Érzelmi zsarolás a szülő részéről? Mit csinálnátok a helyemben?
Még középiskola elején volt egy párom aki nálam 7 évvel idősebb volt a szüleim mindent elkövettek, hogy ne legyek vele (ha programot akartunk csinálni keresztbe húzták vagy nem engedtek el, felhívták a szüleit hogy ne engedjenek találkozni minket stb..) Így utólag akkor az a 7 év tényleg sok volt.
Természetesen a kapcsolat végetért a szüleim tiltása miatt.
Így jó pár évvel később külön költöztem tőlük, de minden hétvégét náluk töltöttem (hiszen úgysem volt más dolgom).
Az évek alatt nekem is volt egy másik kapcsolatom és neki is aminek náluk házasság majd válás lett a vége.
Pár hónapja újra neki futottunk a kapcsolatunknak első körbe titikba hogy senkinek semmi beleszólása ne legyen, mivel ő dolgozott hétvégente is így továbbra sem volt gond ha a szüleimnél töltöttem azt.
Kb 1 hónapja valaki láthatott minket együtt ami édesanyámhoz vissza is jutott mert konkrétan rám támadt, hogy én ezt hogyan gondolom. Jöttek kapásból a hazugságok mert gyereke van vagy ha szerintem nincs akkor ki a gyerekének az apja, hogy nincs is munkája (ezekből egyik sem igaz) majd amikor egyik sem hatott meg bejelentette hogy ő innentől nem támogat semmiben sem és hozzájuk nem kell betennie a lábát. Még azt is hozzá tette hogy én biztos ezért költöztem el.
Időközben úgy döntöttünk hogy oké akkor elkezdjük ezt nyilvánosan felvállalni az ő szülei jól fogadták a dolgot, örültek is neki.
Részemről még csak anya tudja úgy volt, hogy ma végre tudunk kirándulni, nagyobb programot csinálni és ezzel lesz meg a nagy bejelentés, hogy igen van valakim.
Amióta tudta hogy erre készülünk ha felhívtam a telefonba kb bele sem szólt. Tegnap este már jött azzal, hogy én hogy gondolom hogy nem megyek hozzájuk már szombaton és hasonló társai. Oda fajult a dolog hogy egész este sírtam és remegtem az idegtől amiatt amiket hozzám vágott.
Reggel már gyomor ideggel keltem, de még rá tudott tenni. Amikor felhívtam a telefonba testvéremmel szó szerint számon keretett hogy miért nem megyek hozzájuk, aztán megint elmondta hogy én milyen szar vagyok mert nem megyek hozzájuk. A vége az lett, hogy annyira rosszul éreztem magam hogy nem tudtunk elmenni sehová sem.
Párom szerint ez csak érzelmi zsarolás amit csinál. Én szeretnék kiállni a kapcsolatunkért, de nem tudom már mivel és hogy teszek jót.
Mit tennétek a helyemben, tényleg zsarol érzelmileg? Tényleg ekkora probléma hogy 24 évesen én akarom eldönteni kivel akarok együtt lenni és hogy nem akarok folyamatosan velük lenni?

Ez egyértelmüen érzelmi zsarolás, a párodnak igaza van.
A helyedben nem hívnám öket egy ideig, nem mennék oda, nem foglalkoznék velük.
Elvileg felnött ember vagy, ideje, hogy ne azzal foglalkozz, mit akarnak, hanem éld a saját életedet.

Igen, zsarol.
Középsuli elején még amúgy megértem, hogy sok a 7 év korkülönbség, de 24 évesen nem kirívóan gond szerintem (én kb. ennyi idősen jöttem össze a 10 évvel idősebb férjemmel).
Konkrétan mi is a baja(bajuk) vele? Ezt a részt nem teljesen értem: "Jöttek kapásból a hazugságok mert gyereke van vagy ha szerintem nincs akkor ki a gyerekének az apja, hogy nincs is munkája (ezekből egyik sem igaz)"
Nem mintha nem a te döntésed lenne, hogy kivel vagy, csak nem mindegy, hogy mondvacsinált indokokkal akarnak távol tartani tőle, vagy esetleg igazuk van, de te ennek ellenére is vele képzeled el a jövődet. Mármint máshogy kell kezelni az ellenkezést, ha érdekel a szüleid véleménye. (Ha nem érdekelne, nem írtad volna ki a kérdést.)

14-15 évesen én is tiltottalak volna egy 21-22 évestől, teljesen jogosan tiltottak a szüleid is.
Felnőttként viszont azt csinálsz, amit akarsz. Mondjuk, annak ellenére, hogy én nem vagyok amerikai, akik mindenre pedofiliát, meg groomingot kiabálnak, azért a helyedben elbeszélgetnék egy pszichológussal erről a kapcsolatról…

14 évesen semmi keresnivalód egy 21 éves férfi mellett - ez tény.
Viszont, hogy felnőttként együtt vagy-e vele, na ahhoz semmi közük.
Amúgy mit tehetsz? Ignore, kapcsolat minimalizálása. Telefont nem felvenni nekik és sorolhatnám...

“14 évesen semmi keresnivalód egy 21 éves férfi mellett - ez tény.”
Nő az idősebb fél…ott a kérdésben

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!