Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korodban jöttél rá,...

Hány éves korodban jöttél rá, hogy nem szeretnek a szüleid? Mik voltak azok a tényezők, amikből ezt realizáltad? Számodra milyen egy mérgező szülő?

Figyelt kérdés

jún. 2. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Kisiskolásként kb.Bár már hamarabb is feltűnt.Egyáltalan nem volt foglalkozva velem, nem voltak közös programok, nem volt köztünk semilyen kapcsolat kb olyan mint egy távoli rokonnal, nevelve se voltam viszont eleve nagyon visszahúzódó voltam és vagyok is szóval nem volt sok baj velem.Én támogattam anyámat érzelmileg és nem fordítva, nem sírhattam, én mindig le voltam szarva.Sosem beszéltünk meg semmit mindig csak az állandó kiabálás ment akár ok nélkül is.Ezzel az erővel kutyát is vehettek volna mert azzal is kb annyit kell foglalkozni
jún. 2. 21:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom azokat, akik így nőnek fel…

Tudom, nem ez a válasz a kérdésre, de kitartást nektek.

jún. 2. 22:30
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

30 felett, amikor elmentem pszcihológushoz.

Anyám az a típus aki mesterien manipulál és mivel egész életemben ezt csinálta, nehezen jöttem rá, hogy ez nem normális.

Keresi azokat a szerepeket amikben mint jótékony, gondoskodó alak jelenik meg, de az egész egy ego trip.

Szereti ha van közönsége, különösen ha ezek általa idolizált emberek.

Szeret intellektuálisabbnak hatni mint ami, kioktatni másokat. Még akkor is, ha nem tud a témáról sokat, vagy egyáltalán semmit.

El tudja játszani a szeretetet, de csak felszínesen, és csak akkor amikor neki ez kedvez.

Sokszor mondd teljesen váratlanul durván bántó, undorító dolgokat, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne és nem érti mi a baj ezzel. Nem tudom eldönteni, hogy hiányzik az empátia vagy direkt élvezi-e ezt.

Egyrészt valahogy mindig rátapint az emberek elevenjére, másrészt meg mindig akkor rúg beléd verbálisan amikor már amúgy is padlón vagy és már védekezni sincs erőd.

Emiatt egyébként már ki is rúgták valahonnan, szóval nem csak a mi kapcsolatunk ilyen, hanem alapból ez a személyisége. És nem egy buta ember, szóval racionálisan tuti tudja, hogy nagyon bántó az amiket mond.

Illetve nem lehet rá számítani privátban. Amíg van közönség, addig előadja magát mint gondoskodó jó szamaritánus.

Aztán abban a pillanatban, hogy kettesben maradsz vele, és ki vagy szolgáltatva neki, bedobja a törölközőt.

Minden az ő érzelmei, ízlése és érdeklődési köre szerint van a családban. Ez nincs kimondva, de ha kicsit távolabbról szemléled, nagyon látszik.

A 30+os testvéreim még úgy öltöznek, ahogy az anyám szerint ízléses. Véletlen pont egyezik az ízlésük.

Véletlen pont mindenki oda akar menni, és pont addig maradni valahol, mint a anyám.

Ha neki jó kedve van, akkor senki nem lehet szomorú. Ha ideges, mindenki hallgasson, ne egyen, ne szuszogjon, ne tébláboljon.

Nem kiabál, nem ütött soha meg, inkább csak nem beszél hozzád. Meg ellened fordít mindenkit, mindig van valami sztori, vagy a semmin kaptad fel a vizet, vagy beképzelt vagy, vagy hálátlan.

Sajnos ilyen szektát épített maga köré, és ezzel tudatosan sakkozik.

jún. 2. 22:46
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

Bár már régebb óta voltak észrevételek, de végérvényesen 29 éves koromban nyert bizonyítást, hogy az én anyám egy olyan mocsok nőszemély, mint amilyen az "Amitől félünk" (rendezte: Ari Aster) című filmben van bemutatva.

Eddigre már teljesen széthullott az életem és a karrierem, és amikor teljesen tönkremenve újra fel akartam állni a problémákból, akkor gúnyolt ki nyíltan a mocsok, áruló, férj és családgyilkos pokolkvrva!

jún. 2. 22:47
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

5-6 évesen.

Mamáméknál mindig rosszakat mondtak rám az ottani rokonok. Városi buhzee gyerek, minek hozták ide, már megint itt van..hülye, semmihez se ért, nem csinál semmit, miért néz (b+ rajzolnom nem lehetett! Csak nézhettem ki a fejemből, talán ki kellett volna szúrnom a szemeimet is)

Elmondtam anyámnak hogy mi van, nem akarok ide jönni többet, ne hagyjon itt, ő is lehülyézett, ne hazudjak ilyet az anyjáékról. Ha a szeme láttára csinálták, akkor se mondott semmit. Az ottani kölyköknek vett édességet, nekem nem. A barátnői kölykeit mekibe vitte, én kint vártam/ha bementem velük akkor nem rendelt nekem semmit. Ha volt otthon chips vagy csoki - NE NYÚLJJJ HOZZÁ! Azt xy-nak vettem.

Idegenek gyerekeit jobban kényeztette.

