Mit lehet csinálni, ha látom, hogy az Anyánk a betegsége miatt tönkreteszi az autista öcsémet?
Öcsém 18 éves, magasan funkcionáló Asperger szindrómás. Édesanyánk kórházban számtalanszor kezelt, gyógyult alkoholista, szuicid hajlamokkal rendelkező, bipoláris affektív zavaros nő, ami miatt évek óta nem tartom vele a kapcsolatot. Testvérem ragaszkodik hozzá, mivel kisgyermek kora óta vele nőtt fel 15 éves koráig, míg el nem vették a felügyeleti jogát, és a nagyszülőkhöz került.
Mikor 18 éves lett idén januárban, visszaköltözött anyánkhoz, mert a nagyszülők nem vállalták tovább a nevelését.
Mióta visszaköltözött valamiért elkezdte nagyon utálni a "gyereket", állandóan üvölt vele, 0-24 a telefonját nyomogatja, egy szót nem szól hozzá, és sem enni, sem pénzt nem ad neki, hogy tudjon enni. Többször elvitette pszichiátriára kitalált indokokkal, ahonnan természetesen mindig hazaküldték, mivel nincsen miért ott tartani.
Öcsi folyamatosan szorong, leromlottak a jegyei a suliban, és otthon sokszor dühöng, de csak az Anyjával, akit saját bevallása szerint már utál. De tudom róla, hogy alapból ő nem ilyen, hanem egy mindenkire, és mindenre kíváncsi szeretetbomba, aki nap mint nap szívesen fedez fel új dolgokat, és most látom, ahogy tönkreteszik. Mit tehetnék?

válasza:

válasza:Mondjuk az Asperger meg a szeretetbomba kizarja egymást....
Magadhoz veheted, ha akarod

válasza:"Mondjuk az Asperger meg a szeretetbomba kizarja egymást...."
Miert is?

válasza:

válasza:Marhaság. Én is autista vagyok és remekül helyt tudok állni közösségben ha adottak a feltételek. Az autizmus nem azt jelenti, hogy az ember képtelen bárkivel szót váltani.
Több funkció van amiben le lehet maradva az egyén, de nem kell, hogy mindenben alulteljesítsen.

válasza:Szívesen vállalnám, csak én Angliában élek párommal egy kis lakásban, de nagyon szeretjük őt. Ha ezt láttam volna előre, akkor nem megyek el magyarországról, azonnal jöhetne ide.
Mindennap beszélünk viszont, és elmondása szerint ez sok erőt ad neki a mindennapokboz.
#3 Már miért zárná ki? Szakorvos vagy? Kismillió autista van, egy nagyon széles skálán, kismillió természettel. Ő például kifejezetten közösségi, igényli a beszélgetéseket, társas kapcsolatokat. Barátai is vannak, igaz, hogy nagyon beszűkülten, csak egy-egy adott témáról beszélgetnek ők, ebből próbálom kimozdítani kicsit.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!