Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Szerintetek szükség...

Szülők! Szerintetek szükség lenne a sorkatonaságra hogy férfi váljon a fiaitokból?

Figyelt kérdés
máj. 8. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim ***** válasza:
65%

80

Nekem személyesen nem jelent semmit a férfiasság, ez egy nagyon régről eredő társadalmi norma, ideálkép amit minden férfi követni hivatott lenne, elvileg. Viszont szerinten komplett hülyeség az egész hiszen a genetika és a korai neveltetés dönti el hogy milyen személyéségű ember lesz valakiből, felnőtt korban már nem nagyon lehet senkinek a magszemélyiségét megváltoztatni (kivéve talán erős pszichedelikumokkal csak az elég kockázatos), ezt nem képesek felfogni a húgyagyúak. A másik meg az hogy valóban a férfiasság egyik része az hogy kihajtod a családodnak a beled, nem panaszkodsz, fegyelmezett vagy még az életed árán is megvéded a szeretteided, kiállsz másokért stb. viszont ott van a másik része is hogy kiállsz magadért, független vagy, tudsz nemet mondani, sőt, még az is része hogy vetélkedsz a többi férfival még akár fizikai erőszakkal is illetve hogy az asszony, nők egyértelműen alárendeltek veled szemben. Ezt a részét valamiért nem hogy nem fogadják el hanem konkrétan üldözik is pedig ezek mind része voltak annak a régi szép világnak amit vissza akarnak hozni mindenáron. Elég csak Andrew Tate esetét venni (most tekintsünk el magátol az embertől vagy attól hogy ő is csak önbizalomhiányos férfiakat húz le nem kevés pénzzel) nem győzik őt démonizálni globálisan pedig a mondanivalójában szerintem semmi durva nincs sőt, bőven liberálisabb attól mint ami régebben volt. Annyira látszik hogy most is csak azért hajtják, erőltetik a "férfiasságot" mert puskaporos időket élünk és kelleni fog az ágyútöltelék amúgy meg leszarnak. És visszatérve a sorkatonaságra, engem egy millió év alatt sem tudnál meggyőzni hogy akármi is férfias abban hogy hagyod hogy hónapokig nehogy isten évekig idegen férfiak, ingyen, teljesen feleslegesen csicskáztassanak. Aki a férfiasságról vagy annak a hiányáról pakol neked az általában csak ki akar használni téged vagy szimplán csak ártani akar neked. Most vegyük pl a kérdezőt. Szülőként vslósznűleg csak azért támogatná a sorkatonaságot mivel meg akar szabadulni a saját fiától illetve azért akarja hogy "férfias" legyen hogy ne kelljen eltartani. Vagy az is lehet hogy csak egy keserű vénember vagy egy nő aki szadista rosszindulatból szenvedni szeretné látni a fiatal férfiakat más magyarázat nem nagyon van erre a kérdésre.

Amúgy nem én nyomtam pirost a válaszaidra mitöbb most nyomtam rájuk zöldet.

23/F

máj. 15. 12:43
 82/82 anonim ***** válasza:

76

1. Kapásból, a "picsogó" jelző nem egy pozitív jelző, másodszor miután te ezt a "naiv réteg befolyásolásának" tudod be, ezt is leginkább negatív módon szokták használni, akit jóra befolyásolnak nem hívják se naívnak se befolyásolásnak, amit rossznak, azt inkább szokták.

2. De nem mindegy hogy az öngyilkosság segélykiáltás/figyelemfelhívás vagy elhatározás. Azért hidd el, ha tényleg megakarja magát valaki ölni, akár férfi akár nő, könnyedén meg tudja tenni, én is most ha elkezdek gondolkozni 10 módot össze tudok szedni a biztos és többé-kevésbé fájdalommentes halálra is, ergo a nőknél valószínűleg több aki ezzel csak segítséghez szeretne jutni akár tudat alatt, mint a férfiaknál.

3. Hát igen, sajnos, ehhez nincs elég hely. Elhiszem, ahogy azt is, hogy te se vagy pszichológus.

4. Kiforgatod a szavaimat TwT. Szóval. Tegyük tisztába. BÁRKI lehet öngyilkos, oké? Legyen nő, vagy férfi, férfias vagy nőies, hetero, meleg, transz, tudomisén mi, BÁRMI, egy szóval, egy apró szóval SE mondtam hogy a feminin férfiak nem lehetnek öngyilkosak. Ahogy azt se mondom, hogy minden "férfias"/"nem feminin" férfi "vadállat", megint egy szóval sem, miután MINDEN EGYES ember más, van, akinek ilyen a személyisége, férfias nők is vannak, nincs ebben semmi rossz, nem vadállat, én itt csak azt akartam mondani, hogy másokra ne erőltessük rá, amik nem ők, TÖKMINDEGY, ez mi, a "férfias" férfira se a feminin jellemet, mert csak az a jó, de ugyanígy fordítva se, mert mind2 torzulásokhoz vezethet. Így értettem.

