Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha szakítás után az anya...

Ha szakítás után az anya messze költözik az éppen általánost kezdő lányával, milyen lehetősége van az apának és a többi családtagnak a láthatóság ellehetetlenítése miatt?

Figyelt kérdés

máj. 6. 09:04
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Messze? Sopronból Nyíregyházára? Mit állapított meg a bíró?
máj. 6. 09:09
 2/30 anonim ***** válasza:
78%
Miért volna ellehetetlenítés a távoli lakhely? Nehezebb, az biztos, de akkor sem lehetetlen.
máj. 6. 09:26
 3/30 A kérdező kommentje:

Még nem volt bírói ügy eddig, mert helyben, városon belül megoldották a láthatást. A rokonok is itt laknak, meg pár tíz km-en belül.

Most viszont Szekszárdról Pestre költözne a nő, ami erősen korlátozza és ellehetetleníti a láthatást az apa esetében is, de a többi rokon szempontjából még inkább.

máj. 6. 09:27
 4/30 A kérdező kommentje:
A közös megegyezés szerint minden második hétvége az apáé. De így az utazással a hétvége majdnem fele elmenne. A minőségi együtt töltött időt semmi sem pótolja!
máj. 6. 09:30
 5/30 anonim ***** válasza:
84%
Hát nem kevés út oda - vissza kétszer, pénteken és vasárnap este, de azért nem kivitelezhetetlen. Esetleg anyuka kiviheti a gyereket vmi találkozási pontra, hogy ne kelljen a belvárosba menned és kevesebb idő legyen. Út közben István tudtok ám beszélgetni, nem eltékozolt idő.
máj. 6. 09:45
 6/30 anonim ***** válasza:
79%
Is, nem István 🙄
máj. 6. 09:46
 7/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerencsére a röghöz kötés törvényét már eltörölték, így nem, nincs lehetőséged megakadályozni, hogy a volt párod oda költözzön, ahová akar.
máj. 6. 09:47
 8/30 anonim ***** válasza:
94%
Feltételezem nyomós oka van arra, hogy elköltözzön, nem pedig valami hóbort vagy kibaxás miatt teszi. Nem az átugrok fél órára a távolság, de azért nem is kivitelezhetetlen távolság. Ahogy írták, az utazással töltött idő is hasznos, együttlét az is. Ha rugalmas az anyuka, akkor meg lehet oldani kényelmesen, hozzá lehet szokni. A rokonok meg majd látogatják Szekszárdon, amikor ott van. Ha jó a viszony a nagyszülők és az anya között, szerintem az is megoldható, hogy hozzájuk is elvigyék a gyereket néha. Én is elváltam, Anyósom vidéken él, és én pl. nyári szünetben kifejezetten örültem, hogy mehetett hozzá a gyerek 1-1 hétre. Levittem örömmel, nekem tett szívességet. Normál esetben az elvált szülőnek nem azt kell néznie, hogy vele mennyire baxott ki az élet, hanem azt, hogy a gyereknek ettől függetlenül megadhasson, amit csak lehet. A gyereknek joga van a családjához, a nagyszüleihez.
máj. 6. 10:02
 9/30 anonim ***** válasza:
95%
Szekszárd- Budapest az 150km. Másfél óra kocsival, 2 óra vonattal. Nem kell belehalni.
máj. 6. 10:11
 10/30 A kérdező kommentje:

Igen, nyomós oka van! Otthon laknak az anya apjával, aki elvált, de eleve nem is akarta oda fogadni magához. Ennek pedig még súlyosabb okai vannak, és nem az apja miatt. Már sehova sem tudott menni a lánya az unokájával, az összes szóba jöhető rokonnál kitelt az esztendő, hát ideiglenesen (pár évre) befogadta. Albérlet nem játszik, mert csak minimális a keresete.

Már sokadik pasival ismerkedett meg a néhány év alatt, mind távolsági kapcsolat. Ez se egy biztos alap, mégis nyáron költözni akar hozzá, mert az szívesen eltartja majd szerinte.

Nem az én párom hála a magasságosnak! A feleségem fiának a gondja ez most. Ő, tehát a volt párja az anyának felajánlotta, hogy ha ilyen kockázatnak és bizonytalanságnak akarja kitenni a lányukat, akkor inkább hagyja nála és akkor nem lesz nagyrészt elszakítva tőle és a családtól. Azon gondolkozik, hogy megpróbálja jogi úton ezt elérni, ha másként nem megy.

Tudom, hogy anyajogú társadalom a magyar, nem tudom viszont, hogy milyen esélyei lennének.

máj. 6. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

A gyerektartást nemfizetése és a láthatóság összefügg?

Szoval ha nem fizet az apa gyerektartást a gyereket láthatja attol függetlenül. Valószínű sose fog fizetni

A nagyszülő kérhet olyat, hogy láthassa az unokáját?

Március körül születik meg az unokám. A fiam barátnője a tanulmánya és munkája miatt sokat utazik, és miután a baba is megszületik ő magával is fogja vinni-persze, ha valamit nem tudna megoldani a szülei vigyáznának a gyerekre. Tatabányán él, Pécsen tanul, de át akar...

Válásnál a láthatóságba beleszólhat a gyerek?

Szüleim kapcsolata az évek alatt elmérgesedett, a helyzet teljesen menthetetlen. A válásra mindenképp sor fog kerülni. Apámtól konkrétan félek. Az okok egyszerűek. - A fenyegetései miatt, például azt mondta egyszer, hogy ránkgyújtja a házat egy éjjel, ha ha válás után...

Mit tegyek ha bírósági végzés van a gyerekek láthatóságáról de az anya nem adja oda?

Ez a válasz:szoktatni kell az új apukájához! Telefonon is csak kicsit enged beszélni pedig azon hívom amit én vettem a gyerekeknek mert ez kikötés volt.

Kérhet a nagyszülő láthatóságot?

A testvérem felesége szülés óta azaz 1 éve teljesen megváltozott, szerintem depresszióba szenved, de nem ismeri be, már ott tartanak, hogy válnak, nem engedi a gyereket látni, van arra lehetőség, hogy a nagynéni vagy nagyszülő láthassa a picit? Sajnos a testvérem sem...

Lenne egy fontoskérdésem. Gyermek láthatósággal kapcsolatos. ?

Nos, a helyzet, hogy a szüleim rég elváltak. Anyámmal élek, apámmal nem tartom a kapcsolatot, egy olyan, 3-4 éve. Na most voltunk egy pszichológusnál, és azt mondta, hogy az apámat fel kell keresnem. Valami olyasmiről beszélt, hogyha nem keresem fel, akkor azt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!