Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is enbyire megromlott...

Másnak is enbyire megromlott a kapcsolata a szüleivel a politika miatt?

Figyelt kérdés

Régen nagyon jó kapcsolatom volt velük, egészen addig, amíg nem kezdett el önálló véleményem formálódni a világról. Eleinte még csendben voltam, de a 2022-es választás volt az a pont, ahol már nem tudtam nem belefolyni a politikai beszélgetésekbe. Próbáltam mindenhogy meggyőzni őket, statisztikát mutattam, teljesen higgadtan és objektíven álltam a témához, de valahogy mindig veszekedésbe torkollott. Korábban sosem sértegettek, de ha a politika felhozódott akkor voltam minden "agymosott idiótától" "mocskos liberálisig", de ugyanúgy voltam már "a család szégyene" is emiatt. A 22-es választás után annyira összevesztünk, hogy egy hétig nem is beszéltünk egyáltalán, aztán megbeszéltük hogy többet nem fogjuk felhozni a politikát. Érdekes módon pont ők azok, akik azóta is fel szokták hozni, pl.a kegyelmi botrányt, vagy a Magyar Péter óta történt eseményeket, de már ritkán lesz belőle veszekedés, rájöttem hogy az a legjobb taktika ha ignorálom ilyenkor őket, vagy kicsit gúnyosan állok a témához. Én csak egyszer hoztam fel a politikát 22 óta, tavaly márciusban amikor berobban Magyar Péter, próbáltam úgy bemutatni mint egy teljesen új és alkalmas szereplőt a politikában, mert addigra a gazdasági helyzet miatt néha már ők is kezdtek meginogni, úgyhogy reméltem hogy egy teljesen új alternatíva miatt képesek lesznek máshova szavazni 26-ban. Úgy tűnt eleinte működött is, de aztán jött a lehallhatós botrány, meg a "nőverős", a telefonlopás és az összes többi propaganda sztori, és egy az egyben benyelték az egészet, onnantól kezdve tényleg semmit nem lehetett mondani, amitől változott volna a véleményük Magyarral szemben. Az EP választás után már nem is próbáltam küzdeni mert láttam hogy úgyis a propagandának hisznek helyettem, kerültem is ezeket a témákat, ők voltak akik folyton felhozták az új botrányokat, plusz a tüntetéseket is, mert úgyis tudták anélkül is hogy mondtam volna, hogy ott voltam közel midegyiken, meg is volt róla a véleményük.:D

Őszintén, engem teljesen kikészített lelkileg ez az egész. Még ha egy szót sem beszélnénk a politikáról, akkor sem tudnék ugyanúgy néznk rájuk mint pár évvel ezelőtt, egyszerűen teljes mértékben eltűnt belőlem az irántuk érzett tisztelet. Rasszisták, homofóbok, gyűlölködő emberek lettek, holott pont ők neveltek ilyen emberré amilyen vagyok, hogy álljak ki mindenkiért, főleg azokért akik a legjobban rászorulnak. Jó emberek voltak, egyszerűen nem fér a fejembe, hogyan tudtak ilyen fröcsögő, gyűlölködő alakokká válni, akik ok nélkül képesek utálni egyes csoportokat.

Igazából nem is tanácsot kérni jöttem, tudom hogy az a legjobb módszer ha kerüljük a politikát, de ez sem old meg mindent. Nem fog változtatni azokon az érzéseken amik átalakultak bennem az évek során, egyszerűen már nem tudok ugyanúgy nézni rájuk. Úgyhogy inkább csak ki akartam ezt ventillálni magamból, köszi hogy elolvastad.:D Akik hasonló helyzetben vannak mint én, ti hogy kezelitek ezt?

