Hogyan tudnám meghúzni a határaimat?

válasza:Veled veszekszem? Dehogy. Nem vagyok mindenkinél okosabb, sosem állítottam ilyet.
Ti elkezdtétek leírni a menthetetlen történeteiteket...
Azért kérdeztem, mert azt gondoltam, értelmes válaszokat fogok kapni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:"Megoldást szeretnék arra, hogyan húzzak saját határokat"
Írnál pár konkrét példát olyan helyzetekre, olyan esetekre, amikor úgy érezted, hogy nem tudtál határt húzni, vagy kiállni a saját véleményed, meggyőződésed mellett?

válasza:Sehogy. Anyám ugyanolyan, mint a tiéd, lehetetlen meghúzni a határokat.
A költözés ÉS teljes kapcsolatmegszakítás volt az egyetlen megoldás, vele másképpen nem lehetett.
Lehet, hogy a te szüleid nem ennyire idióták, akkor próbálkozhatsz, anyám elve: vagy neki van igaza, vagy mindenki más hülye/megsértődik. Egy ideig próbáltam tenni a normális kapcsolat érdekében, de be kellett ltnom, hogy anyám ilyen, pont.
Megszakadhatok sem lesz változás, szóval elengedtem - és kizártam az életemből.

válasza:13-as, telispammelted a kérdést a saját nyomoroddal, de érdemi választ nem sikerült adni. TE veszekszel másokkal, holott nem az volt a kérdés, hogy a szüleid hogy bxták el az életedet! Mégis 5 válaszodban vergődsz ezen.
Amúgy meg menj el pszichológushoz, rád fér, mert nem engedted el a sérelmeidet.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Hiába tudom, hogy azért van csak, mert így kondícionáltak, hogy ne legyenek hataraim, legyek kihasználható, és mert amikor meghúztam a határaimat, akkor meg elindult a bűntudatkeltés, hogy én milyen csúnya rossz ember vagyok, meg önző meg irigy meg stb - cska azert...
Folyton elmondom, hogy mit ne csinaljon, es aznap megfogadja, másnaptól meg mindent csinál ugyanúgy. Elveszi a dolgaimat kérés nélkül, ha bejön a szobába mindent megnézeg, gyogyszereket stb, betegseg miatt dietaznom kell, de van, hogy megeszi az ebédem és az üres...
Ha szólok, hogy valami túl messzire ment, és légyszi ezt ne, akkor megy a passzív-aggresszió, megy a durcizás vagy nem tudom világfájdalom, hogy én szólni mertem. Mert valamiért úgy veszi, hogy akkor én bántom. Mert ha nem tolerálok mindent, akkor bántom, ha nem...
Nem vagyok jó a határhúzásban, de ha nem teszem akkor csak szenvedek. Párkapcsolataim, barátságaim mentek tönkre, amikor azt mondtam elég és ne tovább. Most már családban is mondtam hogy nem tűröm el a rossz viselkedést velem szemben, így emiatt van közeli családtagom...
Fontosnak tartom a karrieremet ugyanúgy ahogy a férjem is. Ő is sokat dolgozott a pozíciójáért ahogy én is. Mindketten szeretnénk gyermekeket viszont 24-25 évesek vagyunk és a családalapítással még várnánk 30-31 éves koromig. Egészségesen élünk és megteszünk mindent...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!