Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szereti anyám és apám...

Miért szereti anyám és apám annyira a sok napos kajákat?

Figyelt kérdés
mindig legalább 4 napig sőt több napig kell enni ugyanazt ebédre itthon, nagyon rossz ez szerintem. Unalmas és nem is jó. Hogy lehetne megmagyarázni a szüleimnek hogy nem normális hogy ennyi napig esszük ugyanazt? Max 2 napig kéne enni egy kaját. Bár ha majd én háztartást vezetek minden nap más lesz a kaja, az a normális és egésszéges. Kis adagot fogok főzni, hogy aznap elfogyjon már.

jan. 11. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
8%

55

Jaj tudtam hogy belekötsz hogy most nem dolgozom.

Itthon vagyok az 1 éves gyerekemmel. Előtte 16 évig 1 munkahelyem volt. És valamennyit még dolgoztam az elmúlt évben is a munkahelyemnek, de pont pár napja mondtam ki, hogy nem megy gyerek mellett. Visszamondtam. Majd ha 3 éves lesz visszamegyek és ezt is csinálom.

Szóval többet dolgoztam mint az átlag. A szülés napjáig és valamennyit utána is. Tehát kb 1 hete vagyok nem dolgozó anyuka.

A munka előtti főzést azt magamra mondtam, hogy volt hogy főztem. Nem nagy dolgot, egy főzeléket, mert nekem könnyebb volt néha reggel pihenten. De nem is 6 ra jártam hanem fél 8 ra.

Mert nem szerettem szárazat enni.

Attól hogy a magánügye attól még lehet az a véleményem hogy aki 5-6 napig képes ugyanazt enni, az lusta főzni. Ennyi. Akkor is lusta főzni. Lehet másban szorgalmas de főzésben nem. Meg ugye hárman vannak, akár fel is lehetne osztani, hogy 2 naponta valaki főz. Akkor csak heti 1x kell főznie. Az meg aztán csak kibírható, hogy normális ételt egyen.

jan. 11. 14:46
 62/84 anonim ***** válasza:
29%

41

Itt nem másnapos ételről ír a kérdező.

4 vagy több.

Nem ugyan az a kettő.

Meg kitudja engedik e főzni. Sok szülő cirkuszol ha a gyereke főzne. Nem is egy ilyet ismerek.

jan. 11. 14:49
 63/84 anonim ***** válasza:
0%

1. Amióta kikerültem az általánosból, azóta NAPONTA fözök friss ételeket.

2. Sok éve dolgozom teljes munkaidöben, mégis NAPONTA fözök friss ételeket.

3. Másnapos ételt néha megeszi egyik-másik családtag, de van kettö, aki nem tud maradékot enni, a 3-4 órás ételtöl is az ügyeleten köt ki fulladásos tünetekkel (Hisztamin-intolerancia)

4. A friss ételek többségét el lehet készíteni max. 15-20 perc munkával (Amikor esetleg még fö, akkor nem kell nézni, tud egyedül is fözödni.

5. Sokszor készítek egy adagos ételeket - részben az említett intolerancia miatt, részben egyéb allergiák miatt -, hogy mindenki olyan ételt kapjon, amit meg is tud enni.

6. Nem értem, mi a probléma egy adag készítésével, gyakorlatilag alig van olyan, amit csak nagyobb adagban lehet megfözni.

7. A több napra fözéssel nem spórol senki semmit, csak azt hiszi.

jan. 11. 15:00
 64/84 anonim ***** válasza:
49%
Csak a gondtalanul élő gazdagok főznek minden nap. A szegények, a melósok nem!
jan. 11. 15:16
 65/84 anonim ***** válasza:
78%
Majd azért megnézem, hogy te naponta fogsz főzni. A legtöbb ember 8 órás munka mellett nem bírja ezt.
jan. 11. 15:24
 66/84 anonim ***** válasza:
100%
4 nap az már tényleg sok, 2-3 nap belefér még szerintem. Hát, figyelj, bird ki, ha külön költözöl, mindent úgy csinálsz majd, ahogy neked jó
jan. 11. 15:41
 67/84 anonim ***** válasza:
59%

65

Oké, de az 5 napos kaja már sok.

jan. 11. 16:15
 68/84 anonim ***** válasza:
50%
#64 azoknak általában főznek már. Bocsi, de álomvilágban élsz. Pont, hogy azok az emberek főznek maguknak akik spórolni akarnak.
jan. 11. 16:25
 69/84 anonim ***** válasza:
77%

1. Amióta kikerültem az általánosból, azóta NAPONTA fözök friss ételeket.

Tenyleg? 14 éves korod óta TE főzöl? Ügyes vagy.

2. Sok éve dolgozom teljes munkaidöben, mégis NAPONTA fözök friss ételeket.

Mit dolgozol? Irodistakent nem nagy cucc, ácsként már nehezebb.

3. Másnapos ételt néha megeszi egyik-másik családtag, de van kettö, aki nem tud maradékot enni, a 3-4 órás ételtöl is az ügyeleten köt ki fulladásos tünetekkel (Hisztamin-intolerancia)

Van aki még simán nem szereti a másnapos ételt- van aki meg a több napokat is szereti.

4. A friss ételek többségét el lehet készíteni max. 15-20 perc munkával (Amikor esetleg még fö, akkor nem kell nézni, tud egyedül is fözödni.

Neked, aki 14 éves kora óta főz. Aki nem gyakorlott, annak ez nem fog menni.

5. Sokszor készítek egy adagos ételeket - részben az említett intolerancia miatt, részben egyéb allergiák miatt -, hogy mindenki olyan ételt kapjon, amit meg is tud enni.

A kérdező is főzhetne magának.

6. Nem értem, mi a probléma egy adag készítésével, gyakorlatilag alig van olyan, amit csak nagyobb adagban lehet megfözni.

Pörkölt, rakott ételek

7. A több napra fözéssel nem spórol senki semmit, csak azt hiszi.

Egyszer megy két orana át a sütő, vagy négyszer, egyszer használsz másfél órán át gázt, vagy négyszer, egyszer mosogatsz el egy tepsit, vagy négyszer, stb

jan. 11. 16:37
 70/84 Grizesteszta ***** válasza:
80%
#30: Jo hutonk van, 4 napig ettuk a rakottkrumplit, akkor fogyott el. Nem moslek volt, hanem pont olyan, mint az elso napon. A mikro remek erre a celra. :)
jan. 11. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!