5. Neked jól esik, hogy hülyének nézed a másikat? Igen, mond valamit, képzeld el, tudom mi az. És tudod mit? Ennek ellenére csak azért is utána olvasok, mert nem vagyok egy élő könyvtár, és bár tudom egy fogalom jelentését, jóval több van mögötte, mint jelentés, köszönöm szépen, és bocsánat, hogy tájékozódom egy témában is akár amit tudni vélek, hogy biztosra menjek, hogy nem mondok hülyeséget, mert tudom magamról, hogy nem vagyok tökéletes, sőt, még annyira fhuu de okos se, pont ezért véthetek hibákat.

Ja, és mélységesen bocsánatot kérek, hogy a szólásszabadság korában én le merem írni a véleményem, de tényleg, nem is értem hogy képzeltem, csak az a jó, hogy csak addig "osztom az észt", ameddig ellened szólok, ugye... De ha melletted állnék ki akkor persze szó sem lenne erről, gondolom...

6. Nem vagyok a "kisbarátod", egyik se, pontosabban, és nem azt mondtam hogy te vagy a férfi a lol meccsel, már megbocsáss megint csak

7. Az általánosításért bocsánat, tényleg szokásom, de egyszerűbb mint minden szerencsétlen mondat után oda tenni hogy "persze vannak kivételek" meg "akinek nem inge ne vegye magára", mindig elfelejtem, hogy ez bizonyos emberek számára nem egyértelmű.. A felületes olvasás, és hogy valaki nem érti amit olvas 2 külön dolog, a felületesség megeshet, ember vagyok, de érdekes módon a szövegértésemre NAGYON kevesen szoktak panaszkodni (veled együtt röpke életem alatt számszarint 3 ilyen eset jut eszembe, biztos volt még 1-2, de valahogy nem jellemző..), és ezek is rendszerint azok akiknek valamiért sértő hogy nem vagyok velük egy véleményen.

Mi lenne, hogy ha feltennél egy kérdést, megválaszolhatnám? Igen, tudom, attól hogy neked muszáj a másikat hülyének nézni, képzeld, nagyon jól tudom, nem kell a flegma felvilágosításod, tisztelettel, vegyél vissza:) De tudod mit, most én mondok neked egy roppant érdekes dolgot, amiről valszeg még te nem hallotál.... Mégpedig, hogy nem minden youtuber/influencer idióta mint a sggem. Tessék:D. Gondoltad volna? Én személy szerint nézek szakmai és nem szakmai videókat is bizonyos témákban, minthogy igyekszem több forrásból tájékozódni, de attól, hogy valaki nem szakmabeli, még lehet elég igényes hogy rendesen utána nézzen a dolgoknak, világos? Nem egy ilyen embert tudok aki mindennek utána olvas egy-egy videója előtt, igaz, hogy ritkán rak ki újat mert így hosszabb idő elkészíteni, de igényes nem szakmabeli videót csinál amik nagyrészt egyeznek a valósággal, 1-2 dologba lehet néha belekötni, de ki nem hibázik, ember? Csak nem ezek a videósak a felkapottak ÁLTALÁBAN, ez tény, ezt megadom neked.

Végezetül, magamra vettem?:D Itt te vagy az legfeljebb, aki magára vette a dolgokat, és elkezdett személyes példákkal dobálózni minthogy "jajj mert én mentő vagyok" meg "jajj, én nem vagyok olyan":D. Ez egy kicsit személyesebb töltetű mint amiket én írtam, bár tény, hogy van egy sajátos, kissé személyeskedő és irritáló stílusom, de ha igazán magamra veszek valamit nem így néz ki.

És nem, nem vagyok értintett, képzeld megint :D

Mégegyszer bocsánat hogy "visszavágtam méltóságának"=egyenlő elmondtam a véleményem, csúnya én, rossz én, mintjárt adok magamnak 2 pofont, *csatt csatt*, na, boldogabb vagy?:3

Fhuu úgy mondtad ezt a pszichológust is mint egy átkot, pedig nem kell arra büszkének lenni, ha cikinek tartod, ÁLTALÁBAN (általában, tessék, remélem, boldog vagy, ezentúl nagybetűvel 3x leírom majd neked) az értelmileg kicsit visszamaradottabb emberek azok, akik úgy viselkednek, hogy "höhö, lelki nyomorék, húzzá' pszichológushoz", mintha ez nem egy orvosi segítség lenne, amiben TUDTOMMAL nincs semmi gáz, sőt, minden rosszindulat nékül, szerintem rád is rád férne:) (szintén nem vagyok érintett csakhogy előre is tisztázzam:))

Szuper, végre valamiben egyetértünk, király

máj. 15. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!