Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok kezdeni a felnőtt...

Mit tudok kezdeni a felnőtt apámmal? Van erre megoldás?

Figyelt kérdés

Az apámnak depressziója van, évek óta pszichiátriai kezelt. azt hagyjuk is milyen apa. Ami mégjobban aggasztó, hogy van 4 ingatlanunk, ebből egyben laknak, a másik kettőt pedig sikerült szemétteleppé alakítania. Konkrétan ráillik a hording disorder. A házakat kilehetne adni, és én végignézem hogy tönkrementek a házak, miközben egyetemen önerőből szenvedek…

A hàzakba mindent összegyűjtögetett, a két házunk közötti udvaron alig lehet járni. Felesleges dolgok, sőt van egy szobánk ami szintén tele van lomokkal.

Huszonéves vagyok, lehet ezzel mit kezdeni? anyám már belefáradt könyörögni neki, de elég egyszer hogy valami tüzet kap a sok szeméttől és leég minden. Apám minden érdemi értéket tönkretett. Hiába mondja neki xy nem ér semmit.

További bántást arrol hogy mekkora gyökér az apám, nem kérek: tudok róla. Az ingatlanok értékét is tönkretette és nem tudom tudom e menteni a helyzetet mert képesek nyugdíjból nyomorogni ingatlan kiadás helyett. Apám minden felujítást megtudna csinálna egy keze.

júl. 8. 14:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
51%
Semmit nem kell vele kezdened, az ő dolga, hogy mit csinal a saját ingatlanaival. Amíg él, az az ő vagyona. Ha annyira xar ember, anyád mar rég elválhatott volna tőle.
júl. 8. 14:34
 2/36 A kérdező kommentje:
Ja csak ha leég a házuk az lehet az én problémám is
júl. 8. 14:37
 3/36 anonim ***** válasza:
68%

A lényeges kérdést nem említetted, ki a házaz tulajdonosa? Ha anyád is, akkor neki jogában áll a szemetet elszállíttatni, ha máskor nem, amikor apád a pszichiátrián van.

Egyebet nem tehetsz, kiadni nincs jogod, de legalább nem veszélyes a dolog. (Mellesleg miért égne le egy ház attól, hogy tele van kacatokkal?)

júl. 8. 14:51
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te neveden van egyik ingatlan se, nem tudsz egyikkel se kezdeni semmit.

A szeméttel telehordott két lelakott ingatlan egyébként se kiadható állapotban van.

Mentális beteg apád nyilván nem fog nekilatni felújítani az ingatlanokat, pláne, hogy az anyag költségre se lenne pénze.

júl. 8. 14:58
 5/36 A kérdező kommentje:
Sajna nagyon is van penze. Ez a legborzasztobb benne. Nagyon sok felretett penze volt, dolgozott es vallalkozo volt. Most lett nyugdijas
júl. 8. 15:00
 6/36 anonim ***** válasza:
52%
Ha nagyon is van pénze, akkor egyszerűbb lenne közvetlenül téged támogatni belőle, mint 20-30 milliót rakolteni a két lakás felújítására, majd kiadni a lakásokat.
júl. 8. 15:06
 7/36 anonim ***** válasza:
59%

"Ja csak ha leég a házuk az lehet az én problémám is"

Miert? Mert annyival kevesebb az örökség? Azt írtad, a lakatlan hazakban szeméttelepek.

júl. 8. 15:30
 8/36 anonim ***** válasza:
11%

6

Nem akarja támogatni egyáltalán, ez a kérdező problémája. Inann nézve szeretné, ha valahogy el tudná venni aputól az ingatlanokat

júl. 8. 15:31
 9/36 A kérdező kommentje:

Nem, hanem latom hogy pszichiatriai problemaja van, amivel nem kezd semmit. Az volt a kerdes en mit tudok vele kezdeni?

Nem csak ez a baja, hanem gyogyszereket is szed es a leepulese ebben is megnyilvanul. Teged nem zavarna ha masnak hazat vesznek te meg evek ota onerobol probalsz tulelni a diakeveidben? Vagy az nem zavarna ha apad leepulne es te tehetetlenul vegignezed?

