A gyerekeim akik már felnőttek, a lányomnak 3 gyereke van,nem találom a helyes szót, csak azt hogy azt érzem,hogy hülyének néznek. Az egyik nem dolgozik, mert ő nem akar ( fiú ), neki most minden is rossz...kb 2 éve...eltartatja magát, végignézi,hogy cipelem a bevásárlószatyrot....meg mindent is. A lányom, az anyuka, csúnyán beszél vele,olyan ugráltatós, sértődik ha nem azt csinálom amit ő akar. Magyar nem engedik,hogy éljem az életem. Újra férjhez mentem, vállalkozásom van, 12 alkalmazott, dolgozom, nem keveset, magamra is szeretnék egy kis időt, mert már 55 vagyok. ezek mellett havonta segítem őket százezer feletti összeggel, amit még soha nem köszöntek meg. Ma lett elegem.
A gyereknevelés egészen más, mint idegen felnőtt emberek "nevelése". Egészen más módszereket kell alkalmazni, egészen máshol kell a határokat meghúzni. A következetesség azonban nem ellentétes a szeretettel.
márc. 2. 21:18
3/25 anonim válasza:
Egyszerüen magaddal törödsz, a felnött gyereked meg az unokák nem a te feladatod.
A helyedben nem pénzelném öket, nem engedném öket be a lakásomba és nem engedném, hogy ugráltassanak.
Mellesleg nekem nagyon furcsa, hogy van egy vállalkozásod alkalmazottakkal és nem tudsz kellöen határozott lenni a gyerekeddel szemben.
márc. 2. 22:27
4/25 anonim válasza:
Ahogy írják, pontosan addig, ameddig hagyod.
Mi az, hogy nem segít cipekedni! Ez egy apróság, amit megtehet. Nem királykisasszony! Meg mi az, hogy havi 100 ezreket adsz nekik! Nem sza.od a pénzt te se. Azt veszik hülyère, akit lehet. Tehát nemcsak a kihasználó a hibás ilyen esetekben, hanem aki adja alá a lovat, az is. Nemet kell nekik mondani, de úgyse fogtok, mert a többség csak siránkozik itt, aztán egy hónap, fél év múlva hasonló kérdéseket ír ki, bennemaradva a sz.a.r szituációban.
márc. 3. 01:27
5/25 anonim válasza:
Mgamból kiindulva ameddig hagyod.
Ma már áldom az eget, hogy az én szüleim 25éves koromban megunták és kitettek...
Az eleje nagyon nehéz volt... de megtanultam állni a saját lábamon ma már mások is állnak a lábamon :D
De vannak 40es haverjaim, akiken látom, ha nem lépnek a szüleik, akkor örökre ilyenek maradnak.
márc. 3. 05:56
6/25 anonim válasza:
El kell zárni a pénzcsapot, kotenni mindegyiket a házadból.
Ezt a hozzád hasonló sosem teszi meg. Panaszkodsz egy kicsit, majd folytatod tovább a szolga sorsot. A férjed is megunja és otthagy.
márc. 3. 06:53
7/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Ennyire nem voltam még eltökélt soha. Most olyat mondott amiben nem volt igaza és nagyon megbántott ezzel... úgyhogy most lépni fogok, és megteszem. Azt hittem ha jó vagyok velük, ők is jók velem...nekem csak két jó szó kellett volna...na mindegy. Nekik nem tudok parancsolni, mert ahogy a mellékelt leírás is mutatja, ez lesz belőle, és inkább kerülöm a konfliktust....és nyelek....eddig.
márc. 3. 07:01
8/25 anonim válasza:
Ha szépen viselkednének veled, akkor sem jutnának egyről a kettőre, mivel ugyanúgy alájuk tolnál mindent, így sosem tanulják meg a nagybetűs életet. A lakás csak a tiéd? Ha igen, akkor nem engeded be őket, és megmondod, hogy ideje kezdeni valamit az életükkel. Leszel sz.r, meg minden, de ha ezt eltudod engedni, később jobb lesz.
márc. 3. 07:44
9/25 anonim válasza:
Határszabás...egyszerűen meg kell mondanod, hogy nem.
márc. 3. 08:06
10/25 anonim válasza:
Hat ezt te hagytad ide fajulni, az is rajtad mulik hogy meddig tart.. mar 10 eve kulon kene elnie
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!