Jogos a kiakadásom?

Figyelt kérdés

Anyám nem akarja a vagyonát rámhagyni, mert nem akarok gyereket.

Már el is ajándékozott majdnem mindent egy rokonnak, akivel sokat találkozik. Komolyan ezt kellett tennie? Én ki vagyok semmizve.

máj. 4. 17:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Jogos.
máj. 4. 20:47
 12/18 anonim ***** válasza:
34%
😎🍿
máj. 4. 22:40
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Jogos a kiakadás, mert az ilyen anya nem szereti a saját gyerekét. Eszköznek tekinti, akinek kötelező unokát produkálnia. Annak ellenére, hogy sose voltam örökségre leső ember, nagyon rosszul esne, ha pl. az apám emiatt kisemmizne az örökségből, én is gyermektelen vagyok, nem is akarok gyereket. Amúgy pl. nem érdekel, hogy a közel 80 éves apámnak van-e végrendelete, kire hagyja a vagyonát. Még az is lehet, hogy én halok meg előbb és majd ő lesz az én örökösöm.

Életében valaki valóban elajándékozhatja a vagyonát, de nem mindegy a motiváció. Ha ezt kisemmizési szándékkal teszi és még jól az orra alá is dörgöli a kisemmizettnek, akkor ez jogosan háborítja fel az illetőt. Jóindulatú ember a saját gyerekével ilyet nem csinál.

máj. 4. 22:41
 14/18 anonim ***** válasza:
26%

"Most a másik oldalról is felteszed a kérdést????"

És ha felteszi a kérdést?

Legalább jót röhög az itteni kettős mércén.

máj. 5. 11:50
 15/18 A kérdező kommentje:

De ő azon az elven van, hogy valaki csak tán hasznát veszi majd idővel, és nem szeretné, hogy a dédapja öröksége a család kezéből kikerüljön, hisz nem azért gürcöltek évekig, hogy valaki önző módon felélje azt, amit megteremtettek nehezen.

Persze értem is az ő nézőpontjából, de nem is. Miért én legyek megfosztva attól, ami jár nekem, csak azért, mert nem akarok/már nem tudok gyereket vállalni?

máj. 5. 12:17
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Anyád a fontossági sorrendet cseréli fel. Azt hiszi, az ember van a vagyonért, pedig normális esetben a vagyon van az emberért.

Ha meghalt valaki és nincs a családban örököse, akkor is halott. Valószínűleg nincs túlvilág, ahonnan a Földre letekintve nézhetné, mi lett a vagyona sorsa. Ha mégis van, ott nincs rá szüksége többé. De ha végleg elalszik az ember a halállal, ami a leginkább valószínű, akkor se kell többé neki a vagyona, mit érdekli, mi lesz vele? Pl. én örököltem vagyont, de sajnos gyarapítani nem tudom, van olyan opció is, hogy felélődik életem végére. Nem izgat, csupán annyi, hogy legyen mindig lakásom, ennivalóm életem végéig. Normális ember nem fetisizálja a vagyonát.

máj. 5. 12:37
 17/18 anonim válasza:
31%
Nem, nem jogos.
máj. 5. 13:19
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
Nekem 3 kérdésem van: Olyan anyával, aki nem szeret téged minek tartod a kapcsolatot? Azt hiszed mást nem tagadnak ki ilyen olyan mondva csinált dolgok miatt? Mi olyan nagy dolog neked azon, hogy kitagad egy olyan anya, aki soha se szeretett? Felőlem fel is dughatják a pénzüket a valagukba. Fontosabb lett volna szeretet adniuk gyerekként, nem elhanyagolni érzelmileg.
máj. 6. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!