Szülők! Szerintetek szükség lenne a sorkatonaságra hogy férfi váljon a fiaitokból?

Már más világot élünk. Elavult, felesleges, idejétmúlt.
Újfajta, a jelenlegi kornak megfelelő képzésben részesíteném őket de nem a régi, bentlakásos módon.
Teljes reform kellene.

Mi az, hogy "férfi"?
A férfi nem a felnőtt szinonímája.
Egy nőtől is azt várják, hogy felnőttesen viselkedjen, akkor ő férfi?
Mindig, voltak, lesznek emberek, akik nem tudtak/akartak beilleszkedni a birkacsordába.
Aki link, aki link marad, aki esetlen, gyenge jellemű az is az marad. Ez szimpla genetika, amit nem lehet semmiféle viselkedés terápiával "kezelni".

Mind a 2 Koreában van. Izraelben is, nőknek is. És az EU-ban is sok ország hozza vissza, önkéntesen a nőknek is pár helyen.
Idehaza is akarták, mert a NATO miatt kell a létszám, csak nincs rá lóvé + SOK srác lelépne külföldre.
Védelmi szempontból jobb lenne a civil fegyvertartás könnyítése. Pl.: [link]

Én még voltam katona 35 évvel ezelőtt,utólag így jó mókának tűnik,az idő múlása amúgy is megszépíti az emlékeket.
Szerintem a mai világban már nincs rá szükség.Akkor sem túl sok volt,kötelező volt nem tudtunk mit csinálni,nekünk ez a a sors jutott.
Unalmas volt a számomra egy idő után,olyan helyen beosztásban voltam,hogy csak vártam azt ,hogy elteljen az idő.
Talán egyszer éreztem úgy ,hogy készen lennék meghalni a hazámért amikor mondtuk a katonai esküt."Esküszöm,hogy hazámat annak határait,alkotmányos rendjét életem árán is megvédem...stb... erre még mai is emlékszem,meg a rengeteg sztorira így idősödve már nosztalgiázik az ember.

Igen, van sok olyan személy, akinek egyértelműen jót tenne az önállóság és a felelősség tanulása. Hogy ne csak akkor kerüljön a mélyvízbe, amikor összeköltözik valakivel, és netán már jön a gyerek.
Amúgy a sorkatonaság lényege anno az alkoholisták képzése volt. Ott mindenki folyamatosan piált, az is, aki addig még egy pohár sört se fogyasztott el.
Most azon nyavalyog az állam vezetése, hogy népszerűsíteni kell a borfogyasztást, mert jót tenne a gazdaságnak. Ahogy az idősebb alkoholisták elhullottak, a fiatalok pedig már nem szoktak rá a piálásra a honvédségnél, így az alkoholizmus mérhetően csökkent.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!