Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok,ha a szüleitek...

Mit szólnátok,ha a szüleitek fel sem köszöntenének?

Figyelt kérdés

Apám felszokott hívni. Anyám csak ha napokkal később én hívom fel, vagy átmegyek, összefutunk, akkor oda dob,hogy ja most volt a szülinapod.... De ő kiakadt mikor nem köszöntöttem fel. Azóta már fel sem köszöntöm.

Szégyellem az egészet. Aposom még le is cseszett anno, hogy ők meg szokták ünnepelni a szülinapokat. Ne sunnyogjam el.

Unoka szülinapja egy hónap múlva lesz, arra már készül...

nov. 4. 18:05
1 2
 1/16 anonim válasza:
77%
Nyilván meglennék sértődve.
nov. 4. 18:40
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

Nekem sosem volt szülinapom.

Nővéremmel ugyan abban a hónapban születtünk. Később pedig nővérem fia is ugyan ebben a hónapban született.

Mindig felköszöntötték unokaöcsémet,nővéremet.

Engem meg rendszeresen vagy nővérem szülinapján vagy szimplán elfelejtettek. Gyerekként borzalmasan rossz érzés volt, sosem volt tortám vagy szépen becsomagolt ajándémom míg nővéremnek mindig.

Ha épp nem felejtették el, akkor nővérem szülinapján oda böfögték, ha ritkán ajándékot is kaptam akkor rendszeresen pont ugyan azt mint nővérem, aki 9 évvel idősebb nálam.

Mindig egy nagy csalódás volt a szülinapom. Minden évben abban reménykedtem nem felejtették el, mire haza érek az iskolából torta vár, de sosem volt.

Gyerekkorom óta ez miatt gyülölöm a születésnapomat, már előtte pár nappal mindig elfog a szorongás, és újra élem minden évben.

nov. 4. 19:02
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom nem a szülinapi felköszöntés hiánya volt az első jele annak, hogy a szüleiddel nem túl jó a kapcsolatod.
nov. 4. 19:18
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Semmit, már megszoktam, meg alapból sem vagyunk a bulizós fajta,
nov. 4. 20:08
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavar, mert elvárás volt anyámtól hogy vendégeljem meg viszonzásképp étteremben, meg vigyem magammal gyógyfürdőbe/ahova épp mentünk a párommal. Többszörösen visszafizettem mindig a köszöntését.

Amikor meg neki volt szülinapja, vegyek neki minimum 20e összegben akkor is, ha le vagyok égve/nem dolgozok.

Gyerekkoromban is arra kellett költeni a szülinapomra kapott pénzeket, hogy anyámnak vegyek drága parfümöt ünnepnapokon. Ha kézzel készített valamit kapott, nagyon berágott. Kidobta, elégette.

Apám meg...azt se tudta soha, mikor születtem. Még az évet sem, nemhogy a hónap, napot.

nov. 4. 20:36
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Már megszoktam. Anyám gyerekként is adott valami játékot, de nem mondott semmit. Amióta van messengere, azóta küld valami képet.

Aztán csodálkoznak az emberek, hogy miért nem érdekel a születésnapom.

nov. 4. 20:49
 7/16 anonim ***** válasza:
56%
#5 Ez nagyon szomorúan hangzik, és toxikusan sajnálom ténylegesen :(
nov. 4. 21:33
 8/16 anonim ***** válasza:
42%
Hát én alapból sem vagyok oda a szülinapomért/szülinapokért, valahogy kényelmetlen nekem. Az apám nem szokott felköszönteni, nem is tudja mikor van vagy hogy hány éves vagyok, őszintén kicsit fúrja az oldalam, de úgy vagyok vele nem ér annyit hogy emésszem magam miatta, leszarom.
nov. 4. 21:51
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Kommunikáció értelmesen - letisztázni az igényeket, érzéseket, minden harag és hangemelés nélkül.

Jómagam pl nem ünneplek semmit, nyűg. Szépen meg is beszéltem részletesen családdal, ismikkel évekkel ezelőtt és azóta nyugi van. Ugyanezt megteheted, hogy tisztázod kommunikációval saját dolgaidat.

Az emberek mennyi hülyeségen tudnak besértődni... De figyi, ez legyen a legnagyobb bajod az életben.

nov. 5. 05:15
 10/16 anonim ***** válasza:
elégé elszomorodnék. bår mivel anyám már idős 70+ tölle mår nem veszem zokon . de a gyerekeimtöl ės fėrjemtöl igen.
nov. 5. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!