Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell anyámnak úgy...

Miért kell anyámnak úgy tennie, mintha nagy ügy lenne, hogy később értem haza a "megbeszéltnél" és nem írtam neki üzenetet?

Figyelt kérdés

Megjegyzem hétköznap, fényes nappal. A múlt héten történt, hogy elugrottam az egyik egy órányira lévő városba, mert valami elfogyott, ami falun nem beszerezhető, úgyis szabadnapom volt, mert lemondták a műszakom. Anyámmal ezzel kapcsolatban nem volt megbeszélt időpont, hogy na ekkorra jöjjek haza, csak szimplán annyit javasolt, hogy ha úgyis besétálok a városközpontba, akkor ő a helyembe nem sétálna vissza a vasútra, mert a buszmegállóból a vonathoz képest fél óra eltéréssel úgyis megy busz, ami megáll ott, ahol lakunk. Én meg erre rámondtam, hogy ja, én is így gondoltam. A busszal amúgy kb dél környékén értem volna haza. Viszont a reggeli vonat késett fél órát, meg a városban random összefutottam egy ismerősömmel, eldumáltuk az időt, szóval lekéstem a buszt. Így a tervezettnél később, délután fél kettőre értem haza.

Én erről nem írtam Messenger üzenetet anyámnak, mert én úgy tudtam, hogy dolgozik, munka közben úgysem tudja megnézni, az SMS-t meg nem tartottam indokoltnak, mert amúgy minek, meg amúgy is pazarlásnak tartja az SMS küldést (más esetben abból volt a kiakadás, hogy minek küldtem SMS-t ilyen jelentéktelen dologról). Ő ha dolgozik fél négyre van itthon, fél öt előtt nem nézi az üzeneteit, de délután fél négy-fél öt körül se túl releváns az az üzenet, hogy kettőre érek haza. Úgy voltam vele, hogy majd elmesélem, hogy mi volt.

Csakhogy ő aznap nem munkában volt, hanem ügyet intézni, szóval hamarabb ért haza, mint szokott. Ő meg azt sejtette, hogy addigra én már otthon leszek, csak ugye nem voltam, mert nem jöttem azzal a busszal, amivel terveztem. Én nem tudtam, hogy aznap benne van a pakliban, hogy a szokásostól eltérő időpontban jön haza, mert előzetesen nem említette, mint ahogy egyébként soha.

Szóval nagy békésen megyek haza, erre anyám otthon van. És akkor nekiáll veszekedni velem, hogy miért nem szóltam neki erről, titkolok valamit, és biztos úgy gondoltam, hogy megtehetem, hogy nem szólok arról, hogy másfél órával később megyek, meg hát ő halálra aggódta magát. Nem tudom miért olyan nagy ügy ez. Abban a városban középsuli alatt öt évig voltam kollégista még középiskolás évek alatt, ergo nem idegen hely. Fényes nappal volt, és csak másfél órával később értem haza, ami konkrétan a legközelebbi járat ahhoz képest, mint ami tervben volt. Meg azt feltételeztem, hogy dolgozik, ergo úgyis hamarabb találkozunk, mint hogy olvassa az üzenetem. Mondjuk nagy aggódásában még véletlenül sem hívott fel, vagy írt volna üzenetet.

júl. 6. 15:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Anyádat lehet, hogy valami más bántja és csak a feszültségét vezette le rajtad. Deritsd ki, hogy mi bántja valójában.
júl. 6. 15:29
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

Először azt hittem 14 vagy, vagy ilyesmi.

Szerintem is inkább olyasmi lehet,hogy nem kérdezted meg,hogy hozzál e neki is valamit ha már kijutsz a faluból.

júl. 6. 15:47
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is annak a híve vagyok alapból, hogy ha valami nem a megbeszéltek szerint alakul, akkor illik szólni, DE egyrészt itt nem igazán nevezném ezt megbeszélésnek, másrészt ha valóban aggódott volna, akkor keres...

Annyival zárnám le, hogy legközelebb, mielőtt "halálra aggódja magát", eresszen meg egy hívást vagy egy üzit, és minden meg van oldva.

júl. 6. 17:27
 4/16 babyboom567 ***** válasza:
100%
Anyád életképtelen, hogy nem tudott felhívni az aggódás helyett.
júl. 6. 17:46
 5/16 anonim válasza:
100%

Általában egy normális ember: Szia, hazajöttem és nem tálaltalak otton. Merre vagy?

Anyád: Megvárja míg hazamész és elkezd panaszkodni.

júl. 6. 17:49
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Túl vagy féltve, velem is így viselkedett anyám amikor motorozni kezdtem, évekig hallgattam hogy lassan menj, ha órákig oda voltam kérte hogy csörgessem meg nem kell hívjam, csak tudja hogy élek-e.

