Miért reagált így, csak szerintem nem normális?
Megmondtam a szüleimnek, hogy elég volt és most nem akarok velük találkozni egy darabig. Nem nagyon akartam belemenni a részletekbe, egy két "könnyebb" dolgot hoztam fel. Anyám elkezdett ingerülten beszélni. Például évekig, ha én nem kerestem őket, ők rám se rúgták az ajtót. (se telefonon, se személyesen) Ekkor anyám már dühösen beszélt, apámra mutogatott. (Ő amúgy meg sem szólalt.) Majd mikor felhoztam egy konkrét esetet, amikor érzelmileg bántott és kidobott, akkor már jött a mellébeszélés. (Mindig az volt a dinamika, ha anyámnak valami nem tetszett vagy unatkozott, akkor hetekig, hónapokig állt a bál, ha velem csináltak valamit még nekem kellett bocsánatot kérni, vagy mintha meg sem történt volna.) És csak annyit tudott mondani, hogy nem tetszik, ahogy viselkedem illetve hogy nem érti mi ez a pálfordulás. Fogta magát és otthagyott. Apám megértette, még váltottunk pár szót. Szó nélkül váltunk el.
30+

Persze, hogy normális a reakció. Az érzelmi bántalmazók egyszerűen nem értik a problémát. Pontosan azért, amit az egyes írt. Nincs önreflexió, nincs érzelmi intellgencia. Anyád nem lát rá magára. Apád gondolom tudja, ő azért értette, de nincs szava. Tipikus elnyomott ember lehet anyád által. Tipikus példa vagytok sajnos a diszfunkcionális családokra.
Mit tervezel tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!