Ez passzív szülő, vagy annál rosszabb? (kicsit lehet hosszú lesz)
Akad egy olyan dolog ami apróság, de nekem mégsem, egy régi "sérelem" miatt.
A szobám bejárati ajtaján kívül van még ajtó ami olyan helyre vezet ahová van még más bejárat.. kicsit bonyolult, szerintem nem akkora kérés hogy azt az ajtót had csukjam be a szobámból.
Apám szokott panaszkodni, hogy levegőtlen ahol ő van, légkondi van a helyiségben de nem hajlandó bekapcsolni!
Ezzel szemben azt a hülye ajtót nyitogatná egyre többször, mondván hogy az én szobám ablakából lenne még huzat.
Az önmagában elég fura, ha ott ül az ajtónál mikor én a szobában vagyok ami nem nagy.
Anyukámmal bővebben meg tudtam beszélni, de a vége hogy összeveszünk, elmondom hogy nem érzem magam érzelmileg biztonságban ha újra és újra ilyen helyzetbe kerülök, mintha miattam nem lenne friss levegő máshol, ami nem igaz.
Ez így egy valóra vált rémálom, hogy megosztom az ilyen furcsa érzéseket amik miatt szenvedek, és süket fülekre talál.
Apám nem érti meg, anyám nem tud segíteni vagy nem tudom.
Mit csinálhat ilyenkor az ember?
19 vagyok, fiú.

válasza:“ azt a hülye ajtót nyitogatná egyre többször, mondván hogy az én szobám ablakából lenne még huzat.”
Magánszférád, pihenés, stb, neki nem számít.
Volt idő, mikor kulcsra zártam az ajtómat , 14 éves koromban.
Olvastam, zenét hallgattam, rajzoltam…

válasza:

válasza:

válasza:aug. 14. 07:53
Vagy akkor még a széket és a sört is odavinné az ajtóba, hogy ő levegőzni akar, és nézi az előadást, meg esetleg szurkolna, és tanácsot adna. :D

válasza:De mi az a passzív szülő?
Amúgy korábban kellett volna arcoskodni, 18 éves korod után simán mondhatja, hogy az én házam, az én váram, ha nem tetszik, el is lehet költözni, és majd úgy lesz nyitva az ajtó, és legalább nem rontod a levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Engem nem terveztek de szeretettel neveltek fel, jó gyerekkorom volt. Ez ritka?
Néha 1-1 dologra teljesen ráfügg, jobb esetben ezek építő dolgok, pl. sport, nyelvtanulás. Rosszabb esetnél egy adott személy lesz a függősége tárgya... Eddig kétszer durvult el ez, először gimiben, mikor az első barátja, a "nagy szerelem" szakított vele egy másik...
Én kb. mindenhol ezt látom a családban, a barátnőimnél, de elég itt gyakorin is beleolvasni az anyós-após kategóriába, kb. 95%-a arról szól, hogy a férj szülei rosszak, amit ők csinálnak, az sosem felel meg a menynek, az hülyeség, utálja őket, nincs kedve hozzájuk,...
Már bánom,hogy elmondtam nekik. Úgy tesznek, mintha szélsőséges dolog lenne ilyet szedni. Nekem egyébként hatnak, nem érzek semmi olyat, hogy ráfüggenék vagy hogy egyre több kell belőle.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!