy 5 éven belül 10000% hogy nem lesz, és 99,999% eséllyel azután se soha, de akkor elkezdik tukmálni hogy ez az élet rendje, úgyse gondolom komolyan. Vagy elkezdik a bűntudatkeltést, hogy "kihal" a családunk, meg ki fog örökölni, stb.

(Egyébként anyósomék is ezzel nyaggatnak, de velük nem kell annyit beszélnem, meg a páromnak van tesója akik már tervezik a babát a párjával, így náluk hamarosan ki lesz pipálva az unoka. Nekem viszont nincs tesóm, "én vagyok a család jövője"...)


Véget lehetne ennek vetni valahogy, vagy csak az a két opció létezik, hogy kénytelen vagyok még 10-20 évig hallgatni az örökös lelki terrort, vagy pedig megszakítjuk a kapcsolatot?

Van bármi megoldás erre? Nagyon unalmas, pláne így hogy tényleg nem akarok soha gyereket. De ha akarnék is, akkor se kéne nyaggatniuk, mindenképpen értesíteném őket a fejleményekről, ha érkezne a baba. Nem értem, miért kell ezzel nyaggatni és terrorizálni.


27 éves nő vagyok.


febr. 15. 15:39
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem kezd el őket nyaggatni azzal hogy mindig is szerettél volna egy kistestvért, és mikoleszma???:D

Amúgy meg szerintem a helyedben bekamuznam hogy meddő vagyok, és nem szeretnék erről beszélni mert olyan nagy fájdalom... Úgyse tudnak elfogadni más eletfelfogast...

febr. 15. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/45 anonim ***** válasza:
92%
Istenem, tényleg vannak ilyen súlyosan korlátolt egyének, mint a 7-es meg a 10-es, ha nem ugyanaz írta vagy nem heccelésből... Neveljétek a gyermeketeket, minél többet, de: NE ÍRJÁTOK ELŐ MÁSOKNAK IS HOGY HOGYAN ÉLJENEK!
febr. 15. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/45 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem akarod hazugsággal leállítani a szülőket (nem lehetne, mert akkor jönnének az orvosin tanácsok), mondd el nekik nagyon komolyan: most utoljára közlöd, hogy nem akartok gyereket. Amennyiben a témát újból előhozzák, ti felálltok és elmentek, aztán egy hét/hónap múlva jöttök újra.

És csináljátok is meg.

Nem hiszem, hogy 2-3 alkalomnál többször faképnél kéne hagyni őket, hogy átmenjen az üzenet.

febr. 15. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/45 anonim ***** válasza:
85%
Ha -már elnézést- olyan gyökerek, hogy miután háromszor jól érthetően elmondtad (elmondod) nekik hogy NEM akarsz gyereket, és ennek ellenére feszt cseszegetnek vele, hogy "de mégis", akkor bizony kiérdemelték azt, hogy közösségi oldalon törölni/tiltani őket, telefonszámaikat feketelistára, és ha megjelennek, nem beengedni őket a lakásba.
febr. 15. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/45 anonim ***** válasza:
94%

A #7 és a #10 Novák Katika személyesen? Netán Ratkó Anna jelenkori reinkarnációja?

Komolyan nem normális, aki ilyen szinten akar belepofázni mások életébe és meg akarja mondani nekik, hogy mit kéne akarniuk. Pláne nem állami (ál)támogatások felvételére buzdítani az embereket, amikben több a rejtett csapda mint a lehetséges haszon. El kéne dugulni, menjetek máshová osztani az észt. A kérdező FELNŐTT nő, minden bizonnyal teljesen átgondoltan el tudja dönteni magától, hogy mit szeretne a SAJÁT életétől. Döntése legfeljebb a párjára tartozik, mert ez olyan dolog, amiben célszerű, ha egyetértés van egy pár két tagja között, egymást hitegetni nem tisztességes.

Kérdező, a szüleiddel üljetek le közösen, és magyarázzátok el nekik, hogy hogyan döntöttetek. Említsd meg azt a 0,0001%-ot is, hogy elképzelhető, hogy meggondoljátok később a dolgot, de erre perpillanat minimális esély van, ezért kéritek, hogy jegeljék a témát; amint netán aktuálissá válna, azonnal szólni fogtok nekik. Én nem javasolnám a hazugságot, az soha nem vezet semmi jóra hosszú távon.

Üdv: egy 3 gyerekes családanya

febr. 15. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/45 anonim ***** válasza:
14%
#30: Azért az csúsztatás, hogy kizárólag a gyerektelenek adójából finanszíroznak mindent. Magára valamit is adó nő ugyanis szintén dolgozik mielőtt/miután gyermeket vállal. Sokan GYED, GYES mellett is dolgoznak, és ugyanúgy fizetnek. Részedről ez már a ló másik oldala, ahonnan meg a gyermekgyűlölők osztják az észt, és pont ugyanolyan egysíkúen látják a dolgokat, mint az elvakult ősanyák, akik szerint az egyetlen kiteljesedése az életnek a gyereknevelés, és onnantól a nő megszűnik önmaga lenni, csak és kizárólag anya lehet. A te nézőpontod meg pont ennek az ellenkezője. Tudomásul kéne venni, hogy igenis VAN arany középút, és az általam ismert többség mindig is ezt követte.
febr. 15. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

#36: Köszönöm a szalmabábjaidat, kár hogy sem azt nem állítottam, hogy egy gyerekes szülő egyáltalán nem fizet adót, sem azt, hogy egy nő csak és kizárólag anya lehet szülés után, annak pedig külön örülök, hogy egy két soros kommentemet elolvasva látatlanban sikerült gyerekgyűlölőnek nevezned.


