Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hová lehet elengedni egy 17...

Hová lehet elengedni egy 17 éves lányt?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy ti hová engeditek a gyermeketeket, meddig lehet távol. Az esti szórakozásokra, balatoni kiruccanásokra ……gondolok. Nagyon izgultok a lányka távolléte alatt?
máj. 20. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%

A "lányka" szót csak mesékben használják, elég eröltetettnek hangzik, meg maga a kérdés is.

Másrészt meg igazán nem sok korlátozásra van szükség, ha rendesen lett nevelve, illetve normális a kapcsolata a szülökkel.

máj. 20. 14:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Helyi buliba igen, vagy azzal, hogy megbeszélt időre hazajön, vagy megbízható barátnőnél alszik (ugyanúgy nálunk is alhat barátnő). Alkoholt ésszel - nyilván nincsenek olyan illúzióim, hogy nem fog inni, de ha úgy ítélem, hogy túlzásba esett, akkor annak vannak következményei.

Balatonra, több napra, messzire, stb. csak akkor, ha tényleg ismerem a társaságot, akivel megy, és lehetőleg van köztük nagykorú. Az se baj, ha megbízható srác haver is van velük. Nyilván jobban izgulok ilyenkor.

Azokon a körökön már túl vagyunk, hogy a pultnál kitöltött italról egy pillanatra se vegye le a szemét és a lehető legrövidebb idő alatt igya meg, mindig maradjon a társaságával, legyen a társaságban olyan, aki azon az estén nem vagy csak nagyon mértékkel iszik és figyel a többiekre, értékeit tartsa magánál biztonságos helyen (ami nem a farzseb), idegentől csak akkor fogadjon el italt, ha látja, ahogy a pultos kitölti/keveri, stb... Nyilván így sem nulla a kockázata annak, hogy valaki bántja, de nem tudom mindentől megóvni, ennyit tudok tenni, hogy edukálom.

máj. 20. 14:26
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Szülöként neked kellene tudnod, hogy agyilag hol tart a lányod. 17 évesen lehet egy felelösségteljes, érett, célokkal rendelkezö, szinte felnött ember, meg lehet egy agyatlan hülye kis ringyó is.

Az se mindegy, hogy milyen a kapcsolata a szülökkel, szerintem ez a legfontosabb szempont.

máj. 20. 14:45
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
17 évesen engem bárhova elengedtek, mert tudták, hogy 100%-ban megbízhatò vagyok. Sosem drogoztam és nem mentem haza terhesen. Ezt minden szülő maga látja, hogy mennyire megbizhatò a gyereke.
máj. 20. 15:00
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként nincs nevetségesebb egy teljesen fogalmatlan szülönél, akinek göze nincs a saját gyerekéröl, de azért játssza a szigorú szülöt. Ezt most nem kérdezöre értem, hanem általánosságban.

Mi anyámmal azon röhögtünk mindig, hogy a korosztályom szülei milyen hülyék voltak. Ide nem mehetsz, oda nem mehetsz, megtiltom hogy cigizz, hogy igyál, ezzel nem barátkozhatsz, 10-re itthon vagy stb. stb. Persze pont az ilyen szülök lányai voltak a legnagyobb szajhák, akiknek 19-20 évesen gyorsan férjez kellett menni, mert jött a gyerek.

máj. 20. 15:10
 6/12 A kérdező kommentje:

Milyen kedvesek vagytok néhányan…. Köszönöm a normális válaszokat. Jó a kapcsolatunk. Az érdekelt, ki hová engedi el a 17 éves lányát. A 2- es válaszolóhoz hasonlóan gondolkodom, a lányom is eljár bulizni, nem igazán korlátozom, nem volt eddig rá szükség, megfelelően fel van világosítva (remèlem).

Azért kértem hogy írjatok, mert kíváncsi vagyok hovà jàrnak az ilyen korú lányok.

máj. 20. 16:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan már felnött nö vagyok, de érettségi után az elsö párommal együtt voltam elöször a Balatonon. Akkor már nagykorú voltam. Máshol (pasinál) alvás elötte nem volt jellemzö.

17 évesen minden szombaton a szomszéd falu diszkójába jártunk, ahonnan hajnali 5 elött sose kerültem haza, de volt olyan is, hogy már sütött a nap, mire hazaértem reggel. Vagy gyalog ami 2 km volt, vagy ritkábban valakinek beültünk az autójába. Anyám persze izgult ilyenkor mindig, bár teljesen felesleges volt.

máj. 20. 16:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
16 éves korától odabent, ahova akart, a feltétel az volt, hogy mindig mondja el, hol lesz, és kivel, tudjuk a telefonszamat annak, akivel van, és az is a miénket. Illetve 16 évesen legkesobb 2-re itthon kellett lennie, utána 4-re, ha máshol akart aludni, akkor ezek előtt az időpontok előtt kellett még üzenetet kuldenie.
máj. 20. 16:25
 9/12 anonim ***** válasza:
19%
Komolyan kérdezem például a 8-as válaszolótól, de gondolom nincs egyedül ezzel a kikötésével: mi olyan történhet egy 16 éves gyerekkel éjjel fél 3-kor, amit éjjel kettöig nem tud megtenni, ha akar?
máj. 20. 16:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9

Semmi, de nem is írtam olyat, hogy ez lett volna az ok. 2-kor kellett kelnem egy ideig, munka miatt, később pedig 4-kor, ennyi volt az időpontok oka.

máj. 20. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

17 éves lányt elengednél barátokkal a Balatonhoz? Túlféltem?

3 barátnőjével és 2 barátjával szeretnének menni, az egyik fiú szüleinek a nyaralójába, Földvárra. Apja szerint menjen, érezzék magukat jól. Szerintem pedig ehhez még gyerek, majd mehet nyaralni barátnőkkel érettségi után. Egy nyugodt percem nem lenne, amíg nincs...

Elengednétek egy 17 éves lányt meglátogatni a barátját?

Az út 100 km lenn, a lány busszal menne reggel és estére haza is érne

Szülők! Ti egy 17 éves lányt elengednétek szórakozóhelyre társasággal?

Azért kérdezem, mert már fél éve betöltöttem a 17-et, de még mindig nem voltam egy szórakozóhelyen se. Előtte nem vonzottak az ilyen dolgok, de most ennyi idősen én is szeretnék menni bulizni. A szilvesztert házibuliban töltöttem és 5-kor értem haza. Soha nem jártam...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!