Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire vagytok kapcsolatban...

Mennyire vagytok kapcsolatban a szüleiddel? Milyen gyakran beszéltek, telefonáltok egymással ?

Figyelt kérdés
Engem apám nevelt fel de minél nagyobb lettem annál kevesebbet beszéltünk otthon nem volt miről... Most hogy elköltöztem néha felhív havonta egyszer de nem nagyon tudok vele miről beszélni. Most nem hív egy ideje lehet várja hogy én hívjam? Anyámmal nem volt soha semennyire jó a kapcsolatom de ha összefutunk már akkor többet beszélünk mit apámmal mért van ez? Mégis ha felhívnám miről beszélgessünk?

febr. 4. 20:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%

"Mégis ha felhívnám miről beszélgessünk?" Ez most komoly?

Valahogy úgy, mintha személyesen beszélgetnétek.

Megkérdezed, hogy van, meghallgatod a válaszát, és ő is kérdezz, te válaszolsz. De nem fontos kérdezz-feleleket játszani, magadtól is beszélhetsz magatokról, időjárásról, közlekedésről, napi örömökről, gondokról, akármiről, amiről emberek szoktak beszélgetni.

És igen, valószínűleg várja, hogy te is hívd már fel, ne csak mindig ő. Még azt hiheti, hogy nem is akarsz vele beszélgetni...

febr. 4. 20:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én minden nap beszélek a szüleimmel, ha más nem, akkor írásban (Viber). Általában mondjuk napi egy 3-4 perces telefonbeszélgetés van.

Mégis miről? A szüleim, én meg a gyerekük vagyok, ismerjük egymást, szóval bármiről IS.

febr. 4. 20:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
napi szinten
febr. 4. 20:53
 4/16 A kérdező kommentje:
Személyesen se nagyon szoktunk általában a barátnője beszél vagy a nagymamám...
febr. 4. 20:59
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Naponta felhívom / felhív édesanyám, heti szinten pedig találkozunk. De ha úgy van Messengeren is elér / elérem.
febr. 4. 21:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
No contact.
febr. 4. 21:18
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Apámmal sose tartottam a kapcsolatot, megmondta hogy ne keressem. Nem kíváncsi rám (6 voltam amikor elváltak).

Anyámmal olyan 2 éve nem beszélek. Addig naponta többször hívott, elmondta kivel mi van, ki kivel kavar a környezetében, majd amikor szót kaptam volna akkor pont megèrkezett valahova/hívta valaki és rám nyomta. Sose tudtam vele beszélni igazán. Mindig csak hallgatóság voltam. Gyerek koromban is, ha pl mondtam volna mi volt a suliban akkor közbe vágott, "fogd már be a pofád! Nézem a reklámot"..

Hamarabb kellett volna kiiktatni az életemből.

febr. 4. 21:41
 8/16 anonim ***** válasza:
Míg anyu élt, napi szinten. Anyu halála után apuval sajnos megszakadt a kapcsolat.
febr. 4. 23:55
 9/16 Metionin ***** válasza:
Anyámmal hetente 1-2 alkalommal telefonon, funkcionális dolgok miatt, egyébiránt nem érdekli semmi, ha valamit mondok akkor témát vált, belebeszél. Apámmal ha rajta állna sosem beszélnék, akkor is max 3 mondatot váltunk ha odamegyek, az is csak valami általános. Ha anyámmal telefonáltam, sosem kérdezi meg tőle hogy mit mondtam, mi van velem. Sosem érdekeltem őket túlságosan, szóval nem meglepő. Konkrétan 0 közös témánk van.
febr. 5. 09:46
 10/16 Enola8 ***** válasza:

Anyámmal nem beszélek már tizenéve - jó okom van rá, a költözésem után egyből megszakítottam a kapcsolatot vele.

Apámmal nagyon ritkán beszélek - rá "csak" haragszom, amiért máig asszisztál anyám érzelmi játszmáihoz és dühkitöréseihez.

Az egyetemista húgommal hol nagyon jóban vagyunk, hol látni sem akarjuk egymást :D

febr. 5. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!