Ilyenkor mit kezdjek anyámmal?
Régóta sejtem, hogy anyumnak vannak a testképével kapcsolatos problémái, világéletemben mániákusan sportolt és sokszor ránk is ránk erőltetette a (szerintem) túlzottan egészséges étrendjét. Ezt úgy értem, hogy az édesség és különböző nasik a házunkba se tehették be a lábukat, ha megtudta, hogy ilyenre költöm a pénzem rendszerint vita volt belőle, de tiltott dolog volt a tej vagy például a rágó is bármilyen mértékben mert "nem egészséges".
Emiatt bennem is kialakult először bulimia, amikor csak tehettem zabáltam magamba a sok szart titokban mert tudtam, hogy otthon nem lehet, majd különböző módszerekkel próbáltam megszabadulni a kalóriáktól. Emiatt híztam valamennyit amit kedvesen mindig meg is említett különböző kommentekkel. Ez később átment abba, hogy betegesen lefogytam és nem nagyon voltam hajlandó enni mert egyszerűen undorottam a saját testemtől. Szerencsére ebből évek után sikerült kijönnöm és azóta elmondthatom, hogy ismét normális a testsúlyom.
Ez inkább ilyen háttér történet volt, hátha segít kicsit jobban megérteni a problémám.
Már lassan hónapok óta hallgatom tőle, hogy mennyire sovány vagyok és hogy még valószínűleg a 6 éves húgom ruhájába is beleférnék, meg hogy ő már nem is tudja eldönteni, hogy melyik ruha kié. Aztán pár nappal ezelőtt beállt mögém a tükör elé és elkezdte fogdosni a vállam, derekam és csipőm miközben arról magyarázott, hogy nem érti hogyan hordok xs-es meg xxs-es ruhákat amikor ugyanakkorák vagyunk (tehát, hogy neki akkor miért kell m-eset), majd ezután megjegyezte, hogy sőt ő még valahol kifejezetten karcsúbb is.
Lehet, hogy én reagálom túl, de engem nagyon felkavarnak ezek a dolgok mert kifejezetten próbálok nem arra koncentrálni, hogy éppen hogyan néz ki a testem, hiszen félek, hogy ha túl sokat törődöm vele akkor újra az lesz mint néhány évvel ezelőtt.
Nehéz elmagyarázni ezt az érzést de azt hallani, hogy mennyire vékony vagyok ugyanúgy tud arra ösztönzi, hogy fogyjak le mégjobban mintha kövérnek hívna vagy éppen magát hasonlítaná hozzám így nagyjából mindegy, hogy mit mond a saját vagy az én testemről annak rossz hatása van.
És nem tudom, hogy mit kezdjek vele mert alapból nem normális az, hogy 45 évesen 2 gyerek után magát a fiatal lányáhoh hasonlítja, de amikor ezt megmondom neki akkor megsértődik.
Csak ignoráljam és próbáljam meg kerülni vagy mit csináljak?

válasza:Nem egészséges a tej? Kamu....
"sőt ő még valahol kifejezetten karcsúbb is."
Totál homály...

válasza:Ha legalább 18 éves vagy, vágd rá az ajtót egy életre és nézzen ki úgy önállóan, mint egy etióp karikatúra.
Ha még nem múltál el 18 koli és/vagy diákmeló.
Kapcsolódó kérdések:
Anyám tiszta rend és irányításmániás. 2 hete veszítettük el a nyulamat és a dolgai még mindig itt állnak. Itt van a ketrece, és minden dolga a szokásos helyén. Ma arra értem haza hogy anyám takarítják a szobámat, és a nyulam ketrecéből az összes tartozék a fürdőben...
Egyetemre járok, a szüleim tartanak el. Sajna nem fér be az órarendembe annyi meló, hogy teljesen eltartsam magam, illetve a szüleim kijelentették, hogy nem szeretnék, ha suli mellett dolgoznék. Utóbbihoz annyira ragaszkodnak, hogy megvágnának minden támogatást, ha...
Egyszerűen amit az anyám csinál(szerintem) már túlzás. 18 éves vagyok,és akárhányszor buliba vagyok konkretan ébresztőt kell reggelre állítanom csak azèrt hogy felhívjam,különben már kezdi a regényt irni hogy mit képzelek magamrol hogy egy üzenetet nem irok...
Anyám 50 éves, egykeként nőtt fel. Nagyanyám 83 éves, és egész életükben össze voltak nőve. A szüleim kapcsolatára is rányomta a bélyegét, hogy mama alig akarta elengedni anyámat, amikor már ismerkedtek faterommal. Mindig haza kellett menni, ne menj már sehova, 1-2 óra...
Anyám nem normális, egyszerűen mindent túl gondol. Mindent tudni akar rendesen erőszakos ő elvárja hogy mindent mondjak el miközben egyáltalán nem olyan a kapcsolatunk. Mindenbe szabályozni akar. Pl ő már nem tudom hány éve követi a menstruációmat és kérdezget hogy...
3 éve pánikbeteg vagyok mert történt egy trauma a családba amit nem tudtam feldolgozni. Gyógyszert kellett ra szednem ami miatt nagyon sok kiló feljött. Kb fel éve folyamatosan sertegetett ha este 6 után ettem (alapból 7-8 között leszek ehes) és bulimias lettem.....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!