Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ébresszem rá a szüleime...

Hogyan ébresszem rá a szüleimet hogy valójában velük van a baj, és nem én vagyok az aki nem normális?

Figyelt kérdés

Konkrétan a sorozatok nézésével van bajuk mert szerintük beteg és függő vagyok amivel orvoshoz kellene fordulnom amiért sorozatokat nézek. Mert szerintük függőség az ha abbahagyom amit csinálok csak azért hogy leülhessek a tv elé megnézni egy sorozatot ( ez régen volt mikor még nem lehetett felvenni vagy netről letölteni ). Most meg az a baj hogy képes vagyok a szabadidőmből órákat azzal tölteni hogy egyszerre több részt is megnézek.

Ők sosem néztek filmeket vagy sorozatokat max híradókat meg ilyen zenés kívánságműsorokat.

Gyerekkoromban voltak hétvégente fix időpontokban sorozatok a tv-ben amiket szerettem nézni. Mikor erre felfigyeltek mindig próbáltak csinálni pont akkor valamit amikor az a sorozat ment amit éppen szerettem volna nézni és elvoltam hordva mindennek amikor erre rájöttem hogy direkt van és nem mentem még akkor sem ha lekapcsolták az áramot.

nov. 1. 09:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
17%
Nem a szüleid defektesek. 🤷
nov. 1. 09:39
 2/24 anonim ***** válasza:
57%
Sehogy, neked ez a kikapcsolódás, éld tovább az életed.
nov. 1. 09:40
 3/24 anonim ***** válasza:
73%

Nem fogod tudni megértetni azzal aki nem szeret filmet vagy sorozatot nézni.

Ők nem értik ebben mi a jó, csak idő pazarlás.

Egyébként hány évesek a szüleid?

nov. 1. 09:50
 4/24 Enola8 ***** válasza:
67%

De ha nem otthon élsz, mi közük hozzá, hogy mit csinálsz a szabadidődben?

Ha viszont otthon élsz, akkor bizony le kell nyelned a kéretlen véleményüket - vagy fogod magad és szépen elköltözöl.

nov. 1. 10:13
 5/24 anonim ***** válasza:
72%

#1 De, ők a defektesek.

Egyébként kérdező sehogy nem lehet, max. akkor, ha rájönnek, hogy körülöttük kb. mindenki (rokon, barát, ismerős) néz valamit csak ők lógnak ki a sorból.

nov. 1. 10:22
 6/24 anonim ***** válasza:
23%
Hogy beteges-e, az a mennyiségtől függ. Mondjuk napi 3 óra, ha egyéb teendőidben nem akadályoz, még belefér hobbiként, annál több nem.
nov. 1. 10:45
 7/24 A kérdező kommentje:

#6 Nem akadályoz semmiben, bármikor ott tudom hagyni, tipikus értelemben nem vagyok függője, csak igazából más se nagyon van ami érdekelne mint tevékenység.

A kérdés szempontjából teljesen lényegtelen hogy itthon élek-e vagy sem mivel szinte születésem óta ilyenek. De amúgy igen, itthon élek. És nem arról van szó hogy nem segítek vagy csinálok semmit, szoktam főzni, mosni takarítani, konyhára bevásárolni.

nov. 1. 10:51
 8/24 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem otthon élnél, nem szólnának bele, nem lenne probléma. Egy felnőtt ne éljen a szüleivel. Azért keressél más teendőket, a világnak sokoldalúnak kell lennie, emberekkel, cselekvésekkel, nem egy kevéssé színvonalas és csekély agytevékenységet igénylő, téged nem fejlesztő, gazdagító képzeletvilágba menekülni az ÉLÉS elől.
nov. 1. 10:55
 9/24 A kérdező kommentje:
Meg amit a kérdésben is írtam. Bármikor máskor kimentem volna nekik segíteni, de ők pont mindig akkor akartak valamit mikor tudták hogy az épp aktuális kedvenc sorozatom megy. Se előtte sem utána nem volt jó csak mindig pont akkor kellett vagy kellett volna mennem.
nov. 1. 10:56
 10/24 anonim ***** válasza:
59%
Van ebben egy kis bántalmazás, bár szerintem pozitív szándékkal. Mért nem költözöl? (Kivéve ha még tanulsz, mert akkor nem elvárás.)
nov. 1. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!