Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 60 eves vagyok. Egy lelki...

60 eves vagyok. Egy lelki roncs. 90 éves, Edesanyamat látom el. Tudom, már késő, tönkretette az egész életemet.Mas, is járt így? Nem hagyom magára ennyi idosen

Figyelt kérdés

Ami izgalmas: pontosan tudom, hogy milyen csapdában éltem le az egész életemet. Szégyen tudom

Aki érti ezt, volt ilyen helyzetben, ki lehet gyógyulni egy ilyen lelki terrorbol? Meg most is mindennap szid, pöcs kondiaz es kritizál!

aug. 13. 07:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Mintha az én ismerősöm és a 90+os anyja sztoriját hallanám. Nagyjából egyidősek is vagytok. Ugyanezt játszott évekig, amíg az anyja meg nem halt. Sajnos otthon nem tudta betenni, mert nem futotta rá. Ha neked sikerül, akkor lépd meg.
aug. 13. 07:24
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Akárcsak az anyukám. Amikor meghalt a mama, akkor lett jobb és kezdett el élni. Igen, ki lehet gyógyulni belőle, tàrsasági élet, kutyus, cica, akármilyen hobbi amit szeretsz.
aug. 13. 07:26
 3/16 anonim ***** válasza:
40%

Ennyi idősen tele vagy rigolyákkal, és beképzelésekkel. Ezeket kell kiölni önmagadból. Vannak jó pszichológiai fejlesztő könyvek, olvass el néhányat, vagy vannak hangos könyv appok, csak ne a tömörített verziókat hallgasd, hanem az eredetiket. Jegyzeteld ki a technikákat, megoldásokat magadnak,

aztán alkalmazd.

Sok okosság van bennük, nekem a chat gpt ajánlott könyveket, mert szorongó kötődő vagyok mint kiderült, és sokat kattogtam mindenen. Nekem elég volt 2 könyv ami rávilágított a problémáimra így 40 évesen. Én tudtam alkalmazni a technikákat, ha te nem tudod, akkor szakember segítségre lesz szükséged.

aug. 13. 07:40
 4/16 anonim ***** válasza:
28%

3+

Megszüntetni nem tudtam, nem is lehet, de jól tudom kontrolálni, amitől altató nélkül is tudok aludni, napközben sem kattogok feleslegesen, amitől szinte elmúlt az állandó stressz.

aug. 13. 07:44
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

"pontosan tudom, hogy milyen csapdában éltem le az egész életemet. Szégyen tudom."

Nem szégyen.

Vagy ha az, akkor nem a te szegyened.

aug. 13. 07:55
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Akkor tényleg tönkretette az egész életedet. Nagyon sajnálom! 😞 Bár én még nem vagyok 60, csak a fele... De az életem 1/3-da nekem is ráment egy ilyen szülőre.
aug. 13. 07:57
 7/16 anonim ***** válasza:
71%

Akkor egy cipőben járunk...

aug. 13. 08:17
 8/16 anonim ***** válasza:
89%

Ki lehet - és hogyha most azonnal felfüggeszted a kapcsolatot és elhúzol onnét, akkor esetleg lesz még tíz jó éved.

Nem lesz, amúgy.

Én huszonkét éves korom óta nem beszélek anyámmal; harminc múltam, de máig nem dolgoztam fel teljesen az engem ért bántalmazást. A tesóm ugyanebben a cipőben jár, ő is nemsoká költözik.

De anyánk egy életre tönkretett minket.

aug. 13. 10:45
 9/16 anonim ***** válasza:
87%
Jelen, 80éves anyám a tulajdonosa a lakásnak amiben élek. Folyamatosan a tulajdonjogát emlegeti, zsarol, hogy majd másra hagyja. Teljesen kivagyok emiatt. A lakasèrt nem tett semmit, örökölte...
aug. 13. 22:08
 10/16 anonim ***** válasza:
47%

9#!

Te is csak örökölni fogod...

aug. 14. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogy bocsássák meg anyámnak, hogy az egész életemet tönkretette?

Az apám is nagyon rossz ember, az iskolákban kiközösítettek és bántalmaztak a szó összes formájában és soha nem segített nekem, hogy átmehessek másikba vagy valami. Mindenki sajnálja őt, hogy milyen nehéz lehet neki, de én vagyok az egyetlen akit sajnálni kéne…

Felébredt és látja a valóságot,kedves sátoraljaújhelyi fideszes polgármester úr?

Csakhogy, ez nem a kórház igazgatók vagy más egészségügyi dolgozó hibája! A fidesz kormány és orbán + pintér ténykedésének a hozadéka!

Veletek volt olyan, hogy az egész családod átvágott, átvert és tönkretett a fejed felett?

Hazudnak és, ha számon kértem őket, hazudnak tovább és kijátszanak.

Mit tegyek ha egy nyelvvizsga miatt tönkretettem a karácsonyt és az egész családnak miattam van rossz hangulata?

Lecsúsztam a nyelvvizsga írásbeli részéről 1 ponttal, a szüleim nagyon mérgesek én pedig nagyon kivagyok. A szóbeli részt már tavasszal megcsináltam, akkor nem lett túl jó az írásbelim, most viszont majdnem meglett...1 ponttal csúsztam le (Telc-en voltam) Teljesen...

Apám tönkretette az egész évünket, de főleg a Karácsonyt! Neked volt már ehhez hasonló sz*r éved?

Apámmal mndíg is külön éltünk. Kb 1 éve a mamám (anyukám anyukája) összeveszett apámmal. (3-an élümk együtt és apám sosem segített nekünk semmiben, ez volt a vita kezdete és hogy anyámat a mama ellen uszította hogy ő sosem szerette). Nos a mamám és apám közti...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!