Más családban is szokás hogy vasárnap a pihenés napja ?
Ha nagy a kert, akkor kellhet egy gépi fűnyíró. Kis kert esetén kézi eszközök, kasza, sarló, nagyobb olló is megfelelőek lehetnek.
Le tudták vágni a füvet azelőtt is, hogy feltalálták volna a gépi fűnyírót.
Nálunk a faluban az a szabály, hogy egész vasárnap legyél csendben és minden nap este 8 után legyél csendben, meg a "hangoskodás" kezdete is ki van jelölve. Volt, hogy be akarták vezetni, hogy szombaton is hanyagolják a hangos munkákat, de le lettek szavazva.
Sajnos én vasárnaponként szoktam úgy érezni, hogy megfelelően kipihentem magam és már unatkozom, kedvem lenne egy kis fűnyíráshoz, de meg szoktam állni. :)
#13 Nincs olyan, hogy a falu eldönti mit tehetsz és mit nem.
Magyarországon magyar törvények vannak, nem "faluszabályok".
Esszerint pedig akkor nyírsz füvet hétvégén, amikor akarsz.
14.: A helyi önkormányzat hozhat olyan rendeletet, ami nem ellentétes az országos törvényekkel.
Nagyobb városokban a társasházak is szabályozzák ezt. Általában reggel 8 és este 8 közt lehet hangos munkát végezni, a bulizást este 10-ig lehet hangosan művelni. Hétvégén és ünnepnapokon általában a nagyon hangos munkák nem toleráltak.
A hétvégi fűnyírásra annyira nem szoktak kiakadni, ha estig befejezik. Hiszen sokan máskor nem érnek rá.
15-16 meg elhiszi, hogy önkormányzat meg a falu a törvények felett állnak.
Így lehet nagyon csúnyán becsapni, manipulálni az embereket. El is hiszitek.
Az önkormányzat nem hozhat törvényeket.
Az, hogy vannak szabályok, már senkit nem érdekel, mivel a fogyasztói társadalom tönkretette az elvárásaival.
Érdekes, a nők nagyrészének a vasárnap rhadtul nem a pihenés napja, hanem a fszom vasárnapi ebéd készítése - persze kétfogásos és sütike is -, mosogatás, és sorolhatnám.
Sohasem láttam, hogy pl. anya vasárnap pihent volna - apa a kerti munkát végezte, mert szombaton is dolgozott -, anya meg főzött. Főztünk, mikor már elég idős lettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!