Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék a szüleimmel jó...

Hogyan tudnék a szüleimmel jó kapcsolatot kialákítani ha sok a veszekedés mostanában? Mit gondoltok a helyzetről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves vagyok( légyszi vegyetek komolyan nem csak hiszti ez hanem itt komoly dolgokról van szó). Az utóbbi hetekben elég sok konfliktus volt itthon. A tesóm okozta a konfliktust leginkább mert haza költözött mert szakítottak a párjával otthon így a szüleim is összevesztek és akkor jött a szokásos,hogy nem látjuk apámat többé meg neki elege van mindenkiből stb. (Régen is ezt csinálta voltak öngyilkosági kíserletei is) azóta kb jobb a helyzet de így mostanában is van konfliktus. A szüleim hónap végén rosszul állnak és most is alig van amit ehetnénk. Én mikor szóvá tettem, hogy ne együk minden héten kb ugyanazt akkor még én lettem a hisztisnek meg a sz*rnak beallítva. Tőlem is elkérték az ösztöndíjam. Nyilvan oda kell adnom különben nincs mit ennünk de sokszor még ígyis cigit vesznek belőle és ételt meg alig ami szerintem idegesítő. Mikor múltkor szóvá tettem anyukámnak h visszaadhatná a pénzemet az volt a válasz, hogy én nyúlom le őket. Nem tudom miért ilyenek gyakran ilyen furá éreztettnek velem mintha teher lennék. Radasul még a tesóm azt is mondta a napokban hogy majd eltakarodhatok dolgozni amit nem ertek miert apám nem dolgozik akkor inkább neki kéne de mindegy. Mit gondoltok az alábbi helyzetről? Hogy lehetne velük úgy megbeszélni dolgokat, hogy ne érezzenek mindent támadónak?

máj. 3. 21:19
1 2
 1/11 anonim válasza:
76%

Szia!

Legegyszerűbb megoldást az ösztöndíjaddal tudom mondani: ajáldd fel hogy te mész a boltba, és hozod ami kell, illetve legalább magadnak szerezz be olyan energiagazdag élelmet mint a mogyoróvaj (plusz ehhez kenyér)

Nem vagyok pszichológus végzettségű, így ne vegyél mérget semmire sem amit mondok, de én nem látok rá módot arra, hogy ne vegyék támadásnak. De ha úgy érzed hogy megkockáztatsz egy beszélgetést akkor egy nyugodt napon tedd.

Esetleg vannak olyan barátaid,rokonaid akiknél meghúzhatod magad ha nagyon elmérgesedik a viszony?

máj. 3. 22:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az ilyen emberekkel beszélhetsz akárhogy. Ha véleményt mondasz nekik arról, hogy mit csinálnak rosszul, vagy akár enyhe kritikát fogalmazol meg(pl hogy kaja helyett cigit vesz) mindig támadásnak fogja venni. Ismerem a szitut, nálam is van egy ilyen mentalitásu ember. Sajnos nem tudsz amit csinálni, nekik ez lesz az élet továbbra is. Megváltoztatni meg nem fogod tudni.

Itt a megoldás ar lesz hogy mihamarabb elmensz otthonról. Munka/ egyetem albi/ koli, bármi jobb ennél. A fizuddal is ezt fogják majd csinálni, és ezt nem szabad hagyni.

máj. 3. 22:58
 3/11 anonim ***** válasza:
10%

Biztos nehéz helyzet, de nagyon jó, hogy jó kapcsolatra törekszel! Maradj meg mindig ilyennek!

A diákmunkát meg gondold meg. Akár csak heti néhány órában is lehet csinálni valamit, azzal is beljebb vagytok anyagilag.

máj. 3. 23:12
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg költözz el, amint tudsz.

Ha ez nem kamu, akkor nagyon durva, hogy a munkanélkül tespedő apád a te ösztöndíjadból veszi a cigijét...

Mondjuk az a vicc, hogy ha ez a kérdés kamu is, sajnos tuti van több olyan család az országban, ahol valóban ez megy, és ez nálam kiveri a biztosítékot. Valami nagyon nem oké az ilyen szülőkkel.

Hozzá kell tennem, hogy a terhesség miatt szoktam le a cigiről (szerencsére eszem ágában sincs visszaszokni), és alkoholt is iszom néha, mióta a szoptatás miatt megoldható, tehát nem vagyok egy absztinens erkölcscsősz, de ha a gyerekemtől kéne megvonnom bármit is miatta, akkor tuti szembeköpném magam.

Ebből adódik, hogy szerintem erre más megoldás a költözésen kívül nincs, ha valakit a saját belső erkölcsi rendszere nem gátol ebben, azzal beszélgethetsz te egy hétig is...

máj. 3. 23:19
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
3, sztem ezt nem kéne. Félretenni nem tehetné mert tuti elvennék tőle, 16 évesen még had ne ő tartsa el őket, főleg H vlszeg az sem arra menne ami hasznos lenne esetleg valóban kellene is.
máj. 3. 23:21
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Persze, hármas, véletlenül sem az a megoldás, hogy apuka húzzon el dolgozni. Nem, te a 16 éves diákot küldenéd, mert a here apja élősködik és elcigizi a pénzt.

Kérdező: amint lehet menj koliba és hátra se nézz. NEM a te dolgod eltartni a családot, nem a te dolgod a szüleid helyett dolgozni, mikor nem te kérted, hogy megcsináljanak.

máj. 4. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:
12%
Ha olyan a családi háttere, amilyen, nagyon is jó lesz, ha minél előbb elkezd diákmunkázni. Nem azért, hogy az apja cigire költse, nyilván, hanem hogy neki legyen némi pénze, amit majd arra költ, amire jónak lát.
máj. 4. 08:39
 8/11 anonim ***** válasza:
92%
7, én is jónak tartom ilyen szempontból a diákmunkát, de valószínűleg elvennék tőle azt a pénzt és pont nem arra költhetné amire akarja.
máj. 4. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:
12%
Abba is bele kell tanulnia 16 évesen már, hogy hogyan érje el, hogy egyre inkább felnőttnek nézzék a szülei - és ennek kapcsán tiszteletben tartsák, hogy amiért ő dolgozik meg, az az ő penze. Erre is jó lesz a saját kereset.
máj. 4. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

Kilences, legalább ne írnád a hülyeségeidet. Szerinted a piás apja nem venné el azonnal a megkeresett pénzét? Vagy te valami hülye álomvilágban élsz?

Milyen "felnőttnek nézés"? - volt kemény alkoholista a családunkban, a gyerekei annak örülhettek, hogy emberszámba nézi őket néhanapján.

Felnőttnek nézés - hogyne.

máj. 5. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!