Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit válthat ki egy tini...

Mit válthat ki egy tini lányból, ha folyamatosan szidják, azt éreztetik vele, hogy nem elég jó, mindennek ő a hibája?

Figyelt kérdés

Több éve nem érzem magam jól a saját bőrömben és úgy érzem, hogy én nem érdemlek szeretetet. Anyám már 8 éves korom óta nyaggat a tanulással, az elején (8-12 év) amikor ellenkeztem vagy nem ment valami akkor folyamatosan ütött majd mostanában (13- most) inkább a verbális zaklatás figyelhető meg, néha még most is üt de tudja hogy már elértem arra a szintre, hogy amikor felhúz (nagyon nagy a tűrőképességem, de időnként nálam is elszokott pattanni valami) akkor én is képes vagyok visszaütni. Gyakran szokott szidni nyilvánosan de csak nekem mondja, de úgy, hogy mindenki aki a közelünkben van az hallja, megaláz amikor csak tud, mindig megkapom azt, hogy szar tanuló vagyok és hogy semmire se fogom vinni az életben (nincsenek nagyon rossz jegyeim, de egyszeruen nagyon nehezen tudok koncentrálni mostanában a dolgokra).

Ez az egész milyen mentális problémákat okozhat? Szóval engem az érdekel, hogy olyan leszek mint anyám? Vagy rosszabb?

márc. 5. 21:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10 kösz, jó tudni. 20 évesen lassan diplomázok le egyetemen, van egy párom, aki szintén diplomás, 4 éve vagyunk együtt, ezalatt nem kerestem egy drogos, tetovált faszit se. Toled hallottam ilyent először.

Azt ajánlom, kezeltesd magad, mert neked valami nagyon megártott.:*

márc. 9. 20:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Ne azzal foglalkozz, hogy (mások szerint) milyen károkat és problémákat okozhat - amik akár önbeteljesítő jóslattá is válhatnak, amik nélkül lehet, hogy ki sem alakulnának ezek a dolgok.

Azzal foglalkozz, hogyan érdemes ezeket a helyzeteket, kapcsolatokat és traumákat kezelned és hogyan tudnál minél jobb állapotban kikerülni a hatásai alól.

Érdemes elolvasnod Susan Forward: Mérgező szülők című könyvét, de pszichológus segítségét is érdemes kérni, hogy segítsen kezelned a dolgokat. Meg persze jó lenne minél inkább elszakadnod az anyádtól, hogy a hatásait minimalizálni tudd. Csak nyilván ezt megoldani és finanszírozni is nehéz. Ha meg a menekülés motivál, az könnyen vezet rossz párkapcsolati és életvezetési döntésekhez is.

Mindenképp kérj segítséget és dolgozz magadon!

márc. 15. 15:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!