Amber2.0 kérdése:

Ez normalis? Mi okozza?

Figyelt kérdés

Nekem edesanyammal nagyon rossz a kapcsolatom mar kiskorom ota. Nagyon sok dolog miatt, de azt most nem reszleteznem mert nem ez a kerdes.

Akarmikor edesanyam hazajon a munkabol es hallom vagy csak ha arra gondolok, hogy nemsokara itthon van akkor savam lesz es gyomorgorcsom.

Ha hallom a lepteit a szobam fele kozeledni osszehuzodnak az izmaim/vegtagjaim.

ápr. 15. 15:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Szorongás.
ápr. 15. 15:05
 2/16 anonim ***** válasza:
38%

Szorongás fóbiák pánik

Mérgező szülők.

Olvasd el ezt a két könyvet

ápr. 15. 15:25
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem szorongás, a szorongásnak nincs oka, ennek meg alaposan van. Az, hogy ebben a folyamatosan bántalmazott helyzetben ezt érzed, az teljesen normális, a helyzeted nyilván nem az. A megoldás a mielőbbi elköltözés, rögtön a suli befejezése után, olyan áron is, hogy ha tovább akarsz tanulni, azt munka mellett teszed. Apukáddal mi van? Más rokon, akit lehet szeretni és bízni benne?
ápr. 15. 15:27
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

3#

De igen szorongás ez is.

Nem csak valótlan dologtól lehet szorongani, hanem valós dologtól is.

Szintén szorongással küzdőm.

Édesanyámmal szintén nehezen jövök ki, tini korban borzalmas volt.

Én kollégiumban voltam , ő 1-3 hónapot külföldön.

Mikor jött haza, nekem már minden bajom ,testi tünetem volt.

ápr. 15. 18:39
 5/16 anonim ***** válasza:
18%
Az nem szorongás, 4-es, hanem félelem. A szorongás tárgyatlan. Te konkrétan anyádtól féltél, mint ahogy a kérdező is. Jó okkal. Akkor lenne szorongás, ha úgy jelennének meg tünetek, hogy semmi oka nincs rá.
ápr. 15. 21:28
 6/16 anonim ***** válasza:
40%

#5-ös, ne legyél már ennyire "okos".

Én 17 éves korom óta küzdök szorongásos zavarral és depresszióval (most 38 vagyok). Igen, ez a "semmitől" is előjöhet, de sokszor egy konkrét dolog is kiválthatja.

Például mikor rástresszelek egy új élethelyzetre, vagy tudom, hogy másnap program van.

ápr. 15. 21:47
 7/16 anonim ***** válasza:
19%
Az, hogy te mellesleg szorongsz is, nem zárja ki, hogy félsz az anyádtól. A kérdező félelméhez meg aztán végképp nincs köze.
ápr. 15. 22:05
 8/16 anonim ***** válasza:
#7 Te nem szenvedsz ezzel, jól tippelek?
ápr. 15. 22:53
 9/16 anonim ***** válasza:
34%
Nem. Továbbá az se okoz szenvedést, hogy meg tudom különböztetni a félelem fogalmát a szorongástól. A szorongás egy diffúz rossz érzés, nem tudja, mi baja van, csak nem jó. A félelem pedig: Mindjárt hazajön az anyám, és már megint leordítja a fejemet, mindennek elhord.
ápr. 15. 23:03
 10/16 anonim ***** válasza:
31%
#9 Akkor ne oszd az észt egy olyan dologról, amiről fogalmad sincs. Köszi.
ápr. 16. 04:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!