márc. 23. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Felnőtté és sikerült önálló, gondolkodni képes emberré voltál és ez a szüleidnek is köszönhető. Az a nehezített pálya, hogy a szüleid nézeteivel szemben alakítottad ki saját identitásodat. Gondolj bele, legalább ilyen nehéz lehet egy homofób családban homoszexuálisnak lenni és azt felvállalni. A megoldást megtaláltad, mást nem tehetsz, mint amit eddig is tettél. Elhiszem, hogy frusztráló szembesülni a szüleink korlátoltságával, de el kell fogadni vagy nagyobb távolságot kell tartani.
márc. 23. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Nekem se családtagokkal, se barátokkal nem befolyásolja a kapcsolatot a politika. Akivel nem értünk egyet, azzal mellőzzük ezt a témát és nem akarjuk meggyőzni a másikat.
márc. 23. 11:32
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Fideszessel esélytelen normális kommunikációt folytatni. Mond nekik hogy igazuk van és hagyd ott őket mikor erről beszélnek, én ezt szoktam csinálni.
márc. 23. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Nekem az apám mindig is fideszes volt, de elég sokáig tudta valamilyen szinten reálisan látni a dolgokat. Olyan 5-6 éve kezdte teljesen elveszíteni a realitással való kapcsolatot, már helyi szinten is belefolyik a politikába. Nem lehet már semmiről se beszélni vele, mert mindig a politikát akarja behozni, ahol csak hajtogatja ugyanazt, tények, adatok, stb nem érdekli. Csak az, amit a Viktor mond. Így már egyre ritkábban találkozok vele, alig tartom vele a kapcsolatot.
márc. 23. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Nem szülőkkel, de pl keresztszülőkkel évek óta nem tartom a kapcsolatot. Keresztanyám kb 150 kiló, egy kukutyinfalvi pár száz lelkes faluban laknak, és nem akarja, hogy megerőszakítsák a migránsok. (Sztem f@szt sem látott 20 éve, csak az M1-en, a 16 éves gyereket is lombikkal csinálták) Egy ideig hallgattam, aztán visszaszóltam, akkor én voltam a szar, inkább megszakítottam a kapcsolatot. Unokatesómmal néha beszélek, de 13 év különbség van köztünk, nem is egy neműek vagyunk, szóval kb téma sincs. Nem bántam meg. Szerencsére csak ők voltak a családba ilyen sötétek. (Lehet van még fideszes, de ők csendben vannak. Közvetlen családban nincs, egy nagymamám él, de ő sem az.)
márc. 23. 17:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van ilyen probléma. Nonszensznek találom, hogy az akarja elmagyarázni a politika mai helyzetét aki ki sem teszi a lábát a szobából, elé van rakva évtizedek óta a lapostévé, és azóta nem tud róla leszakadni. Bele van programozva minden, a gyűlölettel együtt, hogy szembemenjen akár a családdal is. Elvesztette azt a józan paraszti észt amit még valaha ő tanított. Ha valamit elmesélsz neki hogy mik vannak ma, nem tudja elhinni, mert annyira távol áll már a két valóság.
márc. 24. 13:42
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Más nézetű az anyám, de soha nem erőltetem az én nézetem rá,sőt én Fideszre szavaztam férjem bal oldalra. Nem politizálunk és béke van,mindenki arra szavaz akire akar a lényeg hogy ne nyomja le a másik torkán.
márc. 25. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem erőltetem a saját politikai nézetem senkire. Szerintem beteges ennyire ragaszkodni ehhez ha a másik békésen el lenne politikai téma nélkül is. Nem kell.róla beszélni és ennyi. Minek mutatni statisztikákat,ez beteges.

Férjem és családja bal oldali én nem. Utálom hogy sógor és felesége minden alkalommal potizálnak és szídják a Fideszt. Nem azt nem szeretem hogy szídjak,hanem azt hogy közben végig engem néz és várja a reakcióm,amikor meg nem reagálok semmit érdekes már nem akar politizálni.

Ha tudom valakiről hogy pl vegan akkor nem fogok csak azért is a húsevés gyönyörűségeiről beszélni csak hogy bizonyítsak.

Tudod hogy Fideszes,nagy dolog régen is az volt és az is marad lapozz,ahelyett hogy a maradék éveket tönkretennéd ami marad a szüleiddel.

márc. 25. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!