Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lesznek egyre ellenszenv...

Miért lesznek egyre ellenszenvesebbek a szüleim, ahogy idősödöm?

Figyelt kérdés

nov. 3. 07:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
30%
Mert ők is idősödnek és egyre rosszabb természetük lesz
nov. 3. 07:57
 2/24 anonim ***** válasza:
79%

Saját élmény:

Szüleim mindig is "érdekesek voltak". Ahogy önálló életet kezdtem, kezdett kinyílni a szemem (az egyszerűség kedvéért csak anyuról írok):

*Nem normális, hogy iskolából/munkahelyről a lehető legrövidebb úton haza, utána nem megyünk ki a lakásból

*Nem az én memóriám rossz, anyu "emlékszik másképp" azokra a dolgokra, ami neki nem tetszik

*Nem rendetlenül öltözöm, hanem anyu bármibe beleköt, ami rajtam van

*Nem rendetlen a hajam, anyu valamibe bele akar kötni (akkor is hosszú, ha éppen a fodrásztól jövök)

*Amíg dolgozott, azt mondta azért nem megy orvoshoz, mert úgy is talál valamit, amivel kiírhatja betegállományba, nem pedig azt, hogy fél elmenni az orvoshoz.

Szerintem nekem lehet, hogy egy kicsit több jutott, de minden családban vannak olyan jellegzetességek, amit az életed során veszel észre és kiderül, hogy nagy gáz.

nov. 3. 09:01
 3/24 anonim ***** válasza:
87%
hány éves vagy?
nov. 3. 09:14
 4/24 anonim ***** válasza:
71%
Mert változnak ok is és te is.
nov. 3. 09:26
 5/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom mit értesz ez alatt. A viselkedésük az, vagy egyszerűen csak nehezebben viseled el őket?

Én vallom,hogy mindenkinek egy adott korig, akár párkapcsolatban, akár egyedül, de el kell költözni otthonról, így eleve függetlenedik a szüleitől, külön életet tud élni.

Nem törvényszerűen kell mindent megbeszélni, véleményt kérni, eleve másképp látjuk korosztálytól, élethelyzettől függően életünk történéseit.

Ha betartunk egy tisztes távolságot, de mivel a szüleink, ezért egy természetes kötődést, törődést, általában kezelhető ez a helyzet.

Én 50+-os vagyok, tehát átéltem ezt a szüleimmel (édesanyám még él), és átélem a gyerekemmel.

Nem akarlak elkeseríteni, de ahogy idősödnek a szülők egyre több nehézség merül fel amit gyerekként általában kezelni kell. Beszűkül a világuk, nagyrészt maguk köré, és követni sem tudják igazán ezt a tempót amit mi ma átélünk.

Nekem pl ebből volt több nézeteltérés a szüleimmel, akik még ráadásul gazdálkodók voltak, tehát soha nem dolgoztak fix munkaidőben,adott szabadsággal, munkatársakhoz, ügyfelekhez alkalmazkodva.

nov. 3. 09:41
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Te mit látsz bennük egyre ellenszenvesebbnek konkrétan?
nov. 3. 12:42
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem mindegy az életkor. Kamaszként az ember ráébred a szülei hibáira, a teljes valójukat látja már, a jót és rosszat vegyesen. Vége az idealizálásnak, megfelelni akarásnak.

Középkorúként pedig, megéled a szüleid hanyatlását, a korábbi képességeik elvesztését, a beköszöntő második gyerekkorukat.

nov. 3. 12:55
 8/24 anonim ***** válasza:
Anyám.kezd idősödni és a gát ami eddig ott volt és nem mondta ki amit gondol kezd eltűnni. Na most elmondja a véleményét ,forgatja a szemét stb. Kicsit idegesítő,de az idős kor az ilyen.
nov. 3. 22:06
 9/24 anonim válasza:
45%
Ez azért van ,mert egyrészt szemét önző ember vagy másrészt nincs idő az idős emberek meghallgatására ,együtt töltött időre ,beszélgetésre a világ dolgairól .A mobiltelefon ,a tv elveszi az időt amit a szülőkkel lehetne tölteni ,.Mindnyájan sok hibával éljük az életünket ,mindenkit negitélhetünk -a szüleink kivételével .Csak hálával tartozunk ,hogy gondoskodtak rólunk kritika nélkül .
nov. 4. 04:16
 10/24 anonim válasza:
7-esnek írom: TŰPONTOS, köszi!
nov. 4. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!