Ha szakítás után az anya messze költözik az éppen általánost kezdő lányával, milyen lehetősége van az apának és a többi családtagnak a láthatóság ellehetetlenítése miatt?

válasza:

válasza:Még nem volt bírói ügy eddig, mert helyben, városon belül megoldották a láthatást. A rokonok is itt laknak, meg pár tíz km-en belül.
Most viszont Szekszárdról Pestre költözne a nő, ami erősen korlátozza és ellehetetleníti a láthatást az apa esetében is, de a többi rokon szempontjából még inkább.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Igen, nyomós oka van! Otthon laknak az anya apjával, aki elvált, de eleve nem is akarta oda fogadni magához. Ennek pedig még súlyosabb okai vannak, és nem az apja miatt. Már sehova sem tudott menni a lánya az unokájával, az összes szóba jöhető rokonnál kitelt az esztendő, hát ideiglenesen (pár évre) befogadta. Albérlet nem játszik, mert csak minimális a keresete.
Már sokadik pasival ismerkedett meg a néhány év alatt, mind távolsági kapcsolat. Ez se egy biztos alap, mégis nyáron költözni akar hozzá, mert az szívesen eltartja majd szerinte.
Nem az én párom hála a magasságosnak! A feleségem fiának a gondja ez most. Ő, tehát a volt párja az anyának felajánlotta, hogy ha ilyen kockázatnak és bizonytalanságnak akarja kitenni a lányukat, akkor inkább hagyja nála és akkor nem lesz nagyrészt elszakítva tőle és a családtól. Azon gondolkozik, hogy megpróbálja jogi úton ezt elérni, ha másként nem megy.
Tudom, hogy anyajogú társadalom a magyar, nem tudom viszont, hogy milyen esélyei lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Szoval ha nem fizet az apa gyerektartást a gyereket láthatja attol függetlenül. Valószínű sose fog fizetni
Március körül születik meg az unokám. A fiam barátnője a tanulmánya és munkája miatt sokat utazik, és miután a baba is megszületik ő magával is fogja vinni-persze, ha valamit nem tudna megoldani a szülei vigyáznának a gyerekre. Tatabányán él, Pécsen tanul, de át akar...
Szüleim kapcsolata az évek alatt elmérgesedett, a helyzet teljesen menthetetlen. A válásra mindenképp sor fog kerülni. Apámtól konkrétan félek. Az okok egyszerűek. - A fenyegetései miatt, például azt mondta egyszer, hogy ránkgyújtja a házat egy éjjel, ha ha válás után...
Ez a válasz:szoktatni kell az új apukájához! Telefonon is csak kicsit enged beszélni pedig azon hívom amit én vettem a gyerekeknek mert ez kikötés volt.
A testvérem felesége szülés óta azaz 1 éve teljesen megváltozott, szerintem depresszióba szenved, de nem ismeri be, már ott tartanak, hogy válnak, nem engedi a gyereket látni, van arra lehetőség, hogy a nagynéni vagy nagyszülő láthassa a picit? Sajnos a testvérem sem...
Nos, a helyzet, hogy a szüleim rég elváltak. Anyámmal élek, apámmal nem tartom a kapcsolatot, egy olyan, 3-4 éve. Na most voltunk egy pszichológusnál, és azt mondta, hogy az apámat fel kell keresnem. Valami olyasmiről beszélt, hogyha nem keresem fel, akkor azt...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!