Mitévő legyek most?
A múlt héten anyukám elment egy hétre konferencia miatt. Eközben apukám elkezdett hirtelen összepakolni és eleinte azt mondta, hogy a mamához megy mert nincs jól. Nem gyanakodtam még az elején mivel tényleg romlani kezdett az állapota viszont amikor a hétvége közeledett és már alkoholokat vitt el meg teljesen kiüresítette a hálószobát már nagyon rossz érzésem volt. Valamint az estéket is a mamánál töltötte. (nővéremet megkértem, hogy hívja fel apát is meg a mamát is és tényleg ott aludt)
Hiába kérdeztem, a szemembe se nézett és csak a mamát hozta fel vagy leordított, hogy hagyjam. Nagyon feszült volt a maradék pár nap és amikor anyukám hazajött akkor nagyon lehalt volt a ház.
Most hétfőn nem jött már haza napközben apám a mamától és délután tudtam meg hogy, először anyukámnak jelentette be, hogy válni akar aznap este amikor haza ért a konferenciáról. Meg hogy, hétfőn a két idősebbik testvéremmel a városban beültek valahova és elmondta nekik is. Nekem pedig ezt az egészet utólag kellett megtudnom.
Teljesen összetört mert mindig ettől rettegtem kicsiként is és megélni, hogy valósággá válik nagyon felzaklatott. Az is hogy, nem volt képes előttem felvállalni és csak hazudott végig a múlt héten még fájdalmasabbá tette, meg hogy ilyen módon ment el és mekkora fájdalmat okozott anyukámnak, hogy még időt se adott neki megbeszélni.
Nem tudom most hogy lesz az egész és nem tudom, hogy akarok-e vele valaha beszélni még bár nem is keresett engem. Nagyon sok sebet feltépett ezzel a döntéssel és, ahogy utána viselkedett anyukámmal írásban csak rosszabbá tette az egészet. Nagyon fáj most és nem tudom, hogy dolgozzam fel.
Olyan érzés mintha tényleg lemondott rólunk, hogy tényleg nem akart volna változni ahhoz, hogy jobb kapcsolata legyen velünk vagy javuljon a családi helyzet. Mintha tényleg nem értünk volna neki ennyit se.
Bocsánat hogy ennyit írtam ki csak most tényleg valahogy nem érzem valóságosnak az egész helyzetet. Bocsánat tényleg hogy ilyen hosszan írtam

válasza:Nem rajtad múlik, sokat nem tudsz tenni.
Biztos van valami oka annak, hogy apud ilyen gyorsan és hevesen lelépett.
(Ez lehet egy alaptalan féltékenykedés miatt is, de az is lehet, hogy anyukád valójában nem konferencián volt vagy nem egyedül. Amíg nem tudod mi a szitu ne haragudj egyik szülődre se, várd meg míg tisztázódik a helyzet)
Hány éves vagy, miért rettegsz attól, hogy elválnak?
A válás nem mindig jelent rosszat. Van, hogy egyik fél sem rossz ember egyszerűen csak nem illenek össze, nem tudnak csapatban dolgozni.
Valószínüleg régebb óta volt már nézeteltérés köztük csak igyekeztek nem mutatni előtted. Ezt abból is gondolom, hogy te régóta rettegsz, hogy ez bekövetkezik úgyhogy biztos érezted a feszültséget.
Nem ismerem a helyzetet, de nem értem miért apukádnak kellene változni, ha ő az aki kezdeményezte a válást.
Kitartást, minden rendben lesz!
Anyukám nem hiszem, hogy megcsalta volna. Női munka társaival volt ott és sokat beszéltem vele telefonon esténként, nagyon be voltak táblázva megbeszélésekkel meg előadásokkal.
Amiért írtam, hogy lehet apukám is változhatott volna az azért volt mert sokat vitatkoztak anyukámmal és sok bántalmazás ért engem is meg az idősebb testvéreimet is ami a fő oka volt a szüleim vitáinak is... Annyira nem szeretnék bele menni ha lehet. Voltak jó pillanatok de sok rossz is apámmal de azért szerettem volna, hogy hátha jobbra fordulna a kapcsolatunk. Viszont nagyon elutasító volt folyton velem és ha felhoztam bármit ami fájt vagy amivel megbántott, hogy megbeszéljük és kibéküljünk akkor letagadta, hogy olyat nem tett vagy magyarázkodott vagy kiabált...
Azt akartam hogy hátha egy család maradhatnánk és hogy neki is azt hittem jó lenne ha magán dolgozna esetleg terápiában mert akkor sok belső problémáját feldolgozhatta volna és lehet lett volna pozitív hatása a családi dinamikára is. Viszont erről még hallani se akart... De ez valószínűleg elég önző tőlem hiszen ez a szüleim döntése és anyukámra se akarnám erőltetni hiszen ő se volt túl boldog..
Tudom hülyén hangzik, de szerettem volna az apámat.. Szerettem volna, ha ott lenne és ha kisebbként nem is de ahogy nagyobb leszek jobb kapcsolatom lenne vele, de most így nem tudom. Próbálok kitartani anyukám miatt is mert nagyon bele rokkant most ebbe, de közben annyi érzés is kavarog bennem és elgondolkodok azon hogyha nem születtem volna meg akkor jobb lett volna nekik és külön útra mehettek volna hamarabb anélkül hogy elrontódik jobban a kapcsolatuk..
16 éves vagyok. Bocsánat a hosszú válasz miatt, bocsánat tényleg. Nagyon köszönöm a választ és hogy időt szánt rá hogy elolvassa a hosszú kifakadásom. Bocsánat és köszönöm tényleg

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én 17 éves vagyok és van egy 11 éves húgom. Mi Magyarországon élünk, míg apukám Németországban dolgozza ki a belét értünk. És már nyilván éreztem anyámon, hogy valami nem stimmel, de mondhatni nagyon rossz a viszonyunk ezért nem érdekelt, de pár héttel ezelőtt tesóm...
Ti mit csinálnátok az én helyzetemben?
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e a kérdést de az a helyhet édesapám rossz útra tért sajnos az ital időközönként jelen volt az életébe és most teljesen bele merült nem számít neki semmi. Nekem van egy feleségem és egy 2 éves gyermekem külön élünk abban a házban amit...
19 éves srác vagyok. A szüleim(50 felettiek) még tiniként ismerték meg egymást és össze is házasodtak. 4 testvérem van, viszont a legidősebb nem lakik otthon. Az a gond, hogy már kb 4 éve nem volt igazi a szüleim kapcsolata amiből 2 és fél év úgy telt, hogy a anyám nem...
Próbáltam beszélni vele, reménytelen, külön élek férjemmel és ráadásul első babánkat várjuk és így még végképp nem hiányzik a mindennapos stressz. (Ez nem terhes hiszti, férjem szerint teljesen normálisan viselkedek, nincsenek hangulatingadozásaim stb)
Na az a helyzet hogy apukám tegnap és ma is egész nap dolgozott és közölte is hogy fáradt. Én pedig ma végig rossz kedvben voltam és valamikor a hálószobájában együtt voltunk és akkor egy picit jobban lettem és játékos voltam, és elkezdtem dobálni a pizsomájával, ezt...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!