Hogyan tudnék a szüleimmel jó kapcsolatot kialákítani ha sok a veszekedés mostanában? Mit gondoltok a helyzetről?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves vagyok( légyszi vegyetek komolyan nem csak hiszti ez hanem itt komoly dolgokról van szó). Az utóbbi hetekben elég sok konfliktus volt itthon. A tesóm okozta a konfliktust leginkább mert haza költözött mert szakítottak a párjával otthon így a szüleim is összevesztek és akkor jött a szokásos,hogy nem látjuk apámat többé meg neki elege van mindenkiből stb. (Régen is ezt csinálta voltak öngyilkosági kíserletei is) azóta kb jobb a helyzet de így mostanában is van konfliktus. A szüleim hónap végén rosszul állnak és most is alig van amit ehetnénk. Én mikor szóvá tettem, hogy ne együk minden héten kb ugyanazt akkor még én lettem a hisztisnek meg a sz*rnak beallítva. Tőlem is elkérték az ösztöndíjam. Nyilvan oda kell adnom különben nincs mit ennünk de sokszor még ígyis cigit vesznek belőle és ételt meg alig ami szerintem idegesítő. Mikor múltkor szóvá tettem anyukámnak h visszaadhatná a pénzemet az volt a válasz, hogy én nyúlom le őket. Nem tudom miért ilyenek gyakran ilyen furá éreztettnek velem mintha teher lennék. Radasul még a tesóm azt is mondta a napokban hogy majd eltakarodhatok dolgozni amit nem ertek miert apám nem dolgozik akkor inkább neki kéne de mindegy. Mit gondoltok az alábbi helyzetről? Hogy lehetne velük úgy megbeszélni dolgokat, hogy ne érezzenek mindent támadónak?máj. 3. 21:19
11/11 anonim 

válasza:

"Szerinted a piás apja nem venné el azonnal a megkeresett pénzét?"
Nem az a lényeg, hogy végül mi lesz a pénzzel. A munkatapasztalat minden téren segíthet, hiszen építi az önbecsülését, önbizalmat meríthet belőle, sikerélményt ad, stb. Minél inkább problémás a családja valakinek, annál nagyobb szüksége van ilyesmikre máris, hogy ne telepedjen rá túlságosan a depi (ami amúgy nem is lenne csoda egy alkesszal egy háztartásban élve) - aztán ahogy nagykorú lesz, és egyre inkább érzi, hogy jóformán csak saját magára számíthat, még inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!