Miért szereti anyám és apám annyira a sok napos
kajákat?
Figyelt kérdés
mindig legalább 4 napig sőt több napig kell enni ugyanazt ebédre itthon, nagyon rossz ez szerintem. Unalmas és nem is jó. Hogy lehetne megmagyarázni a szüleimnek hogy nem normális hogy ennyi napig esszük ugyanazt? Max 2 napig kéne enni egy kaját. Bár ha majd én háztartást vezetek minden nap más lesz a kaja, az a normális és egésszéges. Kis adagot fogok főzni, hogy aznap elfogyjon már.
Szerintem valahol az arany középút a jó: minden nap friss ételt főzni (meg kitalálni mi legyen, beszerezni a hozzávalókat stb.) egy átlag dolgozó embernek nincs ideje/kedve, de azért az sem normális (és elég veszélyes is), hogy 4-5 napos kajákat esznek. Én általában heti 2x, max. 3x főzök, többféle ételt (átfedő/közös alapanyagokból), vagy teljesen készre vagy úgy, hogy amellé max. rizst, tésztát stb. kelljen frissen főzni. Így 2, nagyon max. 3 napig kerül ugyanaz az asztalra.
jan. 11. 23:09
72/84 anonim válasza:
71-es vagyok: egyébként van néhány kaja, ami ugyanolyan finom/jó 2 vagy 3 naposan is, pl. töltött káposzta, rakott krumpli, pörkölt köret nélkül stb., de normális esetben tésztát, rizst, tejszínes, tojásos stb. ételt én biztos meg nem ennék 4-5 naposan, az már elég rizikós.
jan. 11. 23:12
73/84 anonim válasza:
Az enyemek még a romlott kaját is megeszik, hogy ne vesszen kárba. A tiéd talán ehhez képest nem olyan vészes. XD
jan. 12. 07:28
74/84 Enola8 válasza:
A kérdező már tett fel kérdést!
Ott is az 5-6 napos kajákon pörgött.
Közben meg amúgy nagyon nem 5-6 napos kajákról van szó, hanem max 3, de a kérdező már ezen is fujjog úgy, hogy ő oda nem állna tűzhely mellé. Ja, és kiírja a kérdést, aztán eltűnik mint szürke szamár a ködben.
Na, ennyit róla.
jan. 12. 10:11
75/84 anonim válasza:
A mikor gyerekek voltunk, minden hétvégén húsleves volt. Addig ettük, amíg el nem fogyott. Volt hogy a vasárnapi húslevesnek, pénteken ettük meg az utóját! És nem csak mi, akkoriban az emberek 90% a így tett! A szüleim minden nap dolgoztak, nem kellett főzni naponta. Akkoriban ez volt a normális!
jan. 12. 10:41
76/84 anonim válasza:
Teljesen feleslegesen pörögsz ezen: az ő házuk, az ő háztartásuk, ők főznek, és nekik így jó. Ha nem akarod a többnapos kaját enni, akkor ne edd. Ne adj bele a kosztpénzbe, hanem oldd meg magadnak az élelmezésedet. Ha viszont az ő kosztjukon élsz, és ők nem is fogadnak el se segítséget, se beleszólászt, akkor meg ez van. Jól írtad: majd a saját háztartásodban azt csinálsz és úgy, ahogy és amikor akarsz.
jan. 12. 11:22
77/84 anonim válasza:
36
Mezőgazdaságban
jan. 12. 13:14
78/84 anonim válasza:
olvass utána a prep meal-nek vagy minek, amikor főzhetsz nagy adagot vagy főzenek, de lehet más körettel vagy más szósszal stb.
Ha fagyasztható, akkor egyszerűen fagyasz le belőle magadnak, mindig minden egyes újabb 4 napos kajából, és amikor már eltelik pár hét, akkor előveheted a fagyasztóól azokat, amik lehet már két héttel korábban voltak, de akkor nem kell csak eg ynapig rakott káposztát enned, mert másnak te előveszel magadnak egy bolognyait a mélyhűtőből, nem tudom érthehő voltam-e? de a lényeg, hogy fagyasztgas le magadnak ezekből a nagy adagokból és eg yidő után te kibujhatsz a 4 napos ugyanazt evés alól...
jan. 12. 23:14
79/84 A kérdező kommentje:
78-as koszi az ötleted ezt megcsinálom.
jan. 13. 05:50
80/84 Grizesteszta válasza:
#79: Ezt valoban konnyebb, mint fozni magadnak! :) De cimkezd fel, hogy mit raksz el, mert ha van 7-8 egyforma doboz, az okozhat gondot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!