Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tér el ennyire a személy...

Miért tér el ennyire a személyiségünk, gondolkodásunk a családommal?

Figyelt kérdés
Az apám, anyám helyesen sem tud írni, illetve ahhoz is életképtelenek, hogy el tudjanak bármilyet ügyet intézni. Most például anyám megkért, hogy az egyéni vállálkozásában felhalmozott adótartozására kérjek részletfizetést. És ők tartanak engemet együgyünek, mert hogy nekem 30 évesen nincsen még feleségem, gyerekem, illetve csendes vagyok, nyugodt, mindennek is utána olvasok. A húgom szintén nem túl éles eszű, alig tud leérettségizni, de bezzeg a pasizás megy neki. A szüleim a Fideszre szavaztak, mondanom sem kell, hogy milyen vita volt a múltkor. Nem tudják hova tenni a másságomat.

aug. 30. 07:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem kellene ennyire lenézni őket. Te is leszel még idősebb, és bizony sok oylan dolog lesz, amiről fogalmad nem lesz, hogyan működik, ellenben a tizenéves kisfiad majd köpi-vágja
aug. 30. 07:37
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem nézem le őket, de buták.
aug. 30. 08:59
 3/18 anonim ***** válasza:
8%
Jaja. Buták. Te okos vagy. Akkor szépen megszakitod velük a kapcsolatot és ennyi. Nem kell törődni velük, ha annyira buták.
aug. 30. 09:24
 4/18 anonim válasza:
20%
Egészséges vagy. Van lehetőséged gondolom külön életre.
aug. 30. 10:06
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak halkan jegyezném meg, hogy egy szóval sem mondta, hogy együtt élnének...
aug. 30. 10:13
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
Kb biztosan együtt élnek, utolsó
aug. 30. 10:25
 7/18 A kérdező kommentje:
Én külön élek
aug. 30. 11:21
 8/18 anonim ***** válasza:
18%
Lehet, hogy szellemileg felettük vagy, viszont ezért még nem szabad lenézni őket! A szeretet nem intelligenciafüggő. Egy szellemi sérült is tud szeretni, és fordítva: egy szellemi sérültet is lehet szeretni.
aug. 30. 11:24
 9/18 anonim válasza:
79%
Akkor meg nem kell velük foglalkozni.
aug. 30. 11:46
 10/18 anonim ***** válasza:
58%
Jobb az ilyen családtagokkal nem foglalkozni.
aug. 30. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miben változott a világnézeted, a személyiséged, az emberekről alkotott képed, véleményed 10 évvel ezelőtthöz képest?

Miben látod másképp a világot, az embereket, emberi kapcsolatokat, vagy önmagadat? Változott bármiben a filozófiád?

Mi magyarok miért szeretjük saját magunkról azt mondani, hogy mi milyen borzasztó, negatív, panaszkodós, rosszindulatú nép vagyunk? Kik találták ki...

Szerintem ez a hozzáállás az igazán mérgező, nem az, hogy vannak kevésbé kedves emberek is. Én általában mindig mosolyogva megyek ügyintézni, kérdezni, vásárolni bárkihez, és a többség kedves, vagy legalábbis nem bunkó. Lehet, hogy külföldön jobban jellemző a...

Nagyon erős öngyilkos gondolat(?)

Pár kérdést már feltettem itt nem olyan régen, talán ismerős leszek. 2 hetet voltam pszichiátrián. Érzelmileg labilis személyiség zavarom van és mostanában rengeteget gondolkodom az öngyilkosságon és már el is terveztem. Sokáig vagdostam is a csuklóm. Ez a mindennapos...

Vannak itt mások is rajtam kívül, akik szinesztéziával élnek? Nektek pontosan milyen?

Mióta az eszemet tudom, nekem a számoknak, betűknek, sőt pl. napoknak, hónapoknak is meghatározott színe van. A legerősebben ez a számok esetében valósul meg, a betűk esetében kevésbé, ott inkább csak a magánhangzóknak van árnyalata, de érdekes, hogy a magas hangrendű...

Az életben való nehéz érvényesüléshez lehet annak köze, hogy nagyon sok ember ugyanúgy gondolkozik/érez?

Erről a videóról jutott eszembe a kérdés: Első blikkre azt gondoltam egy makettet látok a videóban és amikor megláttam a kommenteket akkor elmosolyogtam, hogy mindenki más úgy van bekötve mint én. Nekik is egytől egyig feltűnt ez.De nem is ez a legjobb példa...

Néha már elegem van bizonyos dolgokból ti hogy látjátok az írásom alapján?

Akárhányszor mikor az anyámékkal vitázom és össze veszek velük olyankor ugye általában mindig az anyámmal folyik ez a fajta kommunikációs dolog mindig anyám csakis a saját igazát adja mert neki és csakis neki van igaza és állandóan azzal jön , hogy az én...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!