Hogy kezeljem a mérgező családom?
Nagyon nehéz így ezt kimondani de mérgező az egész családom. Apukam alkoholista, játékbeteg, anya pedig nem tudott szabadulni ettől az embertől ezért úgy nőttünk fel a tesommal hogy orditozás, kiabálás, menekülés otthonról. Lattam amikor anyat letérdeltette a kádhoz és fenyegette hogy levágja a fejét. Gondolhatjátok hogy miket éltünk át. Tesom próbál lelkileg gyógyulni 40 évesen, elutasítja apát és anyát. Nekem nehezebb anyától távolságot tartanom. Tudom amit tudok de szeretem és alapvetően ő is szeret a maga módján de dühös vagyok amiért ezt az életet adta nekünk és nem lépett. A mai napig van hogy apával veszekednek ordítoznak, anya elmenekül otthonról. Én ezt már nem bírom. Egyszerűen megfulladok. Nincs erre kapacitásom a saját családom mellett. A gyerekeim a legfontosabbak de nem tudom kizárni anyát teljesen. Más hogyan éli meg ezt?a gyerekek nagyon szeretik anyát egyébként. De vannak konfliktusok pl még most is képes anya engem hibáztatni dolgokért illetve tagadásban él. Letagad egy csomó dolgot amit tett vagy tesz. Pl amikor egyetemre jártam 80 ezer ft-ot kellett utolsó évben kifizetnem és letagadja hogy ő nem adott pénzt. Pedig nem adott, nekem kellett megoldanom, nem érdekelte hogyan. Nagyon sok minden nehézségben nem támogatott hanem még engem hibáztatott de ezt most látom csak igazán.
Pl elkezdtem járni pszichológushoz akkor azt mondta bolond vagyok. Nem érzi a dolgok súlyát valószínűleg nárcisztikus. Hogyan tudnám minimálisra venni vele a kapcsolatot hogy ne vegye észre?! Vagy mi a legjobb megoldás?

válasza:

válasza:"A gyerekeim a legfontosabbak de nem tudom kizárni anyát teljesen"
De, ki tudod, csak nem akarod.
"Hogyan tudnám minimálisra venni vele a kapcsolatot hogy ne vegye észre?! Vagy mi a legjobb megoldás?"
Megszüntetni q kapcsolatot teljesen

válasza:Mi akadályoz meg benne? Mi az a gondolat, félelem, ami visszatart?
Amúgy nem kell teljesen megszakítani a kapcsolatot. Nincs benne semmi jó? Konkrétan nulla százalék? Mert ha van 5% jó, az pont arra elég, hogy karácsony és újév között (nem karácsonykor) egyszer délután 5-től 1/2 6-ig ott legyél, és évente egyszer a születésnapján 5 percre felhívd. De ha semmi jó nincs benne, akkor semmi nem indokolja a kapcsolatot, csak magadnak ártasz vele.

válasza:Mi miatt nem tudod kizárni?
Keresed? Ne keresd!
Ő hív telefonon? Megmondod, hogy most erre nincs időd.
Unokatesóm így csinálta az alkesz apjával. A te anyud se jobb, nem kell érzékenykedned.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:További kérdések:
Otthon van egy dobozom, amiben személyes cuccokat őrzök. Semmi extra, amit ne láthatna más, de idegesít, ha nem szépen vannak benne elhelyezve a cuccok, és nem úgy, ahogy én akartam. Igazából évek óta dolgozom nyaranta egy gyerektáborban, és a doboz tartalma is ehhez...
Elegem van belőlük. Mindketten absztinensek aki esetleg nem tudná ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem isznak egy korty alkoholt se soha és ezt akarják nekem is mindenáron lenyomni a torkomon. És már ezt egyre nehezebben viselem. Már ez eljutott oda nálam, hogy...
Kollégiumban lakok egyetem alatt, de mivel kb minden évben máshol, nyáron meg otthon, így ha véletlen jönne nekem valami levél, akkor az otthonra jön. Anyámnak mániája, hogy nem nyitja ki a leveleimet, de így akkor se, ha hetekig nem mennék haza, és pont az a helyzet,...
Itt olyasmire gondoltam, mint enyhébb autizmus, ADHD, diszgráfia, diszlexia, diszkalkulia, vagy ha mondjuk epilepsziás, cukorbeteg, vérzékeny, vagy Crohn-betegségben szenved. Ha tudatosítjàk benne, hogy ő más, mint a többiek, akkor lehet, hogy könnyebben meg lehet...
Kb. 10 éves voltam amikor elváltak a szüleim. Nem sok emlékem van a közös házban élt 10 évről, kicsit olyan mintha a nagymamámnál éltem volna végig, de gondolom az agyam próbálta elzárni a rossz emlékeket. Apukám alkoholista, rengeteget bántotta anyámat, szóban, nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!