Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy egyetemig nem...

Normális, hogy egyetemig nem lehet kapcsolatom?

Figyelt kérdés

A szüleim megtiltották, hogy amíg egyetemre nem megyek nem lehet barátom, mert a tanulás a legfontosabb.

+16 évig koromig nem olvashattam/nézhettem romantikus filmet/könyvet, csak mert "fiatal" vagyok.

(17 leszek ebben az évben...)

És azt mondták, hogy amint betöltöm a 18-at azt csinálok, amit akarok, nem fognak foglalkozni vele...Valamivel esetleg még tudnám őket győzni, hogy hagyják ezt a fura szabályszerűséget?

márc. 22. 21:03
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
80%
Nem
márc. 22. 21:10
 2/29 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudod őket meggyőzni, várnod kell 18 éves korodig. Hidd el, túl lehet élni. Mivel anyagilag tőlük függsz, nem tudsz mit tenni. Ám amint nagykorú leszel és elköltözöl, nem fognak tudni beleszólni az életedbe. Viszont arra készülj fel, hogy meg fogják próbálni: ezen az oldalon is lehet olvasni rengeteg olyan történetet, hogy a már régóta önellátó, külön élő, 20-as, 30-as években járó fiatalokat a szülők próbálják irányítani és van, hogy sikerül is nekik. A tanácsaikat természetesen érdemes megfogadni, de azt nem szabad hagyni, hogy a kedves mama kézivezérléssel irányítson felnőttként, megszabva, kivel ismerkedj, hol dolgozz, hány gyereket vállalj és hová költözz.
márc. 22. 21:15
 3/29 anonim ***** válasza:
25%
Örülj neki, hogy törődnek veled. Komolyan. Nézelődj itt, aztán majd meglátod, mennyivel jobb helyzetben vagy, mint egy csomó más veled egykorú ember.
márc. 22. 21:37
 4/29 anonim ***** válasza:
22%
Én 21 leszek de mai napig bele szólnak hogy kivel ne ismerkedjek. 18 éves koromig én sem foglalkoztam ezzel a témával érettségi után kezdtem az ismerkedést azóta sem jött össze.
márc. 22. 21:38
 5/29 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is baj volt, hogy lett barátom 15 évesen. Majd azzal vége lett, és látszott, hogy örültek neki rendesen. Majd 16 évesen összejöttem a mostani párommal(21 leszek). Az elején még nagyon látszott, hogy nem szeretnék hogy pasizzak. De nem volt amit csináljanak velem. Így elfogadás és minden rendben volt/ van.

Így nem muszáj mindig szót fogadni se, ha olyanok a szüleid. Hacsak nem akarsz kuválkodni, és pasikat összeszedni, és társai, nem lehet bajuk vele. Ez egy normális dolog, anyukádék megkéne értsék.

márc. 22. 22:00
 6/29 anonim ***** válasza:
89%
Ez a "megtiltják" azért durva túlzásm más kérdés, hogy ilyen korban sokaknak nincs amúgy se
márc. 22. 22:47
 7/29 anonim ***** válasza:
24%
Csak kibírod azt a kb. másfél évet már. Én nagyon remélem hogy a lányom is inkább a tanulással lesz elfoglalva majd és nem a tarskeresessel. A kamaszkori szerelmi kapcsolatok úgysem tartanak örökke.. tisztelet a kivételnek)
márc. 22. 23:16
 8/29 anonim ***** válasza:
54%
<irónia>Nagyon helyes, hogy erkölcsösen próbálnak nevelni! Én 18 felett is megtiltanám a pasizást és a csajozást; a házasságot, amit természetesen szűzen kötsz, majd a fiús és a lányos szülők egymás között elrendezik, nehogy már a csitri beleszóljon kivel fogja leélni az életét. </irónia>
márc. 23. 00:41
 9/29 anonim ***** válasza:
53%
mondjuk a tanulás tėnyleg fontos ,hogy legyen jó munkád ,szakmád stb ebböl a szempontbol megėrtem szüleidet.
márc. 23. 05:59
 10/29 anonim ***** válasza:
92%

"+16 évig koromig nem olvashattam/nézhettem romantikus filmet/könyvet"

Dehogynem. Sőt, kötelező is volt! Egy csomó kötelező olvasmány romantikus.

márc. 23. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!