Mire számítsak, ha otthon zárat cserélek a szobámon?
Marhára elegem van, hogy valahányszor becsukom az ajtót, mert egyedül szeretnék lenni, akkor anyám random benyitogat kopogás nélkül, majd még ő van megsértődve azon, hogy láthatóan nem örülök annak, hogy teljesen indokolatlanul bejön zavarni, mert ugye biztos titkolok valamit.
Gondoltam szerzek egy zárat, és bezárom, mert ez már nem állapot, normálisan költözni meg nem mostanában fogok tudni.
Kidobni nem tud, mert közös a ház, haszonélvezeti joga meg senkinek nincs rajta.
Mire számítsak ezzel a húzással?
Szerintetek betörné az ajtó üveg részét hisztiből? Vagy kitalálná, hogy nem eteti a hörcsögöm, amikor nem vagyok itthon tanév közben?

válasza:NEM, nem feltétlen. Öökölhettek pl. nagyszülötöl is, akkor nincs haszonélvezet. De a kßérdés szempontjából teljesen lényegtelen, miért közös a lakás.
A kérdezö részéröl meg jogos az, hogy nem akarja, az anyja bejárogasson hozzá kopogtatás nélkül, és a csukott ajtó az anyjának nem jelent akadályt.
#4 Nincs meg a kulcs, sose volt meg.
#10 Had tudjam már jobban, hogy van-e haszonélvezeti joga bárkinek is. Nincsen. Pont.
Az a bajom, hogy anyám a csukott ajtót nem tartja tiszteletben.
Jövedelmem van, de ennek sincs semmi köze a kérdéshez.

válasza:Hűűűűű, de kemény a kérdező. De azért fél az anyjától.
Anyád egy paraszt, sajnálatos, hogy az alapvető illemmel sincs tisztában. Nyiss rá te is wc-n, meg mindenhol, hogy mit szól, ha pedig pattog, mondhatod, hogy jaaaaaaaaaaaa, csak neked lehet?!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kertes házban nőttem fel és lakom a mai napig. Úgy adódott, hogy a jelenlegi házat el kell adni és csak panel jöhet szóba (sajnos..) A szomszédok miatt félek egy kicsit, mint ha túl közel lennének ráadásul van 2 benti kutyánk is, félek ebből még lesz incidens is....
Na szóval, megbüntettek még június elején, mert egy rokkant parkolóban álltam meg, sajnos nem vettem észre a táblát amit egy fa rendesen kitakart + az útburkolati jelből is alig volt már valami, mindegy, benéztem, 50k. Sajnos annyi számlát kellett kifizetnem július...
25 éves vagyok,a barátnőm 37,három hónapja vagyunk együtt.Külön élek,a szüleim nyilván nem szólhatnak bele,hogy kivel vagyok,nem is ez a baj.Csak szeretném ha jól alakulna a találkozás,és jól kijönnének anyukámmal.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!