Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én reagálom túl? Vagy mit...

Én reagálom túl? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni? Többször is mondtam már neki, hogy ez nekem rosszul esik...

Figyelt kérdés

Súly problémákkal küzdök és többször is kezdtem már diétába/böjtbe/edzés programokba. Voltak korábban már sikereim, de sajnos belekerüem a jojó effektusba. Egy ideje elengedtem a dolgot, de ismét erőt vettem magamon és újrakezdtem. Anyukámmal nem találkozom olyan sűrűn, mert már nem együtt lakunk, két-három hetente találkozunk. Ő is tudja, hogy súlyt kellene vesztenem, nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontok miatt is.

De minden alkalommal mikor szóba kerül a dolog valamilyen formában kommentálja, aminek a lényege, hogy úgy is el fogom bukni/feladom.

Már többször beszéltem vele erről, hogy jobban esne, ha támogatna ahelyett, hogy kritizálna, mert ezzel nem segít.

Eljutottam arra pontra, hogy nem is említem már neki bármit csinálok éppen, csak ha nagyon muszáj.

Ma voltunk nála a barátommal többször is felajánlotta, hogy csomagol nekünk ételt, melyet többször el is utasítottam, mondván van otthon is köszönjük egye meg nyugodtan. Erre akkor vigyünk ilyen meg olyan sütőtökös csokit, meg pisztáciás tejberizst... Mondtam, hogy köszönjük nem visszük el, dede stb... Mondtam, hogy nem szeretném. Erre a barátom mondta jó indulatúan, hogy böjtölök meg diétázom, nem vinnénk el.

Erre anyukám csak rá erőszakolta barátomra a szokásos megjegyzés kíséretében, hogy úgy is meg fogjátok enni stb.

Erre kivettem a kezéből és visszatettem a hűtőbe, mire kimentünk már anyukám berakta az autó hátsó ülésére, mire mondtam neki, hogy ne rakja be nem akarjuk elvinni. Erre elkezdett sírni, de hogy most ezt miért kell, meg mi bajom van, mire elmondtam, hogy azért mert megint kezdi a megjegyzéseit tenni. De hát ő azt nem úgy gondolta stb... Félig meddig abbahagyta a sírást, elraktam az autóba, amit adott és eljöttünk...

nov. 5. 00:38
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%

Vidd el, aztán dobd ki/ajándékozd el stb.

Amúgy ő eddig is kerékkötője volt a sikereidnek, vagy ő csak végignézte, hogy végül úgyis feladod (az ő hülye nyomása nélkül)?

Egyébként ez nekem csak jó lenne, ha valaki ennyire nem hisz bennem, én már csak azért is megmutatnám... Fogd fel így, a nasit meg vidd be melóhelyre stb.! :)

nov. 5. 00:48
 2/28 anonim ***** válasza:
80%
Lehet még redukálni ezt a kapcsolatot, találkozz vele kéthavonta, ha bunkó nyomd rá a telefont/tiltsd le. Attól, hogy az anyád, még nincsen feljogosítva arra, hogy ezt csinálja.
nov. 5. 05:03
 3/28 anonim ***** válasza:
85%

Előzőkkel egyetértve egy kicsi off.

Mozgással fogyj, hogy minél kevésbé veszíts izmot.

Ha 5-10 százalékot le tudsz adni, az egészség szempontjából megfelelő eredmény. Érdemes azt az életmódot megtalálni, amivel tartani tudod. A szervezetnek szüksége idő kell, hogy "megtanulja", mennyi a súlya. Így nem fog jojózni.

Ha nagy a túlsúlyod, később belefoghatsz újból, de ne siess, a lassú fogyás tartósabb.

Ui. Majd ha anyukád egy adag spenótot, vagy brokkolit csomagol, elviszed. Eleve trollság energiabombát erőltetni arra, akinek súlyproblémái vannak. Meg, nem is segítség. Ha azt akarom, hogy a gyerekemnek egy-két napig ne kelljen főznie, főtt ételt küldök. Csokit, nasit vehet magának.

nov. 5. 05:51
 4/28 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, ha a másik ember valamiből nem kér, legyen az étel vagy bármi más.

