Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelező nekem 40 évesen...

Kötelező nekem 40 évesen anyámhoz költözni (elválni a feleségemtől), mert a nagy családi házat amit vett, nem bírja anyám fenntartani az élettársával, nem bírják 70 év feletti életkorral művelni az óriási kertjüket ?

Figyelt kérdés
dec. 2. 15:56
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
dec. 2. 15:59
 2/56 A kérdező kommentje:

Viszont, anyám rám írtatta a házát, rajta van a haszonélvezete is. Anyám háza az én 100% tulajdonomban van, ő a haszonélvező. Ügyvédnél lett a tulajdoni jog átírva, megcsinálva, hogy rám íratta.

Most próbál zsarolni, hogy ha enyém a ház, akkor csináljak meg mindent a ház körül, vásárolgassak, tegyek el pénzt, hogy ha betegek lesznek tudjak nekik adni korlátlanul pénzt. Nettó 240 ezret keresek/hó. Anyám az élettársával havi 500 ezer nettó nyugdíjból élnek.

dec. 2. 16:00
 3/56 anonim ***** válasza:
96%
Semmi nem kötelező, miért lenne az?
dec. 2. 16:01
 4/56 anonim ***** válasza:
98%

Nem.

Miért lenne kötelező?

dec. 2. 16:01
 5/56 anonim ***** válasza:
17%
Jesszus ki keres ma nettò 240 ezret?
dec. 2. 16:02
 6/56 anonim ***** válasza:
75%

Add el a házat.

(haszonélvezettel terhelten is el lehet adni, csak a piaci árnál kevesebbet fognak kínálni érte. Nem kell a haszonélvező beleegyezése)

dec. 2. 16:03
 7/56 anonim ***** válasza:
69%
Ha a kérdés komoly, a feleséged csak jól járna a válással.
dec. 2. 16:04
 8/56 anonim ***** válasza:
52%
6 os igen és ki az aki így vesz házat? Senki, anyuka még élhet 10 vagy több évet is, a haszonélvezet, pedig felül írja ezeket a dolgokat.
dec. 2. 16:06
 9/56 A kérdező kommentje:

Ezen felül, ha nála alszok akkor azt kell ennem amit főz. (én vegyem meg a saját fizetésemből az ő részüket is)

Fizessem ki a 100% rezsijüket, mert én csak élősködök rajtuk, ha ott alszok náluk.

Tehát költözzek "haza" és segítsem őket mindennel, vagy egy szemét életképtelen sz*r ember vagyok, aki éhen fog halni mamahotel, mama koszt nélkül.

Tiszta bolondok ezek.

dec. 2. 16:07
 10/56 anonim ***** válasza:
87%

Nem eltartási szerződést kötöttetek, hanem ajándékozás volt (gondolom). Ez semmire nem kötelez. A saját ingatlanod, ráadásul haszonélvezettel terhelten.

Költözzetek oda a feleségeddel, úgyis keveset keresel, saját lakásodat add ki, lesz pénzetek és puccba tudod vágni anyádéknak a kertet :-) Viszont, ha anyád elküld, akkor menni kell onnan, de akkor mehetsz vissza a sajátodba. A kezeléseikre semmit nem kell költenetek.

dec. 2. 16:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!