Én reagálom túl? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni? Többször is mondtam már neki, hogy ez nekem rosszul esik...
Súly problémákkal küzdök és többször is kezdtem már diétába/böjtbe/edzés programokba. Voltak korábban már sikereim, de sajnos belekerüem a jojó effektusba. Egy ideje elengedtem a dolgot, de ismét erőt vettem magamon és újrakezdtem. Anyukámmal nem találkozom olyan sűrűn, mert már nem együtt lakunk, két-három hetente találkozunk. Ő is tudja, hogy súlyt kellene vesztenem, nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontok miatt is.
De minden alkalommal mikor szóba kerül a dolog valamilyen formában kommentálja, aminek a lényege, hogy úgy is el fogom bukni/feladom.
Már többször beszéltem vele erről, hogy jobban esne, ha támogatna ahelyett, hogy kritizálna, mert ezzel nem segít.
Eljutottam arra pontra, hogy nem is említem már neki bármit csinálok éppen, csak ha nagyon muszáj.
Ma voltunk nála a barátommal többször is felajánlotta, hogy csomagol nekünk ételt, melyet többször el is utasítottam, mondván van otthon is köszönjük egye meg nyugodtan. Erre akkor vigyünk ilyen meg olyan sütőtökös csokit, meg pisztáciás tejberizst... Mondtam, hogy köszönjük nem visszük el, dede stb... Mondtam, hogy nem szeretném. Erre a barátom mondta jó indulatúan, hogy böjtölök meg diétázom, nem vinnénk el.
Erre anyukám csak rá erőszakolta barátomra a szokásos megjegyzés kíséretében, hogy úgy is meg fogjátok enni stb.
Erre kivettem a kezéből és visszatettem a hűtőbe, mire kimentünk már anyukám berakta az autó hátsó ülésére, mire mondtam neki, hogy ne rakja be nem akarjuk elvinni. Erre elkezdett sírni, de hogy most ezt miért kell, meg mi bajom van, mire elmondtam, hogy azért mert megint kezdi a megjegyzéseit tenni. De hát ő azt nem úgy gondolta stb... Félig meddig abbahagyta a sírást, elraktam az autóba, amit adott és eljöttünk...

válasza:Nézd, anyád biztos tanúja volt annak, hogy a fogyókúráid csődöt mondtak, bármennyire fáj, de nem az ő hibája, hogy nem tudtál lefogyni!
Es az ha mondaná “jaaaj kislányom, fog ez menni” nem sokat fogyasztana rajtad, mert nem az anyád hozzáállása fogyaszt, hanem a te elszántságod!
Ha örök életedben túlsúlyos voltál, akkor lehet, hogy csak a gyomorgyűrű segít, ahogy a “sztárokat” is végül az segítette.
Vagy mutasd meg, hogy képes vagy rá, senki nem kötözött meg.
Az, hogy valakinek az anyja kínálgatós, kedves, attól nem lesz senki kövér. Egy anya feladata a táplálás, a te feladatod, hogy bármennyi étel is van körülötted, érezzed, hogy mikor hóóó, jóllaktál.
Hiába van 5 kg tejberizs melletted, ha hallgatod a tested jelzéseit, lefogysz, akár úgyis, hogy eszel tejberizset is, de nem brutál mennyiséget.
Ha meg nem vagy képes normál mennyiséget enni, akkor gyomorszükítés kell !

válasza:🤣🤣🤣
Tehát egy pár könnycsepp hatására Te hagytad magad!
Anyád bem elég hogy kritizálja az akaratgyengeségedet, még ki is használja!
Manipulál, degradál Te pedig fejet hajtasz!
Egyáltalán nem kötelező odamenned!

válasza:Anyád mérgez! Nárcisztikus, a vékonybőrű fajtából (=könnyezve mártirkodó).
Ritkítani kell az odamászkálást! Anyád nem szeret! Mondanám, hogy csak saját magát szereti, de még saját magát se! Valójában senkit nem szeret, és baromian rosszul van önmagával, és ezt a te kínzásoddal kompenzálja. Nincs ilyen gyermeki kötelesség, hogy oda kell menni, ahol bántanak! Neked magadra kell vigyáznod. Méghozzá következetesen, amihez az kell, hogy te magad higgyél magadban, és ezt elhidd.
Véletlenül sincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy vidd el a szajrét, mert akkor nincs konfliktus. De! Legyen konfliktus. Mert mindaddig, amíg te nem mersz következetesen beleállni a konfliktusba, a saját igazad tudatában, ez a helyzet fennmarad, és téged felemészt. Nevelhető a szülő. Előadja a hattyú halálát, de ha te kitartasz, rájön, hogy elveszíthet, attól meg retteg, szóval inkább igazodik, csak tarts ki. Eleve ne nagyon menj, ha meg mész és tukmál, vagyis erőszakoskodik, azonnal szó nélkül mész, a szajrét otthagyod. Érvényesíteni kell az akaratodat. Felnőtt vagy.

válasza:#21: még mindig nem a fogyásával kapcsolatban kérdezett a kérdező, úgyhogy arra a részre nem is reagálok.
De áruld már el, mitől kedvesség az, ha valakit megkérsz valamire, hogy ne csinálja, mert rossz neked, és ennek ellenére tovább csinálja? Csak erre az egy kérdésre válaszolj, kérlek.

válasza:Nem fer a fejembe egyebkent. Szoval valakinek azt mondom, hogy nem, esetleg meg is indoklom, hogy miert nem. Es a masik meg tovabb erolteti, meg tukmalja a dolgot??
Akkor itt ket lehetoseg van: valami baj van az agyaval, hogy nem erti meg, amit mondok, tehat szellemi fogyatekos; vagy erti, csak rohadtul leszarja, mert o azt hiszi, jobban tudja nalam.

válasza:25-re:
Sok szülő ilyen erőszakos. Ő ezt szeretetnek gondolja, pedig valójában rá akarja erőltetni a másikra az akaratát. Ennek az az eredete, hogy amíg a gyerekük kicsi volt, valamilyen szintén tényleg irányítani kellett, hogy mikor, mit egyen, mit ne egyen, mit csináljon, mit ne csináljon. Nagyon sokan egyszerűen nem tudnak erről leállni, ahogy nő a gyerekük. Jobb esetben a kamaszkori konfliktusok után visszaszorul ez a viselkedés és olyan szinten marad, ami jóindulattal tolerálható. Rosszabb esetben felnőttkorban is állandóan ezen megy a cirkusz.
Ehhez hozzájön még, hogy ebben a szerencsétlen országban amúgy is nagy hagyománya van a másik életébe való beleokoskodásnak, kéretlen ész-osztásnak. Aki a szomszédjának, távolabbi rokonának szívesen osztja az észt kéretlenül, gondolhatod, hogy a saját gyerekével még erőszakosabb. Továbbá a házasságok fele válással végződik, rengeteg szülő egyedül neveli fel a gyerekét, és még nehezebben tud tőle elszakadni, mintha párjával kettesben maradnának.
Emiatt persze a gyerek sokszor nagyon eltávolodik a szülőjétől és a szülő nagyon magányosan éli utolsó éveit.

válasza:

válasza:27
De még mindig az anyjáról szól a kérdés és nem fogyási tanácsot kért.
Szóval, mit javasolsz az anyjára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!