Ez nem szorongás, a szorongásnak nincs oka, ennek meg alaposan van. Az, hogy ebben a folyamatosan bántalmazott helyzetben ezt érzed, az teljesen normális, a helyzeted nyilván nem az. A megoldás a mielőbbi elköltözés, rögtön a suli befejezése után, olyan áron is, hogy ha tovább akarsz tanulni, azt munka mellett teszed. Apukáddal mi van? Más rokon, akit lehet szeretni és bízni benne?
ápr. 15. 15:27
4/16 anonim válasza:
3#
De igen szorongás ez is.
Nem csak valótlan dologtól lehet szorongani, hanem valós dologtól is.
Szintén szorongással küzdőm.
Édesanyámmal szintén nehezen jövök ki, tini korban borzalmas volt.
Én kollégiumban voltam , ő 1-3 hónapot külföldön.
Mikor jött haza, nekem már minden bajom ,testi tünetem volt.
ápr. 15. 18:39
5/16 anonim válasza:
Az nem szorongás, 4-es, hanem félelem. A szorongás tárgyatlan. Te konkrétan anyádtól féltél, mint ahogy a kérdező is. Jó okkal. Akkor lenne szorongás, ha úgy jelennének meg tünetek, hogy semmi oka nincs rá.
ápr. 15. 21:28
6/16 anonim válasza:
#5-ös, ne legyél már ennyire "okos".
Én 17 éves korom óta küzdök szorongásos zavarral és depresszióval (most 38 vagyok). Igen, ez a "semmitől" is előjöhet, de sokszor egy konkrét dolog is kiválthatja.
Például mikor rástresszelek egy új élethelyzetre, vagy tudom, hogy másnap program van.
ápr. 15. 21:47
7/16 anonim válasza:
Az, hogy te mellesleg szorongsz is, nem zárja ki, hogy félsz az anyádtól. A kérdező félelméhez meg aztán végképp nincs köze.
ápr. 15. 22:05
8/16 anonim válasza:
#7 Te nem szenvedsz ezzel, jól tippelek?
ápr. 15. 22:53
9/16 anonim válasza:
Nem. Továbbá az se okoz szenvedést, hogy meg tudom különböztetni a félelem fogalmát a szorongástól. A szorongás egy diffúz rossz érzés, nem tudja, mi baja van, csak nem jó. A félelem pedig: Mindjárt hazajön az anyám, és már megint leordítja a fejemet, mindennek elhord.
ápr. 15. 23:03
10/16 anonim válasza:
#9 Akkor ne oszd az észt egy olyan dologról, amiről fogalmad sincs. Köszi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!