16 vagyok, Pesten élünk,minden évben nyáron lejövünk egy hónapra, balatonra a nagynénémhez. Régen nem annyira izgatott, de ahogy nőttem fel kezdett már elég unalmassá válni, és már ott vagyok hogy szerintem ebből bőven elég lenne, merthát 1 hónap azért mégiscsak sok, meg az elmúlt egy év is mozgalmas volt, sok új barátom lett akiket nagyon sajnálok ott hagyni. És itt tényleg nem arról van szó hogy ne szeretném nagynénémet, csak komolyan már nagyon túlzás ennyi ideig nála lenni. De bármikor mondom a szüleimnek, hogy legalább egy hétre nem jöhetnék e haza, hallani se akarnak róla. Nem akarom szapulni őket de egy kicsit sem érzik át hogy nekem ez milyen. Szóval volt már veletek hasonló? Szerintetek jogosan vagyok mérges? Kinek van igaza? Mit kéne tegyek?
Ha nem lehet a szüleiddel beszélni, akkor teljesen mindegy mit írunk. Gyerek vagy még papíron, ők döntenek.
Persze, jogosan vagy mérges, élnéd az életed. Mit mondanak, miért nem engednek haza? Messze vagytok a Balatontól?
júl. 6. 06:58
2/33 anonim válasza:
Ja, Pest, bocsi. Még csipás a szemem.
júl. 6. 06:59
3/33 anonim válasza:
A szüleidnek is kell egy kis szünet, nyaralás, és nekik ez az, ők nem akarnak menni. Téged meg nyilván nem mernek elengedni egyedül haza, mert akkor meg aggódhatnának azon, hogy mit csinálsz felügyelet nélkül. Ez van. Vállalj Pesten diákmunkát, hátha akkor fent maradhatsz.
júl. 6. 07:02
4/33 anonim válasza:
Szerencsések a szüleid, hogy van egy hónapnyi egybefuggo szabadságukat. Érthető, ha ki szeretnék élvezni. Az is, ha neked sok, hiszen 16 évesen nyilván a barátaiddal is szeretnél lenni. Nyugodtan kellene leulni velük beszéli.
Hivatalos egy 16 éves nem élhet egyedül, tehát egyértelmű, hogy haza engedni nem fognak. Ha neked annyira unalmas ott, akkor épp kereshetnel diakmunkat is a környéken. 2 év múlva pedig már önálló, külön eletet elhetsz és oda ész majd, ahova akarsz
júl. 6. 07:05
5/33 anonim válasza:
Esetleg a barátaiddal nem tudod megbeszélni, hogy abban az időben amikor te lent vagy egy hónapot, akkor jöjjenek ők is a környékre egy pár napra vagy egy hétre nyaralni? És akkor tudnál velük ott találkozni, strandolni stb.
júl. 6. 07:19
6/33 anonim válasza:
Szerintem is sok (a te szemszögedből legalábbis, bár nekem felnőttként is sok lenne már egy hónapig ugyanott, főleg minden évben).
Mi mondjuk apum munkája (kertész) miatt sajnos szinte sosem jártunk nyaralni, de az ismerőseim nagy része ennyi idősen már egy hétre is szájhúzással ment el nyaralni a családdal, szóval egy hős vagy 😀 Véleményem szerintem ennyi év után már lehetnének kicsit rád is tekintettel a szüleid, és ezt az egy-két évet kibírhatnák mondjuk két hét Balcsival is... de ettől ők még nem fogják így gondolni 🙃
Amit az #5 ír, az jó ötlet, ilyet mi is csináltunk, pl. oda mentünk családi nyaralásra, ahonnan a haverjaim egy része Tisza-túrára indult, így egy kicsit velük is voltam. Vagy esetleg valami ottalvós tábort vagy egyéb programot szervezhetnél a barátokkal erre az időre, tehát valami olyan helyen lennél, ahová egyébként biztonságosan elmehetnél korodból adódóan is, nem egyedül lennél otthon.
júl. 6. 07:41
7/33 anonim válasza:
Ha ragaszkodnak az egy hónaphoz, próbáld azt megbeszélni, hogy ne egybefüggő legyen. Elgyen 2x2 hét, vagy 4x1 hét, közben lehess otthon is, találkozhass a barátaiddal. Szerintem ez így talán vállalható lenne a részükről, ha nincs nyomós ok qz egybefüggő egy hónapra.
júl. 6. 08:41
8/33 anonim válasza:
Hát te még mázlista vagy. Mi 2 hónapra mentünk az USA-ba a kinti rokonokhoz. Jó, ott is utazgattunk, elmentünk ide-oda, LA, Hawaii, Florida de kb nem láttam a barátaimat egész nyáron, se fesztivál, bulizás, se semmi. Akkoriban meg facetime sem volt.
júl. 6. 08:59
9/33 anonim válasza:
Semmit nem fogsz tudni tenni mert még csak 16 vagy. Tudom milyen érzés mikor kötelező nyaralnod akkor is ha nem akarsz. Igaz én egyik exemékkel csak 2 hetet voltam a balatonon de azt minden egyes évben. Rohadt unalmas lett. Ha nem akartam menni én voltam a szar ha elmentem és nem mentem a vízbe akkor meg minek mentem el. Várj még 2 évet utána maradsz otthon egyedül főzhetsz magadra stb keresel pénzt és elleszel otthon egy hónapig.
júl. 6. 09:00
10/33 Flagstaff válasza:
Kérdezd meg, lejöhetnek-e a barátaid, akár a kertben sátorozni, vagy ilyesmi. a legjobb esetben azonnal beleegyeznek, hogy inkább te legyél akárhol máshol a barátaiddal, mint hogy a barátaid legyenek veled az ablakuk alatt, a legrosszabb esetben legalább megpróbáltad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!