Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne, ha apámat nem...

Bunkóság lenne, ha apámat nem hívnánk meg?

Figyelt kérdés
Barátommal tervezünk összeházasodni, most kint élek vele Angliába. Röviden annyi, hogy ő egyébként izraeli származású, de kezdetektől fogva Angliában él, neten ismertük meg egymást. Viszont apám sorozatosan zsidó poénokkal árasztja el és az a legrosszabb, hogy azt hiszi, hogy vicces.. Barátom nem veszi magára és nem sértődik meg, azért szóltam neki, hogy fejezze be, de apám tipikusan olyan ember, hogy az egyik fülén be, a másikon ki.. Másrészt barátom videojáték-fejlesztőként dolgozik és apám szerint az nem munka és konkrétan leingyenélőzte.. Pl barátom minden évben decemberben szokott kapni karácsonyra plusz pénzt a cégétől és apám tavaly is irigykedő megjegyzéseket tett rá emiatt. Szüleim nem igazán beszélnek angolul, így mindig én fordítgatok, de apám sokszor random arab szavakkal próbált vele dumálni, barátom az elején nem foglalkozott vele, de most már kezdi zavarni. Szóval ők ketten nem igazán jönnek ki és emiatt elgondolkoztunk, hogy jobb lenne, ha inkább nem hívnánk el, viszont apám biztos, hogy óriási problémát csinálna belőle..
nov. 29. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
De ha apád nem beszél angolul, a párod pedig érthető módon nem tud magyarul, hogy érti és hogy zavarhatja apád viccei?
nov. 29. 19:38
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Én sem értem, hogy mi okozza a gondot, ha nem beszélnek közös nyelvet. Gondolom csak nem fordítod le a béna vicceket, vagy mondod a párodnak, hogy apud milyen "poénokat" mond.
nov. 29. 19:51
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Bunkóság lenne igen.
nov. 29. 23:08
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Kérdezd meg apádat erröl: 1: Van-e ellenvetése bármi, hogy te ehhez a párodhoz feleségül menj? Ha igen, mondja el neked, hogy mi? 2: Ha nincs akkor tud-e kulturáltan, elfogadoan viselkedni a pároddal, késöbb esetleg az unokáival szemben? Ha igen, igéri, hogy ehhez tartja magát?

A válaszai alapján el tudod dönteni a feltett kérdésedet. Közöld vele amit a pároddal megbeszéltek erröl.

nov. 30. 00:02
 5/14 anonim ***** válasza:
14%

Nem értem, hogy mit szerettél volna kérdezni ?

Hova vagy mire nem hívnátok meg apádat !?

nov. 30. 00:28
 6/14 anonim ***** válasza:
22%
Ameddig nem tudod eldönteni, kit hívsz meg az esküvőtökre, ne házasodj... Ilyen trógerral minek állsz te még szóba? Úgy őszintén?
nov. 30. 03:06
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Nem lenne bunkóság.

Te esküvőd azt hívsz meg akit akarsz.

nov. 30. 07:04
 8/14 anonim ***** válasza:
49%
Ő az apád, persze hogy ott kell lennie az esküvődön. Nem elvárásból, hanem mert nagyon megbántanád (és tudatosan, és visszafordíthatatlanul). Nem lesz ott időd úgysem a poénjait tolmácsolni, elüldögél a magyar rokonok között...
nov. 30. 07:28
 9/14 anonim ***** válasza:
86%
Meghívnám és ráállítanék egy rokont, azt szórakoztassa. Neked nem kell fordítani közte és a férjed közt egész éjjel, így a férjed nem is fog szembesülni a béna poénjaival.
nov. 30. 09:27
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Anyukáddal mi a helyzet? Őt is ki akarod hagyni apád miatt?

Ülj le vele beszélgetni és komoly hangon nem veszekedve, mond el neki hogy összehazasodtok, ha tetszik ha nem. Ha ezt nem tudja elfogadni akkor ez hatassal lesz az unokakkal valo kapcsolatra is. Gondolkodjon el ezen. Ha ezek után is beszól akkor csak anyukadat hívd, bár gyanítom hogy ő apád nélkül nem menne. Mindenesetre meger egy próbát.

Ennyit suerintem megtehetsz anyukád kedveert, mert ez az egész őt is érinteni fogja.

Nyilván leforditja neki. Egy ideig lehet csinálni a titkolózást, de szar lenne ha az esküvőn derülne ki hogy nem kedveli a vejét. Mert valaki úgyis forditani fog a tarsaságból. Így legalább tudja a vőlegeny hogy mi a helyzet.

nov. 30. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!