Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem könnyebben...

Hogyan tegyem könnyebben elviselhetővé a mostohaanyuka gondolatát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 4 éves kislányom és a volt férjemnek most lett olyan komolyabb kapcsolata, hogy össze is költöztek. Emiatt eddig viszonylag ritkán találkozott az új nővel a kislányom, így viszont rendszeresen fog. Nem ismerem a nőt, egyszer láttam videó hívásban, kedvesnek tűnt. Mégis megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy más nő ölelgeti, puszilgatja majd, mint az anyukája...Hogy tegyem ezt könnyebbé magamnak?

ápr. 30. 14:24
 31/94 Pintér László ***** válasza:
88%

"Nem értem miért kérdezgettek az én páromról, MERT AZ ÉRZÉSEIMEN AMIT EZZEL AZ ÚJ DOLOGGAL KAPCSOLATBAN ÉRZEK, NEM VÁLTOZTAT!!"

Ha más perspektívából nézed a dolgod, akkor segíthet az érzéseiden, amik jelenleg abból fakadnak, hogy nem vagy képes elfogadni, hogy nem csak a Te párod szereti a volt Férjed Gyerekét, hanem a volt Férjed új Nője is. Ha azzal az érzéssel meg tudtál barátkozni, hogy a Gyerekedet a volt Férjed mellett az új Párod is szereti, akkor ugyanez lesz abban az esetben is, hogy melletted a volt Férjed új Párja is szeretni fogja. Főleg, hogy a Te Párod már szinte a vállásotok óta is szereti a Gyerekedet. Az hogy eshetett a volt Férjednek, hogy alig hogy kilépet Tőletek, már egy új pasi dédelgeti a Gyerekét? Te már a vállásotok után 3 évvel találkozol ezzel. Mit vártál? Hogy soha nem lesz párja az Exednek? Vagy hogy Ő majd távol lesz tartva a Gyerektől és csak a Te Párodnak szabad?

Beszélj az Exeddel, hogy Neki mi segített átvészelni ezt az időt, amikor Te az új Pasidat vitted be a Gyermeked Életébe. Hátha tud tanácsot adni első kézből.

ápr. 30. 17:29
 32/94 A kérdező kommentje:

32: Nem kell sajnálni a gyerekemet. Jobban sajnállak téged, hogy ilyen érzéketlen vagy.

Biztos vagyok benne, hogy a volt férjemnek is nehéz volt (bár azért vigasztalódott egy pár nővel, akikkel megcsalt), de azon nem változtat, hogy én most mit érzek.

ápr. 30. 17:32
 33/94 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező Te még a volt férjedet siratod, nem tudtál túllépni rajta, szereted még .
ápr. 30. 17:33
 34/94 A kérdező kommentje:

Dehogy szeretem 😂😂😂 Jaj istenem, találjatok még ki dolgokat. Már akkor sem szerettem, amikor hozzámentem.

Mint ember, nincs vele bajom, de mint pár, borzalmas.

A mostani párommal kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban élünk.

ápr. 30. 17:36
 35/94 anonim ***** válasza:
15%
#35 és akkor mi van? Közöd hozzá? Ha szeret, szereti, minden joga megvan, és ahoz is, hogy utálja az aktuális csaját.
ápr. 30. 17:36
 36/94 anonim ***** válasza:
25%

Figyuka gyakori lúzerek. Az anyukának szerintem érthető, hogy nem szimpatikus az, hogy a gyereke más nővel is tölti majd az idejét. Ezt csak az nem érti meg, aki 0 EQ-val rendelkezik. Ez az érzés szerintem minden egészséges emberben megvan, hogy nem szeretné, hogy valaki pótolja őt, főleg nem a gyereke szemében. Nem értem ezen is mit tudtok annyit vitázni. Már ezért is jár az "irány pszichológushoz" duma?

Rohadtul szélsőségesek vagytok, és itt teszitek az állszentet, de közben ha nektek is lenne olyan csoda, hogy valaki felkoppint, vagy ti koppintotok fel valakit, és gyerekének lenne, ti is ezt éreznétek.

ápr. 30. 17:45
 37/94 anonim ***** válasza:
18%
Ha tudsz angolul, akkor próbálkozz nemzetközi fórumokon inkább. A magyar társadalom még nem áll készen arra, hogy ítélkezés nélkül beszélhessünk nehéz érzésekről. Hidd el, mindenkinek van olyan érzése, amiről tudja hogy nem helyes, amire nem büszke. De mélyen hallgatnak róluk mert egymásba is belerúgnának ezek miatt.
ápr. 30. 17:52
 38/94 Pintér László ***** válasza:
76%

"Figyuka gyakori lúzerek. Az anyukának szerintem érthető, hogy nem szimpatikus az, hogy a gyereke más nővel is tölti majd az idejét. Ezt csak az nem érti meg, aki 0 EQ-val rendelkezik. Ez az érzés szerintem minden egészséges emberben megvan, hogy nem szeretné, hogy valaki pótolja őt, főleg nem a gyereke szemében. "

Oké, és Te hatalmas végtelen EQ-val rendelkező személy, szerinted mit érzett a Gyerek Apja a válásuk után pár hónappal, hogy a Gyermeke Életébe egy új férfi toppant be? Vagy idáig már nem terjed ki az EQ-d? Vagy szerinted a volt Férjének milyen érzés volt egy olyan Nővel házasságba lennie, aki már az esküvő előtt sem szerette Őt, és válás után egyből szerzett is egy pótapát a Gyereknek?

Anyuka egyből szent, mert kiírt egy kérdést a Gyakorira és egyből puszilgatni kell a Lelkét? Azért, mert Nő? Az egész házassága kamu volt, nem is szerette a Férjét, csak szült egy Gyereket, az Apját kidobta és egyből beújított egy új csődört, aztán most meg 3 évvel később sír, hogy Apuka is beújított egy új kancát? Ha ez nem önző és gyerekes, akkor nem tudom mi az.

ápr. 30. 17:53
 39/94 anonim ***** válasza:
51%
Úhhh... Há nem csodálom, hogy lecseréltek.
ápr. 30. 17:57
 40/94 anonim ***** válasza:
1%
Anyukának csak 20 centi hiányzik, minden nap.
ápr. 30. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!