Sose kaptam dícséretet se, de mások gyerekeit istenítette. Ha nyertem valami versenyen, akkor se mondott semmit, nem dicsekedett mint ahogy más szülők szoktak.

Mindig csak panaszkodott rám, ha valamit nem is én követtem el, akkor is úgy adta elő hogy én csináltam (pl dugulást csinált nálunk a wcben egy barátnője - én tettem. Az összes szomszédnak elsírta milyen gheci vagyok)

Már 5-6 évesen éreztem, hogy nem szeret ebben a családban senki sem. A szomszéd alkesz faszi többet foglalkozott velem, mint bármelyik rokonom. Ő kertészkedett, galambjai voltak, átmentem és "segíthettem" neki. Biciklizni is ő tanított meg. Nagyon szerettem. Sajnos elköltöztünk, utána nem sokat láttam. Utána nem nagyon volt olyan ember az életemben, akitől szeretetet kaptam, csak 24 éves koromtól a párom.

jún. 3. 07:48
 6/12 Metionin ***** válasza:
100%
Olyan szempontból az iskolába kezdtem kapiskálni, hogy láttam hogy más gyereket akkor is szeretnek ha "rossz" = hármast visz haza, hangos, nem házimunkázik, tönkretesz valamit, egyszóval olyan dolgokat csinál, miért nekem verés, ordibálás, csenddel verés járt. Sokáig azt hittem, hogy a szeretet az úgy működik hogy ha a szülő elégedett veled, tehát "jó" vagy, akkor nem kapsz tehát szeretnek. Aztán ahogy idősebb lettem, láttam hogy másoknál nem így van és nem azon múlik hogy mit teljesít a gyerek, hanem alapból van szeretet. Elkezdtem átértékelni azt amit addig szeretetnek hittem és rájöttem, hogy az egész csak az eredményeimnek szólt, a kitűnő bizi, a versenyek, a dicsekvés hogy velem soha semmi gond nincs, mert első szóra csinálok mindent. Ez anyám részéről. Apámmal kapcsolatban a mai napig nem tudok dönteni, neki sosem voltak ilyen elvárásai, sosem ütött de kb. leszarta mi van velem és sosem védett volna meg ha anyám bántott. Kb. úgy kezelt hogy én anyám "cucca" vagyok és ő teljesen kívül maradt ezen.
jún. 3. 10:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kb kisiskolásként tűnt fel.
jún. 3. 10:19
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
7 évesen jöttem rá hogy a szüleim utálnak és gyülőlek! És hogy miből jöttem rá? Abból hogy 7 évesen be adtak az internátusba!
jún. 3. 11:04
 9/12 MTamas2 ***** válasza:
100%
Mindig is volt egy ilyen érzésem.
jún. 3. 12:43
 10/12 anonim ***** válasza:
40%

8

Ez melyik országban történt?

jún. 3. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mihez kezdjek anyám féltékenységével?

Anyám nagyon féltékeny rám, de mérgező ember is nagyon. Hetvenen felül van, de még mindig féltékeny rám. Meg akartam ismerkedni egy pasival, de nem hagyta, mert egyből irigység támadt fel benne. Én negyven éves vagyok. Anyám eldöntötte hogy én nem kellek annak a...

Az ilyen szülőkkel érdemes megszakítani a kapcsolatot?

Érettségi után nem voltak hajlandóak eltartani a szüleim, pedig egyetemre szerettem volna menni, erre közölték velem majd finnanszírozzam saját magamnak, bár apám már 16 éves koromban azt mondta, alig várja dolgozni menjek, gyereknek a tanulást meg rám erőltették, de...

Az milyen már, hogy az összes költség 75%-át fizetem és le vagyok teremtve, mert a szokásos 16kWh/hét helyett 18kWh/hét villany fogyott?

Összes költség: kaja, higiéniai termékek, vegyi áruk (pl mosópor), általános tisztálkodási szerek, takarmány, számlák Magam állom a ruháim, banki költségeket, higiéniai cuccokat, utazási költséget.... Nem iszom, nem dohányzom, nem járok szórakozni.

Mit tennétek a helyemben ha anyukátok így bully-ingolna?

Olyan "problémám" van, hogy anyukám egyfolytában piszkál. A fősikola kezdete óta gyakorlatilag folyamatosan bánt és utálkozik, egy mozdulatomat nem tudja elfogadni, egyszerűen képtelen megbirkózni azzal a ténnyel hogy nem vagyok kisgyermek és én is nővé váltam. Már...

Mi okozhatja ezt a szülői viselkedést?

Kisgyerekkorom óta az apám állandóan kétségeket ébreszt bennem, most lesz új munkahelyem, pár nap alatt 3 okot hozott fel miért nem lesz jó. (egy olyan volt, hogy lehet 5 nap múlva kirúgnak) Alapból nagyon szorongó típus vagyok, ez pedig ront a helyzeten. Iszonyú...

Más családokban mennyire van meg valójában ez a harmonikus, összetartó légkör?

Egyre többet agyalok ezen, mert sokszor megtévesztő amit látunk és ami a felszín alatt rejlik. Biztos sok a különbség, viszont a sajátom úgy tűnik eléggé rendhagyó ami a családot illeti. Az anyám úgy fogalmaz sokszor "csak a legszükségesebbet" beszéli meg az apámmal,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!