Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám mindig bűntudatot kelt...

Anyám mindig bűntudatot kelt bennem még a legalapvetőbb dolgokért is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kicsit kétségbe vagyok esve, és szeretném tudni, hogy más is tapasztalt-e hasonlót.

Az anyám rendszeresen bűntudatot kelt bennem teljesen hétköznapi dolgok miatt is. Például pár perce elmentem pisilni és már azért is mérges lett. Kérdőre vont, hogy miért kell éjszaka vécére mennem, éjszaka aludni kell és nem pisilni és miért kell lehúzni a vécét „három csepp pisiért”, miközben valójában rendesen kellett pisilnem, nem csak három csepp volt.

Sokszor érzem azt, hogy túlreagálja a dolgokat, és emiatt feszélyezve érzem magam otthon még akkor is, ha csak a saját szükségleteimet intézem. Nem csak éjszaka, ha napközben megyek ki vécére, utána meg egy pohár vízért a konyhába akkor egyből üvöltözik, hogy hagyjam abba a járkálást mert rohadtul idegesíti. Azt már le sem írom, hogy egyből feltételezi, hogy kiakarom zabálni a hűtőt és mondja, hogy elég volt a „zabálásból”, pedig a hűtőnek a közelébe se megyek...

Aztán ha valamit leejtek, például a tusfürdőt a zuhanyzóban vagy a szobámban valami apró dolgot, akkor teljesen kitér a hitéből és odarohan leüvölteni a fejem, hogy mégis mit csinálok és miért török el mindent. Hozzáteszem nem szokásom eltörni semmit. Szóval tényleg bármilyen alap dolgot eltudok képzelni és mindenért hibáztat és minősít. Hamarosan már ott tartunk, hogy a levegővételem milyenségéért fog szólni, hogy hagyjam abba mert zavaró vagy nem csak simán nem kéne...

Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan lehet kezelni az ilyen típusú bűntudatkeltést anélkül, hogy veszekedés legyen belőle?

máj. 10. 01:22
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Amint tudsz, elcuccolni. Ha gyereket is akarsz majd, okvetlenül rakj félre terápiára, hogy amilyen keveset csak tudsz, annyit adj tovább a sok transzgenerációs szarból, amiben részed volt. Más út nincs…
máj. 10. 01:54
 2/29 anonim ***** válasza:
65%
Mióta ilyen? Nem lehet, hogy például a munkahelyén kikészítik, de ott meg kell hunyászkodnia és rajtad vezeti le a feszültséget?
máj. 10. 04:56
 3/29 anonim ***** válasza:
86%
Kérdezd meg boldogtalan e.
máj. 10. 05:07
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Neki van valami baja. Amiket már előttem írtak, vagy valami mentális betegség.

Hogy miket csinál, leírtad, de milyen az ő élete, mikkel küzd, mik a bajai? Innen lehet megoldást keresni.

máj. 10. 07:03
 5/29 anonim ***** válasza:
24%
Valami nagyobb dologért nem haragszik rád és így büntet?
máj. 10. 07:17
 6/29 anonim ***** válasza:
58%
Én elkezdeném fordítva csinálni, feláll a kanapéról azonnal kezdenem, hogy mi a francot sétálgat itt k*rva idegesítő, aztán bekapcsolja a tv-t arra is azonnal, hogy kapcsolja le hangos téged zavar elmegy wc-re te is szólj neki érte majd rájön hogy mekkora bunkó volt ő is, ha még nem költözés és többet nem szólsz hozzá. Az én anyám is bunkó volt velem bár másképpen lassan 5 éve nem beszéltünk azóta hazugságokat terjeszt rólam úton útfélen és apámat akivel vagy 10 ezelőtt elváltak neki mondogat dolgokat hogy én mennyit panaszkodok neki apámrol meg a feleségéről (apámmal sem élek együtt bár vele beszélő viszonyban vagyok) néha rákérdez de általában csak röhög rajta
máj. 10. 07:30
 7/29 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a nővérem ilyen, mint egy gonosz boszorka, mindenbe beleköt, minden rossz amit én csinálok. A legszívesebben örökre megszakítanám vele a kapcsolatot.
máj. 10. 08:59
 8/29 anonim ***** válasza:
36%
Hány évesen laksz otthon? Ha 30 fele is el kell viseljen, gondolom az a baja csak kivetíti minden kis sz.rra
máj. 10. 09:18
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

Anyád egy boszorkány. Klimaxos? Elhagyta apád? Hány éves vagy? Ne hagyd magad, üvölts vissza, de ne indulattal, hanem határozottan, visszautasítva, öntudatosan!

Amint munkába állsz, költözz, és hátra se nézz!

Akinek pedig a nővére ilyen, a 7-es, ő pedig a nővérére ne nézzen, simán megszakíthatod a kapcsolatot.

máj. 10. 10:20
 10/29 anonim válasza:
100%
Első adandó alkalommal fofd a sátorfádat, elköltözni. Amúgy csak ti ketten vagytok?
máj. 10. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!