Miért kell anyámnak úgy tennie, mintha nagy ügy lenne, hogy később értem haza a "megbeszéltnél" és nem írtam neki üzenetet?
Megjegyzem hétköznap, fényes nappal. A múlt héten történt, hogy elugrottam az egyik egy órányira lévő városba, mert valami elfogyott, ami falun nem beszerezhető, úgyis szabadnapom volt, mert lemondták a műszakom. Anyámmal ezzel kapcsolatban nem volt megbeszélt időpont, hogy na ekkorra jöjjek haza, csak szimplán annyit javasolt, hogy ha úgyis besétálok a városközpontba, akkor ő a helyembe nem sétálna vissza a vasútra, mert a buszmegállóból a vonathoz képest fél óra eltéréssel úgyis megy busz, ami megáll ott, ahol lakunk. Én meg erre rámondtam, hogy ja, én is így gondoltam. A busszal amúgy kb dél környékén értem volna haza. Viszont a reggeli vonat késett fél órát, meg a városban random összefutottam egy ismerősömmel, eldumáltuk az időt, szóval lekéstem a buszt. Így a tervezettnél később, délután fél kettőre értem haza.
Én erről nem írtam Messenger üzenetet anyámnak, mert én úgy tudtam, hogy dolgozik, munka közben úgysem tudja megnézni, az SMS-t meg nem tartottam indokoltnak, mert amúgy minek, meg amúgy is pazarlásnak tartja az SMS küldést (más esetben abból volt a kiakadás, hogy minek küldtem SMS-t ilyen jelentéktelen dologról). Ő ha dolgozik fél négyre van itthon, fél öt előtt nem nézi az üzeneteit, de délután fél négy-fél öt körül se túl releváns az az üzenet, hogy kettőre érek haza. Úgy voltam vele, hogy majd elmesélem, hogy mi volt.
Csakhogy ő aznap nem munkában volt, hanem ügyet intézni, szóval hamarabb ért haza, mint szokott. Ő meg azt sejtette, hogy addigra én már otthon leszek, csak ugye nem voltam, mert nem jöttem azzal a busszal, amivel terveztem. Én nem tudtam, hogy aznap benne van a pakliban, hogy a szokásostól eltérő időpontban jön haza, mert előzetesen nem említette, mint ahogy egyébként soha.
Szóval nagy békésen megyek haza, erre anyám otthon van. És akkor nekiáll veszekedni velem, hogy miért nem szóltam neki erről, titkolok valamit, és biztos úgy gondoltam, hogy megtehetem, hogy nem szólok arról, hogy másfél órával később megyek, meg hát ő halálra aggódta magát. Nem tudom miért olyan nagy ügy ez. Abban a városban középsuli alatt öt évig voltam kollégista még középiskolás évek alatt, ergo nem idegen hely. Fényes nappal volt, és csak másfél órával később értem haza, ami konkrétan a legközelebbi járat ahhoz képest, mint ami tervben volt. Meg azt feltételeztem, hogy dolgozik, ergo úgyis hamarabb találkozunk, mint hogy olvassa az üzenetem. Mondjuk nagy aggódásában még véletlenül sem hívott fel, vagy írt volna üzenetet.

válasza:

válasza:Először azt hittem 14 vagy, vagy ilyesmi.
Szerintem is inkább olyasmi lehet,hogy nem kérdezted meg,hogy hozzál e neki is valamit ha már kijutsz a faluból.

válasza:Én is annak a híve vagyok alapból, hogy ha valami nem a megbeszéltek szerint alakul, akkor illik szólni, DE egyrészt itt nem igazán nevezném ezt megbeszélésnek, másrészt ha valóban aggódott volna, akkor keres...
Annyival zárnám le, hogy legközelebb, mielőtt "halálra aggódja magát", eresszen meg egy hívást vagy egy üzit, és minden meg van oldva.

válasza:Általában egy normális ember: Szia, hazajöttem és nem tálaltalak otton. Merre vagy?
Anyád: Megvárja míg hazamész és elkezd panaszkodni.

válasza:Túl vagy féltve, velem is így viselkedett anyám amikor motorozni kezdtem, évekig hallgattam hogy lassan menj, ha órákig oda voltam kérte hogy csörgessem meg nem kell hívjam, csak tudja hogy élek-e.
Amikor motorbaleset volt a környéken, és erről olvasott mindig többször próbált hívni, ha nem reagáltam rá csak később, akkor ordított velem, meg hogy ezzel a f____ggal fogom kikészíteni hogy állandóan rettegni kelljen mikor nyírnak ki, vagy mikor megyek széjjel 200al.
Akkor még nem tudtam elköltözni, így ebből mindig vita volt, és mondta hogy leszarja már mit csinálok ha nincs eszem, miért nem elég az autó.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kötelező legyen nekem majd azért a pénzért több hónapon keresztül dolgozni anélkül hogy felmondhatnék. Tehát ezért akarom hazavinni előbb a szerződést - amit a munkaügy ad - és utánna aláírni; hogy otthon nyugodtan átolvashassam a kisbetűs részeket is. Ciki lenne...
Hogy nagyon ragaszkodo vagyok,es aggodo. Minden percben vagy 15 percben irunk egymasnak. Meg azt is leirjuk ki mikor megy reggelizni,ebedelni, vagy vacsorazni. Mindenrol tud a baratom es en is, hogy mit mikor csinal vagy ahova megy. Nagyon őszinte a barátom és én is az...
Kicsit fel akarom bosszantani... Kellene frappáns szöveg. 😃 Tudtok segíteni?
Én nem várom, hogy mindig ugyanakkora jöjjön haza, csak örülnék vagy legalábbis jól esne ha legalább szólna, hogy nem jön ... Mert akkor nem várom haza, vagy nem aggódok vagy csak szimplán megtisztelne azzal, hogy nem néz hülyének. Házasok vagyunk, van egy pici...
Aférjemel megbeszéltük hogy ünnepelünk erre megint nemjött haza akkor mikor meg volt beszélve, és mindig van magyarázat hogy mi az a fontos amit el kell intézni!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!