De mit gondolsz, mégis miből lesz finanszírozva annak a párnak az egészségügyi ellátása, nyugdíja, akik összehoztak három-négy gyereket, és nem fizetnek sem személyi jövedelemadót, sem semmilyen járulékot?


Nem értem, hogy jönnek ide az ismerőseid, én a kormány általános hozzáállásáról beszéltem, amivel már olyan szépen kimosták sokak agyát, hogy egy random gyakorikérdések kérdés alatt is felböfögik páran a kormánypropagandát.


Az lenne a jó, ha mindenki úgy élne, ahogy akar, aki nem akar gyereket, az éljen úgy, aki csak egyet akar, az úgy, aki meg ötöt akar, az teremtse meg a feltételeit, és vállaljon ötöt. Nyugaton ez a helyzet, Magyarországon viszont kvázi másodrendű állampolgárnak tekint a fasiszta állampárt, ha nem úgy éled az életed, ahogy az szerintük helyes, nem feltétlen csak gyerekvállalás témában, de ez már nagyon messzire vezetne és eléggé offtopic lenne.

febr. 15. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/45 anonim ***** válasza:
25%

Bocsi, nem állt szándékomban megbántani, valószínűleg csak rosszul fogalmaztam. Alaból csak arra kívántam reagálni, hogy nem igaz, hogy minden csak a gyerektelenek adójából van finanszírozva. Ezt általában a nagyon gyerekellenesek szokták ilyen formában érvként felhozni. Ezek szerint félreértettelek. Bár ez a része a válaszodnak megint csak arra utal: "De mit gondolsz, mégis miből lesz finanszírozva annak a párnak az egészségügyi ellátása, nyugdíja, akik összehoztak három-négy gyereket, és nem fizetnek sem személyi jövedelemadót, sem semmilyen járulékot?" Miért az az alap kiindulási pontod, hogy aki 3-4 gyereket vállal(t) az soha nem fizet(ett) adót, járulékot? Ráadásul egyik fél sem? Ezt ÉN túlzásnak tartom. Én is vállaltam 3 gyereket, fel is neveltem őket, 19 éves korom óta dolgoztam, több mint 30 évet, öszesen 4 munkahelyen. Szóval igencsak bőven tettem be a közösbe én is és az apjuk is. Az ismerőseim pedig úgy jöttek a történetbe, hogy ők is ugyanúgy dolgoztak/dolgoznak, fizetnek mindent, közben vállalatak 1-2-3-akárhány gyereket. NEM a semmiért kapták/kapják az ellátásukat. (Amúgy megnyugtatlak: akik nem fizettek járulékot, azoknak nem lesz nyugdíja; de ez tényleg offtopik, mert a nyugdíj a téma).


Az utolsó bekezdéseddel maximálisan egyetértek, a #35 hsz-omban kb. ugyanezt írtam (merthogy az is én voltam)

febr. 15. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/45 anonim ***** válasza:
19%
Kis kiegészítés: azt írod, hogy nem állítottad, hogy a gyerekesek nem fizetnek adót. Olvasd vissza a #30 hsz-odat, konkrétan ezt írod: "a gyerektelenek adójából finanszírozza mások gyerekvállalását". Azért ezt nehéz másként értelmezni.
febr. 15. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/45 anonim ***** válasza:
69%

Elegge szomoru vagyok amugy ezektol a kommentektol. Ha valaki azt allitja, hogy gyerekkel teljes az elete, akkor annak xar es sivar volt az elete előtte, akinek egyetlen eletcelja “lepottyantani egy kolykot”. Itt tartunk. Ha nem szulsz gyereket, az a baj, ha szulsz, akkor meg az. Minek kell bantani egymast, es gyozkodni?

En haztartast vezetek, nagyszeru karrierem van, utazunk minden evben, vannak barataim, hobbim is, de megis gyerekkel vart kerekke az eletem.

Most akkor en mar car vagyok?

Boldog voltam en elotte is, de mindig vagytam gyerekre. Most sokkal boldogabb vagyok, es megsem adtam fel semmit az eletembol, csak atalakitottam. Pedig itt vagyok élő peldanak, sose szerettem mas gyereket. Nekem azok mindig csak “kölykök” voltak, akik migrent okoztak. :D Es hanyszor hallottam, “varjatok, szulj 30 utan, de hat meg nem is eltetek, minek gyerek, semmi nem lesz ugyanolyan”. Hat bizony nem is ugyanolyan. Masabb, de jobb. :)

Igazat adok egyes valaszoloknak abban, hogy attol mert most azt gondolod, semmit nem ad hozza az eletedhez a gyerek, ez kesobb meg megvaltozhat, es banhatod. Ilyen is van, hiaba cukor mazazattok le a tortenetet. Ismeroseim kozul nem egy van, akire 40 utan jott ra a gyerek szulesi vagy. Nem mindenkinek sikerult sajnos...

Ugyanakkor ha jelenleg el vagytok emellett hatarozodva, akkor tartsatok ki az igazatok mellett. Meg kell mondani, anyu-apu, SOHA nem akarunk gyereket, nem lesz unokatok. Vagy beletorodtok, vagy nem kell tobbet beszelnunk egymassal.

Ezt sajnos szepen nem lehet megoldani.

Nagyon el lesznek keseredve, es nem biztos hogy megfogjak erteni. Ezzel a gondolattal meg kell baratkoznod.

febr. 15. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!