Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van olyan szülő, aki...

Miért van olyan szülő, aki nem akarja, hogy a gyereke anyagilag önálló, független legyen?

Figyelt kérdés
Mintha totális kontroll alatt akarná tartani. Nem engedni, hogy annyi pénzt gyűjtsön, amivel anyagilag stabil lábakon állna. Én nem nagyon tudok más szót mondani az ilyenre szülőre, mint hogy gonosz.

jún. 3. 20:40
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Nem adja meg a feltételeket se hozzá, hogy az a gyerek önállóan megálljon a lábán.
jún. 3. 20:42
 2/23 A kérdező kommentje:
Komolyan legszívesebben vonat alá mennék.
jún. 3. 20:42
 3/23 anonim ***** válasza:
61%
Tehát nagykorú vagy?
jún. 3. 20:46
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted, hogy nem engedi, hogy pénzt gyűjtsél? Dolgozol? Mit csinálsz a fizetéseddel? És mennyi az?
jún. 3. 20:57
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert egy önző szarember. Lehet, hogy meglepő, de szülők között is van becstelen, szarember, és bizony sokan nem alkalmasak szülőnek, és csak nyomorítják a gyermekük életét. Ez esetben azt tudja tenni a felnövő gyermek, hogy amint teheti, elköltözik, kialakítja a saját életét, és leredukálja a kapcsolatot a szülővel. Ha meg az a kifogása, hogy nincs pénze albérlet kaucióra, ma is olvastam, hogy bizonyos esetekben ad az állam 300 ezer Ft-ot annak, aki elmegy albérletbe, és van munkaszerződése.
jún. 3. 21:38
 6/23 A kérdező kommentje:
De ÖNGYILKOS leszek!!
jún. 3. 21:41
 7/23 A kérdező kommentje:
Miért akarja egy szülő folyamatosan anyagi függésben tartani a gyerekét? Ez mire jó? Közben meg lelkileg is taposta már eleget..
jún. 3. 21:48
 8/23 anonim ***** válasza:
64%
Ne azon nyafogj, hogy mért olyan, hanem válaszolj a kérdésre! Mennyit keresel, és mit csinálsz a pénzeddel? Senkinek nincs joga elvenni a pénzedet.
jún. 3. 21:59
 9/23 A kérdező kommentje:
8# Hol írtam olyat, hogy elveszi a pénzemet? Azt írtam, hogy anyagi függésben tart. És ezt konzerválja. És végtelenül cinikus.
jún. 3. 22:00
 10/23 A kérdező kommentje:
Nem is tekint emgem személyként, hanem mint egy tárgy. 0 önbecsülésem lett miatta, nem ad nekem szabad döntést semmiben. Meg akarok dögleni!
jún. 3. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

„Milyen a kapcsolatotok azokkal a szülőkkel, akik anyagilag segítenek, de érzelmileg nem tudnak támogatni?”

Azoktól kérdezem ezt főleg akiknek ilyen szülei vannak: segít mindenbe, anyagilag támogat, ott van amikor szükséged van rá kivéve akkor ha lelkileg/érzelmileg kell támogatni. Amikor lelkileg mély ponton vagy, nem hogy nem segít hanem még téged hibaztat, vagy pont akkor...

Nem vagyok hajlandó segíteni a szüleimen anyagilag, ezért most tényleg én lennék a rossz?

Az egész rokonság engem szid, és ha az utcán találkozunk akkor is japom a beszólásokat. Mindketten a 70-es éveikben járnak, én külön élek. És most kértek volna tőlem 150 ezer forintot hogy ki tudják fizetni a számlákat és ki tudják váltani a gyógyszereiket amit én...

Ha én egyedül, a szüleim lakásában lakom, de a szüleimnek nem megy olyan jól anyagilag, akkor úgy illik, hogy én zokszó nélkül támogatom őket?

Néha kérnek pénzt tőlem, akkor szoktam adni. Ha pedig valamiért nem akarok, akkor mindig azt hozzák fel, hogy úgyis az ő lakásukban lakom ingyen. Szóval nemet nem mondhatok sosem, ha kérnek. Nem együtt lakunk, ők másik városban laknak.

Segítenem kéne a szüleimet anyagilag?

19 éves vagyok 5. éves technikumi tanuló informatika szakon. A szüleim külön élnek és így a testvéremmel édesanyámnál lakunk. Anyagilag nagyon nehezen jövünk ki, az albérlet árának emelésének hatására leginkább semennyire. Havonta legalább még 100.000ft kéne ahhoz hogy...

Melyik a normális eset, ha a szülő támogatja a gyerekeit(anyagilag) vagy ha pénzt kér anélkül hogy visszaadná?

Nekem nagyon odaadó szüleim vannak, mindig is spóroltak hogy mindent megadjanak testvéreimnek és nekem. Amióta nyugdíjasok lettek többször volt hogy 500.000-1.000.000 ft-ot szétosztottak közöttünk (3 testvér) és hiába próbáltam nekik viszonozni nem engedik. Páromtól a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!