Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem engednek 55 km...

Szüleim nem engednek 55 km messze a lakóhelyemtől lévő városba el a pasimmal pedig nagykorú vagyok. Pedig a barátom már szobát is foglalt le?

Figyelt kérdés
tudnak a pasimról, többször volt már nálunk a barátom, mindig vagy nálunk találkoztunk vagy abba a városba ahova még elengednek, ami csak 25 km re van tőlünk. Pasim azt szeretné hogy már töltsünk több időt együtt, egy egész napot is. De a szüleim nem engedik hogy elmenjek egyedül egy férfival abba a városba, pedig nem is rossz környék. Arról nem is tudnak hogy szobát is foglalt le. Azt meg hogy szállodába menjek vele tuti kiakadnának még jobban ha megtudnák. Pasim akarja hogy már én is menjek oda ahol ő lakik, ne csak ő jöjjön mindig. És több időt akar velem lenni. Én szeretem őt nagyon, jól bánik velem. De félek hogy baja lesz hogy 20 évesen nem engednek a szüleim el egyedül . Azt hiszi rá tudom venni a szüleimet hogy mehessek, de sajnos nem ismeri még annyira őket ilyen szempontból. Nagyn féltenek, pedig tudják normális barátom van. Ha nem engednek és a pasim ez miatt haragudni fog és netán azt mondja így nincs értelme folytatni a kapcsolatot, ha nem tudok hozzá menni, akkor mi lesz? Nem akarom őt elveszíteni. Szerintem is úgy helyes ha én is járok hozzá nem csak ő jön ide. Nagyo kétségbe vagyok esve mert a szüleim nem fogják megengedi hogy oda menjek a pasimhoz. Ti mit tennétek a helyemben?

nov. 3. 08:26
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
46%
A hotel egy jó kérdés. Miért nem haza visz?
nov. 3. 12:18
 32/51 anonim ***** válasza:
69%
31, mert a gyerek miatt még nem tud elválni, de már nincs köztük semmi a feleségével, általában ez a válasz 😂
nov. 3. 12:21
 33/51 anonim ***** válasza:
82%

Egy 20 éves embernél ebbe már nem lehetne beleszólni, korlátozni meg még kevésbé. A kérdező szerintem is álljon a sarkára, mert az ilyen szülők 20 év múlva se változnak, ha a felnőtt gyerek nem ki magáért.

Ha meg pénzügyileg függ tőlük, akkor el kell kezdeni megszervezni, hogy pár éven belül függetlenedjen. Az ilyen szülők képesek az egész életét tönkretenni, ha hagyja magát.

nov. 3. 12:40
 34/51 anonim ***** válasza:
83%
És az ilyen szülők idomítják be arra is, hogy soha ne tudjon kiállni magáért. Sehol, senkivel szemben.
nov. 3. 12:46
 35/51 anonim ***** válasza:
79%
34.: Jó meglátás. Én is azt vettem észre, hogy azok az ismerőseim, akik így éltek, gyerekkortól arra lettek nevelve, hogy ne álljanak ki magukért. Emiatt lehet sokaknak ez az élethelyzet életre szóló csapda. És emiatt nem szabad hibáztatni azt, aki nem tud, vagy nem azonnal tud kilépni. Van, akinek több éves pszichoterápia után sikerül csak.
nov. 3. 13:36
 36/51 anonim ***** válasza:
90%

Nem szívesen uszítalak a szüleid ellen, de menj el azt kész.

Balhé lesz, hát ez van.

Nem tudsz leélni egy életet konfliktusok nélkül.

nov. 3. 13:48
 37/51 anonim ***** válasza:
83%

Mondd meg a szüleidnek, hogy nem kérsz tőlük engedélyt, hanem BEJELENTED, hogy elmész. Akkor is, ha a fejük tetejére állnak.

Balhé lesz? Igen. Mások ezeket a csatákat 14-16 éves koruk körül megvívják, mert nem fosnak attól, hogy balhéznak a szüleik. Ha te így folytatod, 40 évesen is a szüleid fognak parancsolni neked.

nov. 3. 13:54
 38/51 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőm mindig azt hazudta az anyukájának, hogy egy barátnőjénél alszik, közben nálunk aludt a bátyámmal.

Már 25 éves a gyerekük, de szerintem az anyukája soha nem tudta meg hol volt a lánya 17 évesen.

nov. 3. 14:04
 39/51 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanezt fogják csinálni 22 és 25 éves korodban is ha hagyod. Aki a 20 éves gyerekére rátelepszik, az a 30 évesre is. Valamikor meg kell vívnod ezt a harcot, vagy tényleg lekopik rólad minden normális pasi idővel. Nem is csak azért, mert nehezebb így találkozni, hanem mert elég illúzió romboló hogy egy felnőtt ember nem mer elmenni otthonról, engedélyt kér mindenhez stb. Hogy lehet így valakivel hosszabb távra tervezni? Azt a képet fested magadról, hogy teljesen önállóan vagy. 20 évesen még épp-épp elmegy, de minden évvel egyre cikibb lesz. Ezen is el kell gondolkodnod.
nov. 3. 14:20
 40/51 anonim ***** válasza:
83%
Költözz el!
nov. 3. 14:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!