Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most őszintén, miért fizetnek...

Most őszintén, miért fizetnek be sokan buszos utazásra ami több mint egy napig tart, mikor még anyagilag sem jönnek ki jobban, sőt?

Figyelt kérdés

Életemben kétszer voltam így, még kamaszként Görögországban

Anyamek nézték ki katalógusból

Akkor még nem utaztam, azt hittem hogy biztos sokkal olcsóbb

Ez már 18-15 éve volt

De ma már Görögországba egy Wizzair jegy fillérekbe kerül és 2 óra alatt kint vagy, nem kell több mint egy napig szenvedni egy buszon

Mikor odaértünk olyan voltam mint egy mosott szaros felmosórongy... már elnézést

Anyámék múlt héten utaztak el megint így megint Görögországba, gondolom megint sartiba, vagy vmilyen más prolibb részre...

Mivel az anyám is nagyon csóró családból jön, meg egész életében havi 300-ért dolgozott, meg a palija is csóró és az anyjánál lakik, ez így beléjük van építve hogy a repülő eszükbe sem jut, hanem képesek egy napig rohadni egy buszon mert az biztos olcsóbb?

Én nem, nem fél a repulestol az anyám, mert vittem már el Párizsba és semmi baja nem volt, sőt élvezte hogy repülhet...

Hogy képesek az emberek busszal menni ennyire messze?

júl. 8. 11:29
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
88%

Azért a fillérekbe kerül, meg a két óra alatt kint vagy egy kicsit túlzás. A repülőtérre ki kell jutni indulás előtt 2órával, (nagyon minimum 1),meg ha mondjuk Pécsről mész akkor az kb még 3óra, a kinti repülőtérről is be kell jutni a településre, szálláhelyre. Ez még mindig jobb, mint a busz, de azért nem 2 óra. Buszon sokkal több dolgot tudsz vinni, ha a repülőre poggyászokat viszel, akkor könnyen elszalad az ár, illetve ha olcsó jegyet veszel, az időpontok is korlátozttak. Repülő indulása módosulhat, akkor neked kell a szállást valahogy elintézni, meg ilyenek.

Vannak akik félnek a repüléstől, esetleg a buszos utazástól azt várják, hogy útközben is nézelődnek, az is élmény. Én egyszer voltam Velencében busszal, többet nem megyek.

júl. 8. 11:40
 2/41 anonim ***** válasza:
93%
Sokan félnek a repüléstől vagy soha nem repültek még és nem tudják mit hogy kell. Sok ilyen ismerős van.
júl. 8. 11:52
 3/41 igazadvan ***** válasza:
79%
Én csak azt nem értem, hogy ezt miért nem velük beszéled meg.
júl. 8. 11:58
 4/41 anonim ***** válasza:
16%

Azért mert nincs mindenkinek autója vagy nincs olyan műszaki állapotban.

Nincs vele semmi gond.

júl. 8. 12:55
 5/41 anonim válasza:
89%
Katalógusból nézték ki, tehát irodával mennek. Ott pedig igen is nagy árkülönbségek a buszos és repülös utazások között. Ahelyett, hogy ilyen jó gyerek módján nyilvánosan leprolizod a szüleideit, mi lenne ha segítenél mondjuk nekik repjegyet és szállást foglalni, és akkor nem kéne a buszon nyomorigniuk...?
júl. 8. 13:18
 6/41 anonim ***** válasza:
91%
Miért gondolod, hogy anyadnak úgy kellene élnie meg gondolkodnia, ahogy TE jónak látod?
júl. 8. 13:18
 7/41 anonim ***** válasza:
93%
Mert van akinek az utazás azt jelenti, hogy az utat is élvezi, nem csak a célpontot. Pl én nem Magyarországon lakom, ha anyamhoz utazom, akkor a gyorsaság számít, mert a cél az, hogy vele töltsem az időt, így repülök, ha a férjemmel utazom, akkor vonattal megyünk, az utazás maga is az élmény része, nem csak egy legyünk túl rajta gyorsan esemény.
júl. 8. 13:48
 8/41 anonim válasza:
93%
Nekem Prága vagy Székelyföld a határeset, annál közelebbre autó/busz/vonat, annál messzebbre repülő. Viszont én kifejezetten szeretek repülni, és meg is engedhetem magamnak, míg van, aki fél a repüléstől, vagy spórolni akar (bőröndökkel már drágább a repülő, mint a busz).
júl. 8. 14:15
 9/41 anonim ***** válasza:
89%
NEKEM nem lenne gyorsabb repülövel, mint busszal, cserébe a busz kb fele annyiba kerül. Ezen kívül éjjel buszozok, végigalszom az utat, nem vesztek idöt vele.
júl. 8. 14:43
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Azt is tegyük hozzá, hogy 18 évvel ezelőtt valóban sokkal drágább volt a repülés, mint bármelyik másik közlekedési mód.

A 2000-es években kezdett számottevően csökkenni az ára

júl. 8. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Miért hazudják azt sokan, hogy 2010 előtt anyagilag padlón voltak, de utána teljesen rendbe jöttek?

Ez nem egy kormánytól függ, ennek világpolitikai, világpiaci okai vannak.

Miért nem hajlandóak sokan akkor sem lemondani az autóról, ha nem létszükséglet és megterhelő is nekik anyagilag? Ennyire lustak?

Mind látjuk, hogy elszálltak az árak, szóval mindent összeszámolva, hónapra lebontva azért baromi draga lett kocsit fenntartani. Egyrészt meg kell venni, lecserélni (ez legyen havi 45 ezer, amit félre kellene folyamatosan tenni rá), szerelés (havi 20), tankolás (havi...

Igaz hogy a kezességgel nagyon vigyázni kell?Hallotam hogy sokan emiatt nagyon megszorultak anyagilag,majdhogynem utcára kerültek emiatt?

A testvérem aki szeret lehúzni,ő követeli tőlem hogy legyek a kezese,én nem fogok neki semmit aláírni,ti hogy gondoljátok?

Sokan vannak akiket senki nem tàmogat anyagilag az egyetemen? Működik így ez az èletforma?

Rám elég furàn néznek.Mintha alap lenne,hogy a szüleim eltartanak.Az ismerettsègi körömben is mindenkinek van valami hátszele.Az én családom természetesnek veszi,hogy felnőtt ember vagyok, tartsam el magam,illetve,még ők szoktak kérni kis alamizsna pènzt.Eddig dolgoztam,most nem tudom mi lesz. 21L

Mit akarnak itt sokan a puncson, amikor nem is állnak úgy anyagilag?

Puncs így, puncs úgy, milliószor látom itt ezt a kérdést. Az ide írogató ismerkedési problémákkal küzdő pasik többsége elég csóró, miért foglalkoznak akkor ennyit ezzel az oldallal?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!