Szüleim nem engednek 55 km messze a lakóhelyemtől lévő
városba el a pasimmal pedig nagykorú vagyok. Pedig a
barátom már szobát is foglalt le?
Figyelt kérdés
tudnak a pasimról, többször volt már nálunk a barátom, mindig vagy nálunk találkoztunk vagy abba a városba ahova még elengednek, ami csak 25 km re van tőlünk. Pasim azt szeretné hogy már töltsünk több időt együtt, egy egész napot is. De a szüleim nem engedik hogy elmenjek egyedül egy férfival abba a városba, pedig nem is rossz környék. Arról nem is tudnak hogy szobát is foglalt le. Azt meg hogy szállodába menjek vele tuti kiakadnának még jobban ha megtudnák. Pasim akarja hogy már én is menjek oda ahol ő lakik, ne csak ő jöjjön mindig. És több időt akar velem lenni. Én szeretem őt nagyon, jól bánik velem. De félek hogy baja lesz hogy 20 évesen nem engednek a szüleim el egyedül . Azt hiszi rá tudom venni a szüleimet hogy mehessek, de sajnos nem ismeri még annyira őket ilyen szempontból. Nagyn féltenek, pedig tudják normális barátom van. Ha nem engednek és a pasim ez miatt haragudni fog és netán azt mondja így nincs értelme folytatni a kapcsolatot, ha nem tudok hozzá menni, akkor mi lesz? Nem akarom őt elveszíteni. Szerintem is úgy helyes ha én is járok hozzá nem csak ő jön ide. Nagyo kétségbe vagyok esve mert a szüleim nem fogják megengedi hogy oda menjek a pasimhoz. Ti mit tennétek a helyemben?
Mondjuk hogyha nem engednek, akkor nem "lépsz csak úgy le", ez tény.
Persze, lehet dobálózni azzal, hogy húszéves, meg felnőtt és menjen csak.
A kérdező papíron felnőtt, de biztos vagyok benne, hogy nem tudná eltartani magát, hogyha a szülei egy ilyen húzás után kiraknák a szűrét.
És igen, vannak olyan szülők, akiknél ez a módi: vagy szót fogad az otthon élő felnőtt gyerek vagy mehet, amerre akar.
nov. 3. 11:28
23/51 anonim válasza:
#22 "És igen, vannak olyan szülők, akiknél ez a módi: vagy szót fogad az otthon élő felnőtt gyerek vagy mehet, amerre akar."
Ez esetben pedig pont, hogy komolyan el kellene gondolkodni a függetlenedésen. Mert ahol az egzisztencia attól függ, hogy az ember a legelemibb önállóságáról is lemond-e, az már sehogy sem elfogadható, és sehogy sem normális.
nov. 3. 11:39
24/51 anonim válasza:
Én se engednélek. Mi ez a zagyvaság? Hány éves a férfi? Miért nem haza visz? Miért hotelba?
nov. 3. 11:40
25/51 anonim válasza:
Ja és mióta ismered?
nov. 3. 11:41
26/51 anonim válasza:
Rég felnőttem, mai napig nem jöttem rá, mit lehetne kezdeni ilyen szülőkkel. Tilt, kontrollál, majd pár év múlva nekiáll nyekegni, hogy ideje lenne férjhez menned. Miközben a "gyerek" két utcát ismer a világból, meg hangosan köszön mindenkinek. Kíváncsi leszek, kapsz-e jó választ.
nov. 3. 11:41
27/51 anonim válasza:
"Ok, és akkor az a megoldás, hogy egy fiatal nő még az utcára se menjen ki? Az idősebbek fejére meg bármikor ráeshet egy tégla, jujjjujjuj, féljünk, rettegjünk, attól majd ránktör a fene nagy biztonság és a boldog élet..." funkcionális analfabéta vagy? A kommentem 2. felét is olvasd át, kösz
nov. 3. 11:44
28/51 anonim válasza:
Nekem is túlféltő szüleim vannak, míg ott laktam nekem is mindenről be kellett számolnom, meg miért akarsz elmenni, tesód se megy sehova stb. 19 évesen mentem főiskolára szeptemberben, decemberben már barátom volt, téli szünetben akartunk találkozni, megkértek előtte jöjjön el hozzánk a fiú, nálunk volt karácsony előtt egy napot, szilveszterezni meg náluk voltunk 200 km-re tőlünk, szóval ott aludtam. A bizalmat te építed vagy rontod otthon. Nekem is bántja a szemem ez a sok pasim, pasim. Annyira gáz, biztos 20 vagy? Nagyon gyerekesen is írsz, lehet ezért féltenek annyira, mert csak papíron vagy 20, fejben nem. Tanulsz még vagy dolgozol? Mennyire vagy önálló egyáltalán?
nov. 3. 11:52
29/51 anonim válasza:
Azt meg lehet kérdezni tőlük, hány éves korodig akarják ezt? Vagy a kérdésből is cirkusz lesz?
nov. 3. 12:15
30/51 anonim válasza:
Neked nem ártana fejben felnőni, nem csodálom, hogy rövid pórázon akarnak fogni. Kérdést se tudsz kiírni megfelelően...
Így én is féltenélek.
Konfliktus kerülése helyett tanulj meg éretten szembenézni a dolgokkal és adott problémát megoldani. Pl megtanulsz normálisan kommunikálni, komprumisszumot kötni szüleiddel.
Nekik pedig ideje lenne felfogni, hogy a pici babájuk márpedig lassan, de biztosan felnő. Nem tarthatnak örökre ketrecben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!