Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem hajlandóak...

A szüleim nem hajlandóak támogatni érettségi után. Kötelességük lenne?

Figyelt kérdés
Sajnos nem vettek fel most az egyetemre, de a szüleim egyébként sem hajlandóak benne támogatni, szerintük nekem már hamarosan el kellene költözni, és magamnak finnanszírozni mindent. A fizetésem folyamatosan elveszik, pedig vettem fel nekik személyi kölcsönt is, és sajnos a folyószámlahitelből kell sokszor törlesztenem a személyi kölcsönt. Így hogyan költözzek el, ha el is adósítanak? Az autókat a nevemre íratták, annyi, hogy ők az üzembentartók, ennek ellenére folyamatosan szidnak, ledorgálnak , hogy én nem segítek nekik, nem haladok az életben semerre. Felhántorgatják, hogy felneveltek, sokat nélkülöztek miattam, szenvedtek, nekem kutya kötelességem segíteni nekik mindenben.

júl. 28. 09:48
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%
Inkább menj el munkás szállóra és dolgozz, míg össze nem gyűlik az egyetemedre. A bankban állitsd át vagy netbankon, hogy nem nekik megy a fizetésed. Az adósssgot ha van rá jogi lehetőség rázd le magadról és ruházd át rájuk. Ingyenes jogi segély szolgálatot megkérdezheted, lehetséges e. Vagy kérj törlesztési haladékot, vagy csökkentést ha átruháni nem tudod. Mérgező közegben ne élj, csúnyán ki használnak és bántalmaznak lelkileg.
júl. 28. 13:05
 22/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget
júl. 28. 14:16
 23/33 anonim ***** válasza:
88%
Add el a kocsit, szopjanak
júl. 28. 17:04
 24/33 anonim ***** válasza:
81%

Az alapprobléma nyilván az, hogy a szüleid fullra el vannak adósodva, nem véletlenül a Te neveden vannak az autók, Te vettél fel nekik kölcsönt (persze az is nagy luxus egy olyan családnál, hogy több autót tartotok fenn, miközben a végrehajtó már tiltja a szüleid jövedelmét).

Ebből a helyzetből csak egy kiút van, ha elmenekülsz otthonról, mert ilyen emberektől hiába vársz támogatást, saját magukat se képesek normálisan eltartani, ha így élnek.

júl. 28. 19:35
 25/33 anonim ***** válasza:
20%
Hívd ki a gyámügyet mehet a mama a börtönbe
júl. 28. 19:37
 26/33 anonim ***** válasza:
57%
#25 Nagykorú esetén a gyámügynek semmi köze a családhoz. A kérdező pedig nagykorú, hiszen érettségizett.
júl. 28. 21:22
 27/33 anonim ***** válasza:
37%
* Kivéve persze, ha a nagykorú gondnokság alatt van, de akkor viszont kell, hogy legyen egy gondnoka (családon belül, vagy hivatásos tökmindegy), de akkor bevonhatja a gyámhivatalt a kérdező.
júl. 28. 21:23
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Teljesen mindegy, mert már elmúltál 25 éves akkor rokontartás sem igényelhető, ha egyetemre akarsz járni.

Nem kell velük foglalkozni, éld végre az életedet!

Ez van, neked ilyen szülők jutottak, lépj túl rajta!

Olyan munkához, amihez diploma kell ilyen személyiséggel amúgy sem lesz esélyed hozzájutni.

júl. 28. 22:49
 29/33 A kérdező kommentje:
Miért? Milyen a személyiségem?
júl. 29. 11:12
 30/33 anonim ***** válasza:

Kicsit gyerekes, nem tudsz túllépni dolgokon.

Egy állásinterjún, ahová mondjuk felsőfokú végzettség kell, a hr-es feltesz olyan kérdéseket, amiből ezt leszűri.

Persze vannak kivételek, ahol hiány van, pl ha tanár szeretnél lenni, állami helyek, ahol az átlagéletkor egyre magasabb a szakmában.

De a versenyszférában, ahol egy állásra jelentkeznek 100an, ott bizony a személyiségedet is nézni fogják.

júl. 29. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Miért van az, hogy ennyire halogatom az összes kötelességem?

19 éves fiú vagyok, 11.-be járok. A 10. évfolyamot ismételtem, akkor is megbuktam és a javítóvizsgán is elégtelent kaptam történelemből és fizikából. A jegyeim úgy néznek ki, hogy magyar 4, matek 5d, kémia 4, angol 5d, informatika 5d, társ. ism. 3, testnevelés 5,...

Hogy vegyem rá magamat, hogy számítógépezés, internetezés helyett értelmesebb dolgokat csináljak?

Ilyenekre gondolok, hogy többet olvassak, tanuljak... Először is, a tanulással van a kevesebb gondom. Ugyanis kitűnő tanuló vagyok. Szóval nem azzal van a baj hogy a kevés tanulás miatt rosszul teljesítenék a suliban, hanem a plusz tanulásra nem bírom magam rávenni...

A normál tanrendú gimnáziumoknak kötelességük fakultációt biztosítaniuk egy diáknak ha az egy általa választott természettudományos tantárgyból emelt...

Orvosira készülök, viszont én vagyok az egyetlen a gimnáziumomból aki kémia érettségizni szeretne. Úgy tudom egy ember miatt nem indul fakultáció. Magán tanárt már próbáltam, de anyagilag nem tudjuk bevállalni, ezért érdekelne, hogy átirányítanak másik iskolába esetleg...

Álom vagy kötelesség?

Idén érettségizem, és két egymástól nagyon távol álló dolgot jelöltem meg: ELTE jog és ELTE kommunikáció és médiatudomány. A jogot szüleim erőltetik, tulajdonképpen lenézik a médiát. Úgy néz ki meglesz a pontom jogra is, de nem szeretném azt tanulni, mert egyáltalán...

Felvételinél ( felvi.hu ) kötelességük az én érettségi adataimat feldolgozni, nem?

Újra érettségiztem de még mindig a régi eredmények vannak kint.2006 után kibocsátottakat nem kell feltölteni, ők ki keresik allítólag. Remélem nem rontják el a felvételimet. Nagyon sok munkám van ebben.

Hogyan lehetnék kötelességtudó?

A helyzet az, hogy jövőre érettségizni fogok. Valahogy minden év végén sikerül megbukni néhány tantárgyból (matek, magyar, töri). A javítóvizsgán eddig mindig ("röhögve") átmentem, de ehhez vizsga előtt ezekből a tantárgyakból napi 10 órában tanultam legalább 3 héten...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!