Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Neked is volt ilyen szülőd?...

Neked is volt ilyen szülőd? Hogyan kezelted? Szeret az ilyen szülő, valahol legbelül? Miért viselkedik így valaki?

Figyelt kérdés
Olyan szülő aki egyszer kedves, egyszer útál. Kiszámíthatatlan. Lobbanékony, minden kis apró hibára ugrik. Mindenből nagy ügyet csinál. Nagyon hamara változik a hangulata. Odavan érted szeretget, majd útál, ordítozik, bántalmaz fizikailag, vagy verbálisan, vagy mindkettő. Folyton megalázza, lehúzza, minősíti a gyerekét. Sose lehet tudni milyen lesz a hangulata. A dühét rajtad vezeti le. Pl a két véglet között van a személy, egyszer elmondja hogy imád téged, a kicsi babája maradsz neki mindig, máskor meg hogy nem kellett volna megszületned.

márc. 2. 22:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Nekem nem volt =D
márc. 3. 06:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az idegbetegség, hangulatingadozás, lealázás stimmel, de soha nem imádott,kicsi babázott, stb. Csak simán normális volt, úgy beszélt mint másokkal, úgy csinált mintha nem is hordott volna lr mindenféle semmirekellő ghecinek.

Nem. Szerintem nem szeret. Magát szereti. Azt szeretné max hogy én szeressem, tiszteljem, kiszolgáljam. "Mert az anyád vagyok".

Egy büdös féreg. Mióta nem tartom vele a kapcsolatot, sokkal boldogabb vagyok. Hamarabb lépnem kellett volna. Rájöttem ha megdöglene, akkor se hiányozna cseppet se.

márc. 3. 06:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Apám. Nem, sose volt vele jó kapcsolatom. Kisgyerekként még kerestem a szeretetét, de fokozatosan rájöttem, hogy egy f.sz, kár az ilyenre az energia. Szóba se állok vele, soha nem hívom és soha nem írok neki.
márc. 3. 07:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Apám volt ilyen. Az ilyen szülőnek csak egy bábú vagyunk. Akit elő lehet húzni ha "dicsekedni" kell másoknak ha jól tanulsz vagy sikeres vagy. Egyébként meg le vagy szarva és egyéb csodák amit te is írsz kérdező. Életem legnagyobb megváltása volt mikor meghalt apám.
márc. 3. 07:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld minimálisra csökkenteni a kapcsolatot vele.

Elég csak évente 3-4-szer találkoznotok, ha nem vele élsz. Ha még fiatal vagy és együtt laktok, akkor kitartást és mielőbbi sikeres költözést!

márc. 3. 07:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Neeem, ez egy sima idegbeteg, aki mindenben túl akar tenni a gyerekén, és le akarja győzni.

Kb. ugyanilyen szintű elmebeteg az anyám, úgy utálom mint a sz*rt, egy f*sz.

Arra jó neki a gyerek, hogyha mutogatni kell hogy elért vmit, akkor rázza a pofáját, amúgy meg utálja a gyereket.

Semmi szeretet vagy nyitottság nincs egy ilyen emberben.

És még gonosz is.

márc. 3. 09:04
 7/15 anonim ***** válasza:
93%

Nekem dettó, mint 4-es hozzászólónak, apám ugyanilyen volt.

Borzasztó volt vele az élet. Anyámat is leuralta, anyám pedig tátott szájjal nézte, hogy milyen idióta. (Mondjuk őt sem sajnálom, mert ő választotta magának).

márc. 3. 09:55
 8/15 Metionin ***** válasza:
100%
A szerető oldalán sosem esett ilyen túlzásokba de amúgy igen, anyám mindig ilyen volt. Sosem lehetett előre tudni, milyen lábbal kel fel vagy jön haza a munkából. Mindig próbáltam a lépései hangjából, az ajtócsapódásból stb. azonosítani hogy mire készüljek. A legrosszabb az volt amikor a semmiért nekem esett, elmondott mindennek vagy meg is ütött, fél óra múlva meg bejött tök normálisan és ölelgetni akart meg ilyesmi. Aztán amikor nem mertem a verés után odamenni hozzá vagy nem öleltem vissza mert féltem, felkúrta magát és újra elkezdett vergődni. Hogy hogy kezeltem? Ameddig muszáj volt tűrtem, aztán leléptem. De amúgy a mai napig ilyen, ha épp jól megy nekem, van mivel dicsekedni az ismerőseinek akkor szeri van, ha a legapróbb kudarc (kudarc = más mint amit ő elvárt) történik akkor kb. halott vagyok számára. A különbség, hogy már rég nem élek vele és ennélfogva pont nem érdekel hogy az adott időpillanatban a szeri vagy az undi skálán vagyok-e neki.
márc. 3. 10:06
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyám volt hasonló. Annyiban volt más, hogy neki a szeretgetős időszakok ritkák voltak, amikor ideges volt, csapkodott, kiabált, elhordott mindennek, na, az viszont majdnem mindennapos.

Én úgy érzem, nem szeretett, max volt benne valamiféle anyai ösztön, meg erős társadalmi kondícionálás, hogy a gyereked szeretni kell. Azonban ha belegondolok, azt aki voltam, a személyiségemet gyerekként biztosan nem kedvelte, a hobbijaimat, érdeklődési körömet mindig leszólta, vagy csak szimplán nem érdekelte.

Már felnőttem, most már nagyon keresné a társaságom, de én távolságtartó, kimért vagyok. Évente háromszor találkozunk, amit ő kevesell és fájlal, de nekem ennyi fér bele. Ha gyerekkoromban normálisan viselkedett volna, ez biztosan másként lenne most, de ez van.

márc. 3. 10:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyám ilyen volt. Nos, a gyerek képtelen feldolgozni, hogy miért ilyen az anyja. Hol dicséri, szeretgeti, simogatja, elmondja a világ legokosabb gyerekének, aztán ő lesz a szemét, a féreg, a rossz ember. Természetesen a bocsánatkérés mindig elmarad, mert azt hiszi a nyomorult, neki mindig igaza van.

Eszembe jut erről a pavlovi kísérlet, ahol a körre jutalmazást kapott a kutya, az ellipszisre áramütést. Ha elliptoid kör volt mutogatva, az állat idegesen nyüszíteni kezdett, mert nem tudta, épp mi következik.

Az ilyenek nem valók szülőnek, szerintem nem is szeretik a gyereküket. Lelki nyomorékok, akik ahelyett, hogy terápiába mentek volna, a gyerekükön vezetik le a nyomorukat. Többnyire súlyosan személyiségzavarosak. Amit 9-es ír, hogy erős társadalmi kondicionálás van arra nézve, hogy valaki szeresse a gyerekét, arra sarkallja az ilyeneket, hogy színjátékot űzzenek. Sőt, régebben a gyereket is sokszor elvárásból szülték, mert 40-50 éve még az volt az általános felfogás, hogy szülni KELL, ez női kötelesség. Lenézték azt, aki nem akart gyereket.

márc. 3. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!