Na ugye… teged is zavarna ha egyszer van valamid, amibol neked apad semmit sem segit, ellenben tonkrebssza.

Empatia, emberek, empatia. A hazaknak mar egeszsegugyi problemai is vannak nemcsak a szemet. Van amelyiknel fat kellene kivagni mert lehet raomlik a szomszed hazra!

júl. 8. 15:38
 10/36 anonim ***** válasza:
61%

"Az volt a kerdes en mit tudok vele kezdeni?"

Semmit.

"Teged nem zavarna ha masnak hazat vesznek te meg evek ota onerobol probalsz tulelni a diakeveidben?"

Nem, mert nem érdekel mások élete.

"Vagy az nem zavarna ha apad leepulne es te tehetetlenul vegignezed?"

Zavarna, de téged nem ez zavar, hanem az, hogy nem ad neked semmit, mint ami ki is derül a következő idezetbol: "teged is zavarna ha egyszer van valamid, amibol neked apad semmit sem segit, ellenben tonkrebssza."

Na ugye… teged is zavarna ha egyszer van valamid, amibol neked apad semmit sem segit, ellenben tonkrebssza.

júl. 8. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Azt hogy lehet valaha feldolgozni, hogy a saját anyám sose akart engem? Felnőtt nő vagyok, depresszióval kezelnek. Van egyáltalán erre megoldás?

Járok pszichiáterhez, és pszichológusgoz is. Szedek gyógyszert is. De random rám törnek emlékek amikor anyám kiskoromban megmondta, hogy nm szeret. A két bátyjámat szerette mindig. Az a kislány nem ártott senkinek. És mégis utàlt. Egy éve sikeresen elköltöztem a közös...

A felnőtt gyermekem nem akar beszélni velem, mi a jó megoldás? Keressem a lehetőségeket folyamatosan vagy hagyjam egy kicsit leülepedni?

A hab a tortán, hogy a feleségem ugyanezt csinálja velem, mert szerinte szülőként ez kizárólag az én hibám. Ezért ő házastársként engem büntet. És ha évekig nem akar majd beszélni velem a gyerek, akkor majd a feleségem se fog velem évekig beszélni? Mennyire felnőtt...

Van valami megoldás, hogy korlátozzam mit nézhet meg a szülőm a neten? Olyan mint gyerekeknek, csak felnőtt/nyugdíjas verzió.

Gyerekeknek van ugye olyan böngésző ami nem jelenít meg felnőtt tartalmat. Olyat szeretnék, ami anyámnak a tabletjére lehetne telepíteni, és blokkolná az álhíreket, rémhírterjesztéseket, meg az ilyen marhaságokat. Sajnos mentálisan beteg, nem tudja kezelni ezeket és...

Felnőtt gyerekét túlféltő szülő - van megoldás?

Anyósomról van szó, de nem nekünk van problémánk egymással, ezért ebbe a kategóriába írom. Igazából érthető, hogy aggódik, de így is zavaró. A férjemnek volt még gyermekkorában (bő 20 éve) egy betegsége, ami miatt most problémája van a lábával - konkrétan sántít...

Miért kell bántani a kérdezőket? Itt mindenki mintagyerek volt, tökéletes szülőkkel?

Olvasgatom ezt a kategóriát, amiben gyerekek/kamaszok panaszkodnak, hogy cselédnek nézik a szüleik, meg mindenért kiabálnak velük, meg rossz a szüleikkel lakniuk. És szörnyűlködöm, hogy itt hogy kiosztják szegényeket! Hogy "A te hibád, amíg a szüleiddel laksz addig...

Azok a felnőttek, akiket a saját anyjuk elutasított ilyen vagy olyan módon, hogyan dolgozzák fel ezt életükben? Milyen lelki megoldások léteznek...

Olyan praktikus ötletek érdekelnének, amelyek a gyereknemzésen kívül is megoldást nyújthatnak. Előre is köszönöm a komoly válaszokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!