Amikor motorbaleset volt a környéken, és erről olvasott mindig többször próbált hívni, ha nem reagáltam rá csak később, akkor ordított velem, meg hogy ezzel a f____ggal fogom kikészíteni hogy állandóan rettegni kelljen mikor nyírnak ki, vagy mikor megyek széjjel 200al.

Akkor még nem tudtam elköltözni, így ebből mindig vita volt, és mondta hogy leszarja már mit csinálok ha nincs eszem, miért nem elég az autó.

júl. 6. 21:00
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyuci elfelejtette, hogy felnőttél. Ideje költözni, mert a fejedre nő. Szorongó.
júl. 6. 21:17
 8/16 anonim ***** válasza:
18%
Kérdező, nem tudsz szállást kilobbizni a melóhelyedtől, hogy kicsit önállósodj érzelmileg és megtanuld leszarni anyád hisztijeit? Ha egyedül akarsz meghalni pár nélkül, akkor természetesen nem szóltam...
júl. 6. 22:15
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az a baj, hogy nem azzal a menetrend szerinti járattal mentél, ami meg volt beszélve. Emlékszem, hogy semmi gond nem volt, ha otthon, Bp-en elmentem valahová, és később értem haza. De ha nem a megbeszélt vonattal érkeztem, akkor már kétségbeestek, hogy valami baj lehet! Igaz, akkor még nem volt mobil telefon, meg más sem.
júl. 6. 22:45
 10/16 anonim válasza:
100%
Ha jól gondolom a kérdező már rég elmúlt 18, mivel írta, hogy már befejezett egy 5 éves középiskolát. Ergó, eleve nem értem az édesanyuka egy 20 év körüli gyerekének miért akarja megszabni, hogy hol és merre jár, mikor ennyi idősen akár már külön életet is élhetne. A másikmpedig, amit már előttem is írtak, hogy ha annyira aggódik, akkor miért nem csörög rád ő, vagy küld egy üzenetet. Meg szerintem ezt annyival is el lehetett volna intézni, hogy "legközelebb ha késel légyszi hívjj fel, vagy írj, akkor is ha dolgozom, hogy ne forduljon ez mégegyszer elő". Itt szerintem is inkább arról van szó, hogy az anyuka a felnőtt gyerejét még mindig irányítani akarja, mert nem tudja elfogadni, hogy felnőtt vagy, már nem nagyon szólhatna bele az életedbe, és hogy külön, saját életed van. Ha egy 14-15 évesről van szó az érthető, de ebben az esetben tényleg teljesen indokolatlan volt a vita. De ha mondjuk később ér haza a kérdező a munkából, mert valami közbejöttnés tovább kell maradni, és nem is tud efelől jelezni, akkor is ugyan ezt műveli a szülő? Számomra ez teljesen felfoghatatlan.
júl. 6. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Munkaszerződést haza lehet vinni mielőtt aláírom ? A következő esetben: a munkaügy adja a munkaszerződést, hogy olcsóbb legyen a bejelentés, nagyon...

Kötelező legyen nekem majd azért a pénzért több hónapon keresztül dolgozni anélkül hogy felmondhatnék. Tehát ezért akarom hazavinni előbb a szerződést - amit a munkaügy ad - és utánna aláírni; hogy otthon nyugodtan átolvashassam a kisbetűs részeket is. Ciki lenne...

18 vagyok, a baratom pedig 21 lesz. Lassan 3 eve leszunk egyutt. Viszont amit nem értek az az, hogy 1 hete volt nálam. Amikor hazament,...

Hogy nagyon ragaszkodo vagyok,es aggodo. Minden percben vagy 15 percben irunk egymasnak. Meg azt is leirjuk ki mikor megy reggelizni,ebedelni, vagy vacsorazni. Mindenrol tud a baratom es en is, hogy mit mikor csinal vagy ahova megy. Nagyon őszinte a barátom és én is az...

Ti megharagudnátok a Párotokra ha többedik alkalommal fordulna elő, hogy megbeszéltek egy időpontot, hogy mikorra jön haza és Ő mégis anélkül, hogy...

Én nem várom, hogy mindig ugyanakkora jöjjön haza, csak örülnék vagy legalábbis jól esne ha legalább szólna, hogy nem jön ... Mert akkor nem várom haza, vagy nem aggódok vagy csak szimplán megtisztelne azzal, hogy nem néz hülyének. Házasok vagyunk, van egy pici...

Hogy telt/telik a születésnapotok?

Aférjemel megbeszéltük hogy ünnepelünk erre megint nemjött haza akkor mikor meg volt beszélve, és mindig van magyarázat hogy mi az a fontos amit el kell intézni!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!