Figyelj, ha ez megnyugtat, én vékony ember voltam, 2 hónap alatt “felhíztam” 30 kgt a semmiből. Az étrendemen semmiben nem változtattam, de valahogy ez lett. Szerintem valami orvosi dolog állhat emögött vagy nem tudom. De mindenesetre nagyon elkeserítő, hogy bármit eszem (legyen az saláta levél egésznap), csak hízom.

nov. 5. 06:27
 5/28 anonim ***** válasza:
53%

Nézd,van akinél épp ez a csakazértis technika működik: azért is megmutatom, hogy el tudok fogyni annak ellenére, hogy anyam/parom/akárki szerint úgysem fog menni. Anyad is simán lehet, hogy ezt tartja jobbnak a támogatás helyett. Mondom, van akinél beválik, van akinél nem.

Az elmélet esetben simán megspórolhattad volna magadnak az egész előadást, ha szó nélkül elteszed, amit ad. Igen, akkor is, ha nem akarod megenni, akkor is, ha bunkóság ilyesmit adni annak, akiről tudjuk, hogy diétázik. De eltenni és később megszabadulni tőle 5 perc és kész, míg a fenti eset miatt hajnali fél egykor még őrlődsz magadban, nem tudsz aludni, kérdést kell kiírnod róla.

Értem én, hogy manapság mindent meg kell mondani, meg nem engedni, pláne nem a szülőnek, de most komolyan: megérte?

Egyébiránt a fogyás fejben dől el, és ha valaki fogyni akar, akkor mondhat bárki bármit, teheti elé a kedvenc eteleit, akkor is fogyni fog, mert fogyni akar.

nov. 5. 06:35
 6/28 anonim ***** válasza:
30%

Ő is tudja, hogy súlyt kellene vesztenem

Te is tudod, mégse foglalkozol vele... Ő is tudja, mennyire nem veszed komolyan, ergo hiába hisztizel, akkor is megeszed a tejberizst, ha nem ő adja. Mindenki hibás, csak te nem?

A férjem fizikai munkát végez, minden este lazán lecsúszik neki egy tábla csoki, egy csomag nápolyi, bármi. Eszembe nem jut, hogy ennem kellene belőle. MErt én komolyan gondolom a fogyást.

nov. 5. 07:31
 7/28 anonim ***** válasza:
58%
Jól van, remélem jobban érzed magad attól, hogy a kérdezőt kritizálod. :)
nov. 5. 07:36
 8/28 anonim ***** válasza:
26%
7, mert csak simogatni lehet? Pont azért van ott, ahol...
nov. 5. 07:39
 9/28 anonim ***** válasza:
75%

Elöször is nem kell elmesélni, hogy MEGINT fogyni akarsz.

Másodszor NEM diétázni meg koplalni kellene, hanem életmódot és étrendet váltani, amit életed végéig tudsz tartani.

Harmadszor utána nézel a kalóriaszámolásnak és figyeled, milyen kalóriamennyiséget viszel be.

Negyedszer amit anyád ad kaját, az hazaviszed, vagy megeszi a párod, vagy kidobod, nem kezdesz minden alkalommal cirkuszolni.

nov. 5. 08:32
 10/28 Enola8 ***** válasza:
74%

Mit lehetne tenni? Nem járogatsz össze vele és minimalizálod a kapcsolatot, amennyire tudod.

Anyád a tipikus erőszakos nő, akinek hiába mondod, hogy pl ne csomagoljon kaját, mert otthon is van, ő "csakazértis", aztán meg sír, hisztizik.

Kell neked ez a dráma, úgy őszintén?

Anyám is ilyen, én több, mint tízéve nem beszélek vele, csak ha nagyon muszáj, mert a f... kilett ebből az erőszakos, tukmálós, sírva vergődéséből. Inkább nem is megyünk hozzá, mert nincs szükségem a passzív-agresszív hisztijére.

nov. 5. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!