Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családban is szokás hogy...

Más családban is szokás hogy vasárnap a pihenés napja ?

Figyelt kérdés
Nincs fűnyirás se fa vágás se láncfűrész használat semmi ilyesmi. De nálunk a faluban van olyan szomszéd akinek teljesen mindegy milyen nap van ő akkor is csinálja.
szept. 15. 18:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
35%

Ha nagy a kert, akkor kellhet egy gépi fűnyíró. Kis kert esetén kézi eszközök, kasza, sarló, nagyobb olló is megfelelőek lehetnek.

Le tudták vágni a füvet azelőtt is, hogy feltalálták volna a gépi fűnyírót.

szept. 15. 21:00
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
A fűnyírás nem tart egész nap, még egy nagy kert is pár óra alatt kész van. De vannak, akik úgy pihennek vasárnap, hogy bár nem dolgoznak géppel, de reggel 9-től este 10-ig ordít a zene az udvaron. Engem az jobban zavar.
szept. 15. 21:27
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a faluban az a szabály, hogy egész vasárnap legyél csendben és minden nap este 8 után legyél csendben, meg a "hangoskodás" kezdete is ki van jelölve. Volt, hogy be akarták vezetni, hogy szombaton is hanyagolják a hangos munkákat, de le lettek szavazva.

Sajnos én vasárnaponként szoktam úgy érezni, hogy megfelelően kipihentem magam és már unatkozom, kedvem lenne egy kis fűnyíráshoz, de meg szoktam állni. :)

szept. 15. 21:47
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

#13 Nincs olyan, hogy a falu eldönti mit tehetsz és mit nem.

Magyarországon magyar törvények vannak, nem "faluszabályok".

Esszerint pedig akkor nyírsz füvet hétvégén, amikor akarsz.

szept. 15. 21:58
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

14.: A helyi önkormányzat hozhat olyan rendeletet, ami nem ellentétes az országos törvényekkel.

Nagyobb városokban a társasházak is szabályozzák ezt. Általában reggel 8 és este 8 közt lehet hangos munkát végezni, a bulizást este 10-ig lehet hangosan művelni. Hétvégén és ünnepnapokon általában a nagyon hangos munkák nem toleráltak.

A hétvégi fűnyírásra annyira nem szoktak kiakadni, ha estig befejezik. Hiszen sokan máskor nem érnek rá.

szept. 15. 22:18
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
#14 Van ilyen. Nálunk is önkormányzati rendelet tiltja a vasárnapi zajos tevékenységeket, nevesítve a gépi fűnyírást, favágást, flexelést, építkezést. Általában véve egyik nap sem szabad reggel 8 előtt és este 8 után zajos tevékenységet végezni.
szept. 16. 01:41
 17/25 anonim ***** válasza:
47%

15-16 meg elhiszi, hogy önkormányzat meg a falu a törvények felett állnak.

Így lehet nagyon csúnyán becsapni, manipulálni az embereket. El is hiszitek.

Az önkormányzat nem hozhat törvényeket.

Az, hogy vannak szabályok, már senkit nem érdekel, mivel a fogyasztói társadalom tönkretette az elvárásaival.

szept. 16. 05:08
 18/25 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk az a szokás, hogy nem ütjük bele az orrunkat abba, hogy mit és miért csinál a szomszéd
szept. 16. 07:40
 19/25 anonim ***** válasza:
81%
Sokan dolgoznak szombatonis, így csak a vasárnap marad kertimelóra.
szept. 16. 07:59
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, a nők nagyrészének a vasárnap rhadtul nem a pihenés napja, hanem a fszom vasárnapi ebéd készítése - persze kétfogásos és sütike is -, mosogatás, és sorolhatnám.

Sohasem láttam, hogy pl. anya vasárnap pihent volna - apa a kerti munkát végezte, mert szombaton is dolgozott -, anya meg főzött. Főztünk, mikor már elég idős lettem.

szept. 16. 08:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!