Hogyan lehetne megoldani ezt a dolgot, ha karácsonykor
olyan családtagokkal is fogok találkozni, akik drámázni
fognak?
Figyelt kérdés
Férjem KDNP tag és a helyi városházán dolgozik képviselőként. Ha a szüleimmel beszélünk, kerüljük a politikai jellegű témákat, viszont más családtagok is idejönnek karácsonykor, akikről tudom, hogy nem fogják vissza magukat és tuti, hogy jelenetet fognak rendezni.
Megmondod anyádnak, apádnak, hogy egyszerre ne hívjanak, mert az illetők kellemetlenkednek, kéretlenül provokálnak, lehetetlenné teszik az ünneplést, számotokra nem kellemes társaság. Ha a szüleid erre nemet mondanak, akkor a ti társaságotokat lesznek kénytelenek nélkülözni. Nem vagytok kötelesek eltűrni a bántalmazást. (Durvább variáció, hogy ha belétek kötnek, felveszitek a kesztyűt, visszaszóltok, vagyis veszekedésbe torkollik az este, és a csitítást visszautasítjátok, mondván, hogy nem ti kezdtétek, ezért nem is ti fogjátok abbahagyni. Na ezután a szüleid majd maguktól is meg fogják gondolni, hogy összehívjanak-e titeket. )
nov. 1. 11:15
12/21 anonim válasza:
10
De az ugye meg van, hogy attól, hogy A nem akar veszekedni, B még neki állhat kötekedni? Na és az, hogy az átlag embernek nincsenek kötetből az idegei és pláne karácsonykor nem feltétlenül akarja magát meghuzni a sarokban és hallgatni mindent, szotlanul?
nov. 1. 11:18
13/21 anonim válasza:
A probléma csak részben politikai, zömmel emberi. Aki akar, és egy nagyobb társaságban mindig van, aki akar, az abba is beleköt, hogy jobb szemmel, vagy bal szemmel nézed a tányérodon lévő ételt.
nov. 1. 11:22
14/21 anonim válasza:
Én ünnepen nem engedem a politikát. Ha valaki ezt nem érti meg azzal nem állok szóba az nap és jót nevetek a vergödésén magamban. 42f
nov. 1. 20:33
15/21 anonim válasza:
Én a szülőkkel beszélnék, hogy kérjék meg az illetékes sza-rkavarókat, hogy az ünnepi asztal körül legyenek kedvesek ne politizáljanak. Ha erre nem hajlandóak, vagy a szülő is partner azzal, hogy képtelen kezelni a helyzetet, akkor nem mennék házhoz pofonért. Nem érdekelne, hogy karácsony van, meg szülők. Ha a másik fél nem tud viselkedni, akkor én nem tenném ki magam kellemetlenségeknek, fontosabb a nyugalmam, és nagyon kellemesen el tudom tölteni azt a kevés kis szabadidőt nélkülük is. Az élet rövid, ha képtelen arról beszélni az ünnepekkor egy családi összejövetelen, hogy vele mi van, meg kulturált módon eltársalogni családi ügyekről, akkor nem vagyok rá kíváncsi. Meg arra se , aki partnere a feszültségoltásban. nemcsak kárácsonykor lehet találkozni...
nov. 2. 06:03
16/21 anonim válasza:
Utolsó nagyon bölcs írás
nov. 2. 06:16
17/21 anonim válasza:
Hasonló cipőben járunk. Mi vagy nem szólunk semmit, és megvárjuk amíg másra terelődik a szó, vagy látványosan témát váltunk, pl felteszünk valami kérdést: Láttátok a tegnapi meccset? Vagy valami hasonlót.
Van olyan rokon, aki politikai vitát akar provokálni, de mi többiek általában nem kedvezünk neki ebben.
Volt már arra példa, hogy kifejezetten sértő dolgok hangzottak el, akkor a férjem kiment rágyújtani.
nov. 7. 09:47
18/21 anonim válasza:
Ennél direktebben és öntudatosabban kell kifejezni a nemtetszést, 17-es, így saját magatokat teszitek áldozattá, akiknek alkalmazkodnia kell. Ennek így sose lesz vége, ennyiből nem értenek. Kellemetlenül érzitek magatokat, és hagyjátok.
nov. 7. 10:44
19/21 anonim válasza:
Nem akarunk családi botrányt. Mindenkinek kellemetlen a szituáció.
Azonkívül, manapság, aki jobbra szavaz, az csak rossz ember lehet mindenki szemében.
17voltam.
nov. 7. 13:21
20/21 anonim válasza:
Szerintem ha mindenkinek kellemetlen, az önmagában családi botrány, és nyugodtan nyílttá lehet tenni. A jövőbeli hasonló esetek elkerülése érdekében.
(Off: nem a jobboldallal van baj, hanem a kormányzó párttal)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!