Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Szerintetek szükség...

Szülők! Szerintetek szükség lenne a sorkatonaságra hogy férfi váljon a fiaitokból?

Figyelt kérdés
máj. 8. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: nem.

A katonaságnak semmi köze ahhoz ki (normális) férfi és ki nem az.

máj. 9. 11:23
 32/82 anonim ***** válasza:
100%
Már okádok ettől az állandó sorkatonásditól. Nem, nem ezen múlik. Valszeg még hülyébbek lennének.
máj. 9. 12:16
 33/82 anonim ***** válasza:
11%
17.-nél a pont.
máj. 9. 12:46
 34/82 anonim válasza:
6%
Én 1990-91 között voltam katona.Ma is ráférne a fiatalokra,megtanulnák az összetartást,fegyelmet,az 5:15 ös ébresztőt,reggeli torna,alapkiképzés,fegyverhasználat.Egy hónapos kiképzést mindenképpen támogatnám.
máj. 9. 14:28
 35/82 anonim ***** válasza:
92%

Mikor gimis voltam, 5kor keltem, egyetemen, ha nem volt órám, akkor akár délben is.

3 műszakban meg össze-vissza, alszanak az emberek.

Amúgy ha reggel hirtelen kezd el valaki edzeni, az sérülésveszélyes.

Vegyél magadnak ébresztőt, ha gondod van az ébredéssel!

Ilyen helyen pont nem az összetartást tanulják meg, hanem olyan, mint a börtön, ahol a gyengébbet piszkálják a primitívek!

máj. 9. 14:33
 36/82 anonim ***** válasza:
100%
Nem
máj. 9. 14:40
 37/82 anonim ***** válasza:
100%

Az összes katonás sztori, amit hallottam, arról szólt, hogy hogyan csempészték be a piát, hogyan borították fel a másikat ágyastól az éjszaka közepén, stb.

Olyan, mint mikor mi 13 évesen bekentük a kilincset fogpasztával egy ottalvós kiránduláson, csak amíg vér nem folyik, bármit lehet csinálni, és bármilyen más módon tönkre lehet tenni a másikat... És erre a viselkedésre a többi állattól meg még pozitív megerősítést is kapnak az elkövetők...

Szóval max negatív hatásai lennének, mert az onnan szabadultakat vagy vissza kellene még szoktatni a normális társadalomba, vagy traumát feldolgozni kellene segíteni nekik.

máj. 9. 14:52
 38/82 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy az elmeletileg katonavegzett idosebb korosztaly viselkedik, hat inkabb ne. Tokeletesen jol latszik, hogy mennyit is ert.

(Mondom ezt ugy, hogy voltam sorkoteles katona.)

A nagy fegyelem annyibol allt, hogy belenkvertek, hogy “a parancs az parancs, barmilyen hulye legyen is”. Esznelkuli viselkedest vartak el a tobbnyire esznelkuli marhaktol, egymasra tudott talalni a nyolcosztaly ormester meg a hasonlo ketkezi munkas kopasz. Mar az elso eves krumplipucolas utan…

Fegyverhazsnalat meg… Fel ev alaatt fizetos loteren tobben lovok hobbibol, mint ott az egeszre kiosztott loszerkeszlet volt. Operettkatonasag…

máj. 9. 15:46
 39/82 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rá szükség.

A fiamból nem a sorkatonaság fog férfit nevelni. Én magam voltam sorkatona, emlékszem rá: nem attól lettem férfi, amit ott átéltem vagy tanultam. Sőt, az ott tanult ún. ismeretek nagy részét (kummantás, vedelés, bizniszelés) igyekszem elfelejteni, mert csak visszahúznak.

Ráadásul a saját élményeimből kiindulva a sorállomány hasznáról sem vagyok meggyőződve. Golyófogónak jók, de másra aligha.

Akkor meg minek költsünk óriási összegeket erre a fajta katonásdira?

máj. 9. 19:39
 40/82 anonim ***** válasza:
94%

Nem a sorkatonaságtól lett valaki férfi.

Hanem annak ellenére lett...

máj. 9. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!